عصر کرد
دیده‌بان توسعه، سکوی پرتاب کرمانشاه به‌سوی آینده‌ای روشن
سه شنبه 26 فروردين 1404 - 21:37:25
عصر کرد - معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: اعضای دیده‌بان توسعه استان کرمانشاه با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان، می‌تواند به نقطه اتصال اندیشه و اجرا در مسیر توسعه استان تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمدجعفر قائم‌پناه امروز _سه‌شنبه بیست‌وششم فروردین_ در نشست با اعضای دیده‌بان توسعه استان کرمانشاه، این نهاد را ابزاری راهبردی برای سازماندهی امور توسعه و رصد دقیق روند اجرای آن دانست و اظهار کرد: با وجود نهادها و تشکل‌های دغدغه‌مند، خلأ جدی در نقش‌آفرینی ساختاری در حوزه توسعه احساس می‌شود، راه‌اندازی دیده‌بان توسعه پاسخی به این نیاز است.
وی دبیرخانه این نهاد را در مرکز جهاد دانشگاهی مستقر شده دانست و افزود: مشارکت چهره‌های دانشگاهی و متخصصان در طراحی و نظارت بر طرح‌های توسعه‌ای اهمیت دارد و این نهاد پلی برای همگرایی نهادهای مردمی، اصناف، زنان، جوانان و نخبگان است.
معاون اجرایی رئیس‌جمهور عنوان کرد: استفاده سیاسی و غیرتخصصی از دانش، نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند بلکه مسیر توسعه را به تعویق می‌اندازد و رویکرد علمی و بهره‌گیری از اتاق‌های فکر، گامی مؤثر در بومی‌سازی برنامه‌های توسعه و حل علمی مسائل استان است.
قائم‌پناه تأکید کرد: دیده‌بان توسعه نباید تنها در جلسات رسمی محدود شود، بلکه باید به نهادی شناخته‌شده میان مردم تبدیل شود که اقدامات آن در ارتقای شاخص‌های توسعه ملموس باشد، چراکه هدف نهایی، تزریق روحیه امید و ایجاد مشارکت فعال میان مردم است.
وی نقش اساسی منابع انسانی را برجسته دانست و اضافه کرد: توسعه پایدار بدون حفظ و جذب نخبگان ممکن نیست، باید فضای مناسب فرهنگی و انگیزشی برای ماندگاری استعدادها فراهم کنیم زیرا تخریب نیروهای متخصص و مهاجرت آن‌ها، مانع بزرگ توسعه است.
معاون اجرایی رئیس‌جمهور از تجربه کشورهای منطقه برای الگوسازی مدیریت مشارکتی خبر داد و اضافه کرد: هم‌افزایی اندیشه‌ها در سطوح مختلف، از سیاست‌گذاری تا اجرا، شاه‌کلید موفقیت خواهد بود.
قائم پناه عنوان کرد: نخبگان باید در فرایند تصمیم‌گیری مشارکت مستقیم داشته باشند و کارگروه‌های تخصصی باید میان دانشگاهیان و مدیران اجرایی پیوند ایجاد کنند تا تحلیل‌های دقیق، مبنای اقدام باشد.
وی با اشاره به شرایط بحرانی منابع در بخش کشاورزی، خواستار تغییر نگاه سنتی و حرکت به‌سوی رویکردهای صنعتی و نوین شد و اضافه کرد: توسعه امروز نیازمند بازتعریف در روش‌ها و تمرکز بر بهره‌وری دانش‌محور است.
معاون اجرایی رئیس‌جمهور تأکید کرد: برای عبور از مشکلاتی همچون بیکاری، اعتیاد و رکود اقتصادی، به برنامه‌های عملیاتی و دقیق نیاز داریم، نه فقط استراتژی‌های کلی و توسعه کرمانشاه تنها با مشارکت واقعی مردم و نخبگان تحقق می‌یابد و مسئولان باید زمینه‌ساز این تعامل باشند.
کد خبر 857977

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/986531/دیده‌بان-توسعه،-سکوی-پرتاب-کرمانشاه-به‌سوی-آینده‌ای-روشن
بستن   چاپ