عصر کرد
ریزگردهای آسمان ایران از کجا می‌آیند؟ + فیلم
شنبه 30 فروردين 1404 - 19:12:38
عصر کرد - مدیرکل هواشناسی کردستان گفت: زمینه برای ایجاد ریزگرد کماکان در مناطق شرقی سوریه و غربی عراق به دلیل کاهش بارش‌ها و ورود به کشور فراهم است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، چند سالی است که بروز پدیده مخرب گرد و غبار بیش از نیمی از استان‌های کشور از جمله کردستان را دچار مشکل کرده و هر بار که این پدیده تشدید شود آسیب‌هایی به انسان‌ها وارد می‌کند.
همچنین؛ محصولات کشاورزی اعم از محصولات زراعی و محصولات باغی به خاطر تأمین اساسی‌ترین کالاهای مورد نیاز بشر، یعنی مواد غذایی همیشه حائز اهمیت است. عوامل محیطی و ژنتیکی تولیدات گیاهی را تحت تأثیر قرار می‌دهند. عوامل محیطی زیان‌آور مختلفی وجود دارد که بر گیاهان تأثیرگذارند. یکی از این عوامل مخرب و زیان‌آور و اثرگذار بر رشد گیاه و عملکرد گیاهان پدیده ریزگرد است. در همین زمینه؛ رحیم صدیقی، مدیرکل هواشناسی استان کردستان با حضور در خبرگزاری استودیوی تسنیم، درباره خطر ریزگردها اظهار داشت: زمینه برای ایجاد ریزگرد کماکان در مناطق شرقی سوریه و غربی عراق به دلیل کاهش بارش‌ها و ورود به کشور فراهم است.
وی افزود: اگر جریانات باد به سمت کشور باشد، ریزگردها از طریق مناطق غربی کردستان و آذربایجان غربی وارد کشور خواهند شد. البته امسال جهت جریانات نسبت به جنوب غربی ایران سوق داده شد.
مدیرکل هواشناسی استان کردستان در ارتباط ریزگردها با کشاورزی گفت: در چند روز گذشته خسارت زیادی به کشاورزان وارد شده و از طریق بیمه‌ها جهت اعلام خسارت و پدیده چند روز گذشته به هواشناسی معرفی شده‌اند.
وی از کشاورزان خواست که در مناطق سردسیر، حتماً توصیه‌های کارشناسان جهاد کشاورزی را رعایت کنند. 
صدیقی در پاسخ به این سؤل که سال گذشته چند روز هوای ناسالم داشتیم؟ اذعان داشت: شاخص‌ها و نحوه اعلام ناسالمی از سوی هواشناسی با محیط‌زیست که متولی اصلی این حوزه است، تفاوت دارد، از نظر ما هر پدیده‌ای که باعث تغییر کیفیت هوا شود، ناسالمی را می‌رساند. در سال گذشته بیش از 80 روز هوای ناسالم در کردستان ثبت شد. هر گونه ورود گرد و غبار پیش‌بینی و به محیط‌زیست و شبکه بهداشت اطلاع‌رسانی می‌شود.
مدیرکل هواشناسی استان کردستان درباره رنگ‌بندی اطلاعیه‌ها و اخطاریه‌های سازمان هواشناسی توضیح داد: زمانی که سازمان هواشناسی هشدار زرد رنگ صادر می‌کند به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. هشدار زرد رنگ برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، داشته باشند. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
وی با اشاره به اینکه هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد رنگ دارد، افزود: در این نوع از هشدار پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی رنگ جهت آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.
به گفته صدیقی؛ هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار است که ما پیش‌بینی می‌کنیم یک پدیده جوی می‌تواند خسارت‌های وسیعی به دنبال داشته باشد. از این‌رو با صدور هشدار قرمز به دستگاه‌های مختلف اعلام می‌کنیم که وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیده‌های جوی انجام دهند.
ادامه این گفت‌وگو را به صورت ویدئویی ببینید:
انتهای پیام/481/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/989417/ریزگردهای-آسمان-ایران-از-کجا-می‌آیند؟---فیلم
بستن   چاپ