عصر کرد
تجارت و اقتصاد جهانی امسال،سال سختی را خواهد داشت
پنجشنبه 28 فروردين 1404 - 01:24:30
عصر کرد - به گزارش مستقل آنلاین، روزنامه گاردین نوشت:
دونالد ترامپ با اعمال تعرفه‌ها، تجارت بین‌المللی را امسال دچار اخلال خواهد کرد و رشد اقتصادی جهانی را کاهش خواهد داد؛ سازمان تجارت جهانی نسبت به این موضوع هشدار داده است.
در جدیدترین گزارش خود از وضعیت نظام تجاری جهانی، این نهاد مستقر در ژنو اعلام کرد که پیش‌تر انتظار داشت تجارت کالاها در سال جاری با نرخ سالم 2.
7 درصد رشد کند. اما اکنون به دلیل سیاست‌های تجاری واشنگتن، پیش‌بینی می‌کند این رقم 0.2 درصد کاهش یابد. در ارائه این پیش‌بینی‌ها، «نگوزی اوکونجو-ایویالا»، مدیرکل سازمان تجارت جهانی، نگرانی شدید خود را از «اختلافات» ایالات متحده و چین ابراز کرد و آن را «پدیده‌ای واقعاً نگران‌کننده» خواند.
او گفت که انتظار می‌رود تجارت بین این دو رقیب ژئوپلیتیکی بدون معافیت برای محصولات فناوری مانند گوشی‌های هوشمند، بین 81 تا 91 درصد کاهش یابد؛ موضوعی که به گفته او «معادل با جدایی اقتصادی این دو کشور» خواهد بود و «پیامدهای گسترده‌ای» خواهد داشت.
اوکونجو-ایویالا افزود که سازمان تجارت جهانی در حال رایزنی با کشورهای عضو است تا ببیند آیا باید یک نشست اضطراری برای بررسی این وضعیت برگزار شود یا نه.
در گزارش خود، این سازمان می‌گوید: «چشم‌انداز تجارت جهانی به‌طور چشمگیری تیره شده است، به دلیل افزایش شدید تعرفه‌ها و ابهام در سیاست‌های تجاری.» پیش‌تر پیش‌بینی می‌شد رشد تولید ناخالص داخلی جهانی در سال 2025 به 2.8 درصد برسد، اما اکنون این رقم به 2.2 درصد کاهش یافته است.
ایالات متحده تعرفه‌ای 10 درصدی بر تمام واردات اعمال کرده، در حالی که نرخ‌های بسیار بالاتری برای چین در نظر گرفته شده که در مجموع به 145 درصد می‌رسد؛ این تعرفه‌ها شامل بخش‌هایی مانند خودرو و فولاد نیز می‌شود. سازمان تجارت جهانی انتظار دارد که بزرگ‌ترین تأثیر این سیاست، کاهش شدید تجارت با ایالات متحده باشد – در حالی که دیگر مناطق همچنان رشد تجارت را تجربه خواهند کرد.
تعرفه‌های بسیار گسترده‌تر و به اصطلاح «متقابل» ترامپ هفته گذشته پس از واکنش شدید بازارهای مالی به مدت 90 روز به حالت تعلیق درآمد. سازمان تجارت جهانی هشدار می‌دهد که اگر این تعرفه‌ها پس از این وقفه دوباره اعمال شوند، تأثیر بسیار بیشتری خواهند داشت و باعث کاهش 0.8 درصدی در تجارت کالای جهانی خواهند شد.
اگر این اقدام با افزایش «ابهام در سیاست‌های تجاری» در سطح جهانی همراه شود، زیرا کشورهای دیگر سیاست‌های خود را بازتنظیم می‌کنند، سازمان تجارت جهانی پیش‌بینی می‌کند که کاهش تجارت حتی به 1.5 درصد برسد. در این بدترین سناریو، این سازمان رشد تولید ناخالص داخلی جهانی را تنها 1.7 درصد پیش‌بینی می‌کند.
پس از اعلام تعرفه‌ها از سوی ترامپ در 2 آوریل تحت عنوان «روز رهایی»، که با مجموعه‌ای از بیانیه‌های گاه متناقض از واشنگتن همراه شد، سازمان تجارت جهانی هشدار می‌دهد که خودِ ابهام نیز عاملی مهم در افزایش ریسک رکود است.
این سازمان می‌گوید: «ابهام باعث افزایش احتیاط در تصمیم‌گیری می‌شود» و شواهدی وجود دارد که «ابهام در سیاست‌های تجاری می‌تواند از جمله موجب کاهش اعتماد کسب‌وکارها، کاهش سرمایه‌گذاری و در نتیجه آسیب به رشد اقتصادی شود.»
در ادامه آمده است: «در نهایت، میزان توانایی شرکت‌ها در مدیریت این ابهام، تعیین‌کننده خواهد بود که آیا حرکت مثبت اقتصاد کلان در سال 2024 می‌تواند به رشد پایدار تجارت جهانی در سال‌های آینده منجر شود یا نه.»

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/988138/تجارت-و-اقتصاد-جهانی-امسال،سال-سختی-را-خواهد-داشت
بستن   چاپ