عصر کرد
شناسایی 407 فرد دارای اُتیسم در کردستان
پنجشنبه 21 فروردين 1404 - 14:25:22
عصر کرد - معاون توانبخشی بهزیستی استان کردستان، آمار افراد دارای اختلال طیف اُتیسم در استان را 407 نفر شامل (93 دختر و 314 پسر) اعلام کرد و گفت: بهزیستی به این افراد خدمات تخصصی ارائه می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، فرزانه بهرامی با تأکید بر شعار هفته آگاهی‌بخشی اُتیسم با عنوان «حمایت از خانواده‌های افراد با اختلال اُتیسم، وظیفه همگانی» اظهار کرد: اُتیسم شایع‌ترین اختلال در گروه اختلالات عصبی رشدی است که آن را نقص پایدار در ارتباط و تعامل اجتماعی و الگوهای محدود و تکراری در رفتار، علایق و فعالیت‌ها می‌توان مشخص کرد.
وی با اشاره به اینکه این اختلال از کودکی بروز کرده و عملکرد روزانه و تحصیلی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، افزود: شیوع اُتیسم حدود یک درصد است و در سراسر جهان آمار مشابهی دارد و افراد دارای اُتیسم در طیف‌های مختلف از خفیف تا بسیار شدید در جامعه حضور دارند.
معاون بهزیستی کردستان، علائم اصلی اُتیسم را شامل نقص در ارتباط و تعامل اجتماعی، علایق محدود و ثابت، حرکات کلیشه‌ای و تکراری، مقاومت در برابر تغییرات محیط و واکنش‌های حسی افراطی یا تفریطی برشمرد.
بهرامی با تأکید بر اهمیت تشخیص زودهنگام این اختلال؛ بازه زمانی 18 تا 24 ماهگی را بهترین زمان برای شناسایی علائم دانست و تصریح کرد: مداخلات در سنین اولیه زندگی تأثیر بسزایی دارد و تشخیص زودتر منجر به بهره‌مندی سریع‌تر از برنامه‌های درمانی و نتایج مطلوب‌تر می‌شود؛ همچنین پذیرش این اختلال برای والدین با تشخیص زودهنگام آسان‌تر خواهد بود.
وی، آمار افراد دارای اختلال طیف اُتیسم در استان کردستان در سال 1403 را 407 نفر (93 دختر و 314 پسر) اعلام کرد و گفت: در حال حاضر دو پایگاه غربالگری و سه مرکز اُتیسم شامل مرکز اتیسم کانیان سنندج، مرکز اُتیسم ثنا سقز و مرکز اتیسم امید بیجار در استان کردستان فعال بوده و 95 نفر از خدمات این مراکز بهره‌مند می‌شوند.
معاون توانبخشی بهزیستی کردستان گفت: سه انجمن حمایت از اتیسم در استان شامل انجمن حمایت از اتیسم سنندج، انجمن توانجویان اتیسم بیجار و مؤسسه حمایت از اتیسم سقز نیز در استان فعالیت دارند.
بهرامی در خصوص خدمات ارائه شده توسط این سازمان عنوان کرد: تشخیص اولیه از طریق آزمون تشخیصی و غربالگری، ارجاع به کمیسیون‌های ICF پزشکی، ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی (گفتار درمانی، روانشناسی، شنوایی سنجی و کار درمانی) در مراکز روزانه، مداخلات مرکز محور شامل بازی درمانی، مداخلات والد محور، استفاده از روش‌های آموزشی ABA و تیچ و برگزاری جلسات Case Conference فصلی جهت ارزیابی روند درمان از جمله این خدمات است.
وی خاطرنشان کرد: والدین گرامی می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و بهره‌مندی از خدمات به سامانه اتیسم به نشانی Autism.behzisti.net مراجعه کنند.
کد خبر 856496

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/983647/شناسایی-407-فرد-دارای-اُتیسم-در-کردستان
بستن   چاپ