عصر کرد
تشخیص زودهنگام لازمه بهبود زندگی افراد مبتلا به اوتیسم در کردستان
جمعه ۲۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۷:۴۶
عصر کرد - خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: اختلال طیف اُتیسم، پیچیده‌ترین و در عین حال شایع‌ترین اختلال در گستره اختلالات عصبی رشدی، با سایه‌ای از چالش بر ارتباطات اجتماعی و الگوهای رفتاری افراد، از دوران کودکی رخ می‌نماید و مسیری متفاوت را در زندگی آنان رقم می‌زند.

فرزانه بهرامی، معاون توانبخشی بهزیستی استان کردستان، ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته، بر اهمیت تشخیص زودهنگام و مداخلات مؤثر در سنین اولیه به عنوان کلید گشایش بسیاری از مشکلات این حوزه تأکید می‌کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته بهرامی، اُتیسم با نقص پایدار در ارتباط و تعامل اجتماعی و رفتارهای تکراری و محدود شناخته می‌شود و شیوع آن در حدود یک درصد جمعیت تخمین زده می‌شود. این اختلال با علائمی نظیر مشکلات ارتباطی، علایق محدود، حرکات کلیشه‌ای، مقاومت در برابر تغییر و واکنش‌های حسی غیرمعمول بروز می‌کند.
وی افزود: تشخیص زودهنگام در بازه 18 تا 24 ماهگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، چرا که مداخلات به موقع می‌تواند تأثیر چشمگیری بر روند رشد و بهبود کیفیت زندگی این افراد داشته باشد و پذیرش این وضعیت را برای والدین تسهیل نماید.
وی یادآور شد: بر اساس آمار ارائه شده توسط معاون بهزیستی کردستان، در سال 1403، 407 فرد دارای اختلال طیف اُتیسم (93 دختر و 314 پسر) در این استان شناسایی شده‌اند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان کردستان اضافه کرد: در حال حاضر، 2 پایگاه غربالگری و 3 مرکز تخصصی اُتیسم شامل مرکز کانیان سنندج، ثنا سقز و امید بیجار فعال بوده و 95 نفر از این افراد به طور فعال از خدمات این مراکز بهره‌مند می‌شوند.
فعالیت سه انجمن حمایت از اتیسم در کردستان
بهرامی گفت: علاوه بر این، 3 انجمن حمایت از اتیسم در سنندج، بیجار و سقز نیز نقش مؤثری در حمایت از این جامعه ایفا می‌کنند.
وی اضافه کرد: خدمات ارائه شده توسط بهزیستی کردستان طیف وسیعی را در بر می‌گیرد؛ از تشخیص اولیه و ارجاع به کمیسیون‌های پزشکی تخصصی گرفته تا خدمات آموزشی و توانبخشی شامل گفتار درمانی، روانشناسی، شنوایی سنجی و کاردرمانی در مراکز روزانه. همچنین، مداخلات مرکز محور (بازی درمانی)، مداخلات والد محور، استفاده از روش‌های آموزشی ABA و تیچ و برگزاری جلسات فصلی ارزیابی روند درمان (Case Conference) از دیگر اقدامات بهزیستی در این راستا است.
اُتیسم با نقص پایدار در ارتباط و تعامل اجتماعی و رفتارهای تکراری و محدود شناخته می‌شود و شیوع آن در حدود یک درصد جمعیت تخمین زده می‌شود. این اختلال با علائمی نظیر مشکلات ارتباطی، علایق محدود، حرکات کلیشه‌ای، مقاومت در برابر تغییر و واکنش‌های حسی غیرمعمول بروز می‌کند
بهرامی در پایان از والدین گرامی دعوت کرد تا جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره‌مندی از خدمات، به سامانه اتیسم به نشانی Autism.behzisti.net مراجعه نمایند.
‌ تحصیل 123 دانش‌آموز دارای اختلال اتیسم در مدارس استثنایی کردستان
در همین راستا، آموزش و پرورش استثنایی کردستان نیز به ارائه خدمات آموزشی، پرورشی، حمایتی و توانبخشی به 123 دانش‌آموز دارای اختلال اتیسم (35 دختر و 88 پسر) در 13 مدرسه استثنایی و یک مدرسه مستقل اتیسم در دوره‌های مختلف تحصیلی می‌پردازد.
قطعاً تشخیص به موقع در سنین زیر سه سال می‌تواند زمینه را برای مداخلات درمانی مؤثرتر فراهم آورد.
تلاش‌های بهزیستی و آموزش و پرورش استثنایی کردستان در ارائه خدمات تخصصی و آموزشی به افراد دارای اُتیسم، گامی ارزشمند در جهت ارتقای کیفیت زندگی این عزیزان و حمایت از خانواده‌های آنان محسوب می‌شود.
با وجود این اقدامات، افزایش آگاهی عمومی، تشخیص زودهنگام و فراهم آوردن امکانات و حمایت‌های بیشتر، همچنان از اولویت‌های اساسی در این حوزه به شمار می‌رود.
امید است با تداوم این تلاش‌ها و مشارکت فعال تمامی نهادها و افراد جامعه، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر استعدادها و توانمندی‌های این 407 بارقه امید و سایر افراد دارای اُتیسم در استان کردستان باشیم.
کد خبر 6430867

http://www.NewsSystem.ir/Fa/News/983960/تشخیص-زودهنگام-لازمه-بهبود-زندگی-افراد-مبتلا-به-اوتیسم-در-کردستان
بستن   چاپ