عصر کرد
رشد 8 درصدی اقتصاد با سرمایه‌گذاری بیشتر و جلب اعتماد بخش خصوصی
چهارشنبه 27 فروردين 1404 - 23:08:37
عصر کرد - به گزارش به نقل از اتاق ایران آنلاین، نایب‌رئیس اتاق ایران بر این باور است که ظرفیت‌های خوبی در کشور برای جذب سرمایه‌گذاری وجود دارد؛ اما مغفول باقی مانده‌اند بنابراین باید سرمایه‌گذاری را جذاب کرد تا بخش خصوصی واقعی برای ورود به این حوزه تشویق شود.
پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران در گفت‌وگوی تلفنی در برنامه «8 درصد» که از شبکه اول صداوسیما پخش شد، تصریح کرد: اولویت بخش خصوصی برای اجرای برنامه هفتم توسعه که سند بالادستی بوده و متناسب با شعار سال 1404، سرمایه‌گذاری برای تولید را به نوعی تأکید می‌کند، این است که با نگاه به ظرفیت‌های موجود وارد عرصه شوند هرچند که بسیاری از ظرفیت‌های کشور در بخش سرمایه‌گذاری مغفول مانده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
او ادامه داد: در برنامه‌های توسعه قبلی مانند برنامه ششم توسعه یکی از موضوعاتی که مانع از تحقق آن شد، بی‌توجهی به سرمایه‌گذاری بود. برای مثال قرار بود احداث نیروگاه‌های جدید برای مقابله با کمبود برق بر اساس برنامه ششم توسعه به طور سالانه انجام شود که صورت نگرفت و امروز آثار آن را می‌بینیم.
درخواست بخش خصوصی برای تغییر فضای اقتصاد دستوری
باقری رشد 8 درصدی اقتصاد را یک هدف اصلی در قانون برنامه هفتم دانست و افزود: باید طبق برنامه هفتم، برنامه‌ریزی کنیم و توجه داشته باشیم که برای جذب سرمایه‌گذاری، نیازمند تأمین منابع هستیم، البته بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که شکاف جدی در تأمین منابع مالی برای تحقق برنامه‌ها و رسیدن به رشد 8 درصدی در اقتصاد وجود دارد.
نایب‌رئیس اتاق ایران خاطرنشان کرد: باید جذابیت سرمایه‌گذاری و محیط کسب‌وکار را به گونه‌ای طراحی کنیم که مشوق باشد و اعتماد لازم را به سرمایه‌گذار بدهد. باید اقتصاد را قابل پیش‌بینی و توجیه‌پذیر کنیم.
باقری جلب اعتماد سرمایه‌گذار را منوط به پرهیز از مداخلات دولت در اقتصاد، پایان دادن به اقتصاد دستوری و تصدی‌گری دولت در بخش‌های مختلف اقتصادی دانست و ادامه داد: نباید انتظار داشت در شرایط غیرشفاف و رقابت‌های نابرابر با اعمال امتیازهای ویژه، بخش خصوصی واقعی وارد فاز سرمایه‌گذاری شود. به رسمیت شناختن حقوق و مالکیت سرمایه‌گذار نیز باید مورد تأکید قرار گیرد.
او تأکید کرد: قوانین مربوط به حوزه سرمایه‌گذاری باید حامی و مشوق باشند و سهم بخش خصوصی و اتاق‌ها را در روند تدوین آیین‌نامه‌ها در نظر بگیریم؛ شورای عالی تأمین مالی باید نقطه نظرات بخش خصوصی را مورد توجه قرار دهد و متوجه باشیم که سرمایه‌گذاری به دیپلماسی اقتصادی نیاز دارد و در این حوزه، توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای منطقه و دیگر کشورها از اهمیت بالایی برخوردار است.
بیشتر بخوانید

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/988073/رشد-8-درصدی-اقتصاد-با-سرمایه‌گذاری-بیشتر-و-جلب-اعتماد-بخش-خصوصی
بستن   چاپ