عصر کرد
شناسایی 407 نفر مبتلا به اتیسم در کردستان
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 13:20:23
عصر کرد - مراسم بزرگداشت روز جهانی آگاه‌سازی اتیسم با شعار محوری "حمایت از خانواده‌های افراد با اختلال طیف اتیسم وظیفه همگانی" در حالی در سنندج برگزار شد که 407 نفر مبتلا به اتیسم در استان کردستان شناسایی شد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اتیسم یا درخودماندگی، اختلال عصبی - رشدی است که خود را در سال‌های ابتدایی زندگی کودک (3 سال ابتدایی) نشان می‌دهد که مانند هر بیماری و اختلال دیگری دارای یک سری علائم و نشانه‌ها است؛ با شناسایی این علائم و مقدار سختی آن اما، می‌توان میزان اختلال، سطح اختلال و همچنین راه‌های درمان را تشخیص داد.
اختلالات دستگاه گوارش، اختلالات خواب، مشکلات سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی و مشکلات در توجه، همگی مواردی هستند که بر رشد و توسعه اتیسم تأثیر خواهند داشت؛ این اختلال در کودکان اتیسم به طور معمول در سنین 2 تا 3 سالگی ظاهر می‌شود. در برخی موارد این اختلال ممکن است زودتر از سنین 2 تا 3 سالگی پدیدار شده و در سن 18 ماهگی قابل تشخیص است.
برآوردهای شایع فعلی نشان می‌دهد که حدود سه تا پنج کودک در هر 1000 نفر، مبتلا به اختلال طیف اوتیسم هستند. کودکان مبتلا به اوتیسم همیشه مشکلات ارتباطی اجتماعی نیز خواهند داشت که این ویژگی هم به روش‌های مختلفی در آنها بروز داده می شود. مثلا آن‌ها ممکن است هرگز دوستی نداشته باشند. علاوه بر این اکثر کودکان مبتلا به اوتیسم نوعی اختلال حسی دارند. هر ساله مراسمی برای حمایت از این خانواده‌ها و کودکان مبتلا به اتیسم برگزار می‌شود تا لحظاتی در کنار یکدیگر به شادی سپری کنند.
در همین زمینه مراسم بزرگداشت روز جهانی آگاه‌سازی اتیسم با شعار محوری "حمایت از خانواده‌های افراد با اختلال طیف اتیسم وظیفه همگانی" با حضور مدیران استانی و شهرستانی بهزیستی، کارشناسان و خانواده‌های کودکان اتیسم در سالن همایش سرای سالمندان سنندج برگزار شد.
حسین رسولی، مدیرکل بهزیستی استان کردستان در حاشیه این مراسم با اشاره به سابقه فعالیت سازمان بهزیستی در حوزه اتیسم از سال 1380، اظهار داشت: سازمان بهزیستی به عنوان متولی اصلی امور مربوط به افراد دارای اتیسم، از طریق صدور مجوز به مراکز روزانه، خدمات تخصصی شامل کار درمانی، گفتار درمانی، خدمات روانشناختی و مداخلات فردی را به این عزیزان ارائه می‌کند.
وی با تأکید بر اهمیت تشخیص به موقع اختلال اتیسم، سن 24 ماهگی را به عنوان بهترین زمان برای شناسایی این اختلال رشدی عصبی برشمرد و گفت: در حال حاضر، 407 نفر با تشخیص اتیسم در استان کردستان شناسایی شده‌اند که از این تعداد، 314 نفر پسر و 93 نفر دختر هستند.
رسولی از فعالیت مراکز روزانه ویژه اختلال طیف اتیسم در شهرستان‌های سنندج، سقز و بیجار خبر داد و تصریح کرد: خانواده‌ها در صورت مشاهده علائم و نشانه‌های مشکوک در فرزندانشان، با مراجعه به وبگاه رسمی سازمان بهزیستی و تکمیل پرسشنامه الکترونیکی طراحی شده در این راستا، سازمان بهزیستی را در امر شناسایی و ارائه خدمات یاری رسانند.
مدیر بهزیستی شهرستان سنندج نیز با بیان به اینکه کودکان مبتلا به اتیسم با مجموعه‌ای از محدودیت‌ها و توانمندی‌های خاص در جامعه مواجه هستند، اظهار کرد: می‌طلبد که زمینه‌های لازم برای پذیرش و مشارکت فعال این افراد در جامعه فراهم شود.
حبیب‌الله ابراهیمی، با اشاره به تنوع طیف اتیسم و وجود موارد خفیف و شدید، بر لزوم تسریع در فرآیند شناسایی این افراد از طریق برنامه‌های غربالگری تأکید کرد و افزود: این اقدامات زمینه را برای مداخلات توانبخشی پزشکی، اجتماعی و حرفه‌ای به منظور توانمندسازی و نقش‌آفرینی مؤثر آنان در جامعه فراهم می‌کند.
به گزارش تسنیم؛ در حاشیه این مراسم، نمایشگاهی از آثار و دست‌سازه‌های افراد دارای اتیسم به معرض نمایش گذاشته شد و اجرای برنامه‌های شاد و متنوع هنری پایان بخش این برنامه بود.
انتهای پیام/481/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/990268/شناسایی-407-نفر-مبتلا-به-اتیسم-در-کردستان
بستن   چاپ