عصر کرد
پیکر ابراهیم سپهری‌زنگنه نوازنده پیشکسوت سه‌تار در کرمانشاه به خاک سپرده شد
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 19:12:22
عصر کرد - به گزارش خبرنگار ایرنا، جمعی از اهالی فرهنگ و هنر با حضور در باغ فردوس شهر کرمانشاه و شرکت در مراسم خاکسپاری مرحوم سپهری‌زنگنه یاد و خاطره این هنرمند پیشکسوت را گرامی داشتند.
علی‌اکبر مرادی هنرمند عرصه موسیقی کرمانشاه و از چهره‌های برجسته فرهنگی ایران در مراسم خاکسپاری مرحوم سپهری به خبرنگار ایرنا گفت: ابراهیم سپهری از خاندان هنر کرمانشاه است و علاوه بر هنر، خانواده زنگنه همیشه منبع خیر و برکت برای استان بوده‌اند.
وی اظهار کرد: مرحوم سپهری نیز یک الگوی تمام عیار در انسانیت و هنر بود و خوشبختانه شانس این که در کنار این استاد باشیم را داشتم و بیش از 45 سال ایشان را می‌شناختم. در این مدت چیزی جز نیکی، بزرگی و هنر از ایشان ندیده‌ام.
عبدالرضا رادفر شاعر و نویسنده کرمانشاهی نیز با اشاره به اینکه ایشان هنوز زنده است گفت: مرحوم سپهری با هنر، اخلاق و متانت خود نامی به وسعت کرمانشاه و ایران دارد. مرگ چنین عزیزی ضایعه‌ای بسیار اندوه بار است و جایگزین ایشان بسیار کم است.
ناصر گلستان‌فر نویسنده و روزنامه‌نگار کرمانشاهی نیز در گفت‌و‌گو با ایرنا گفت: وی از شاگردان برجسته ستار احمد عبادی بودند. آنچه که برای یک هنرمند مهم است اخلاق، ادب، تواضع است که ایشان همه این فضایل را داشتند و در ادب و اخلاق بسیار گرانقدر بودند.
زنده یاد سپهری زنگنه 31 شهریورماه سال 1321 در کرمانشاه متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در همین شهر و دبیرستان و دانشگاه را در تهران به پایان رساند و در رشته ارتباطات اجتماعی فارغ‌التحصیل شد.
پدر وی، شعیب سپهری زنگنه هنرمندی توانا و از سرامدان حوزه نقاشی، خط و موسیقی بود. عموی وی مرحوم حاج ایوب خان سپهری زنگنه (مزین الممالک) نیز از نقاشان برجسته و یکی از جوان‌ترین شاگردان مرحوم استاد کمال‌الملک بود.
عشق شدید به سه‌تار از همان اوان کودکی در سپهری زنگنه به وجود آمد. فراگیری سه‌تار را ابتدا با کیخسرو پورناظری در کرمانشاه آغاز و سپس نزد علی‌اکبرخان اعظم زنگنه که از شاگردان استاد نی داوود بود به فراگیری قطعات پراکنده پرداخت.
در نشستی غیرمنتظره مرحوم استاد غلامحسین بنان رضایت خود را از این نوازنده جوان ابراز و توصیه کرد که سپهری زنگنه نزد استاد عبادی به آموزش بپردازد. سال 1349 شانس دیدار با استاد احمد عبادی برای سپهری زنگنه فراهم شد و او مشغول تعلیم شد و این پیوستگی استاد و شاگرد تا پایان عمرش ادامه داشت.
این هنرمند کنسرت‌هایی نیز در ایران، آمریکا و آلمان برگزار کرده و شاگردان زیادی پرورش داده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/989950/پیکر-ابراهیم-سپهری‌زنگنه-نوازنده-پیشکسوت-سه‌تار-در-کرمانشاه-به-خاک-سپرده-شد
بستن   چاپ