عصر کرد
کردستان مهد رویش گیاهان دارویی و خوراکی بهاری است/ شناسایی 2370 گونه گیاهی در کردستان
سه شنبه 19 فروردين 1404 - 17:55:48
عصر کرد - رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به تنوع گیاهی استان کردستان، گفت: تاکنون 2370 گونه گیاهی در کردستان شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، شیرین هدایت کردستانی امروز _سه‌شنبه نوزدهم فروردین_ در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: استان کردستان به دلیل شرایط آب و هوایی مساعد و موقعیت جغرافیایی ویژه، از تنوع گیاهی بالایی برخوردار است و تاکنون 2370 گونه گیاهی در این استان شناسایی شده که 70 تا 80 گونه آن بومی و انحصاری کردستان است.
وی افزود: بیش از 150 گونه از این گیاهان دارای خواص دارویی شناخته شده برای ساکنان روستاها بوده و در طب سنتی برای درمان بیماری‌های مختلف به کار می‌روند که آویشن، بابونه، بنفشه، شیرین بیان، بومادران، رازیانه، خاکشیر، مرزه، ختمی، کاسنی و گاوزبان از مهمترین این گیاهان هستند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان، همچنین به رویش انواع گونه‌های خوراکی در فصل بهار در مراتع استان اشاره کرد و گفت: این گیاهان که هر ساله زینت‌بخش سفره‌های مردم این منطقه تاریخی هستند، طعم بهار را به ذائقه شهروندان و روستاییان می‌بخشند.
هدایت کردستانی با بیان اینکه این گونه‌های خوراکی علاوه بر مصرف غذایی، دارای خواص دارویی و درمانی نیز هستند، تصریح کرد: مصرف این گیاهان به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک می‌کند. کنگر، ریواس، شنگ، گیلاخه، لوشه، پیچک، کنیوال، قازیاخی و کوزله از جمله پرمصرف‌ترین این گونه‌های خوراکی در مناطق مختلف کردستان هستند که بسته به فرهنگ محلی، نحوه مصرف آن‌ها کمی متفاوت است.
وی با تاکید بر ارگانیک بودن گیاهان بهاری به دلیل رویش خودرو در طبیعت و عدم استفاده از کودهای شیمیایی و سموم در پرورش آن‌ها، خاطرنشان کرد: این گیاهان سرشار از فیبر، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و مصرف آن‌ها فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان، نقش مهم فیبر موجود در این گیاهان را در سلامت افراد یادآور شد و گفت: فیبر موجود در این گیاهان به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، افزایش حرکت غذا و کاهش یبوست کمک می‌کند، همچنین، مصرف این گیاهان به دلیل وجود فیبر، سرعت جذب قند و چربی را کاهش داده و در نتیجه به پایین آمدن میزان قند و چربی خون کمک کرده و برای افراد مبتلا به دیابت و چربی خون بالا مفید است.
هدایت کردستانی افزود: گیاهان سبز رنگ بهاری منبع غنی ویتامین‌های گروه B و بعضاً ویتامین C هستند که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شوند.
وی بر لزوم رعایت اعتدال در مصرف این گیاهان تاکید کرد و گفت: با وجود فواید فراوان، مصرف بیش از حد هر نوع ماده غذایی، حتی سالم، برای سلامتی مضر است. همچنین، برخی از این گیاهان ممکن است برای افراد با شرایط خاص مانند بارداری یا بیماری‌های گوارشی مناسب نباشند.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان، همچنین بر اهمیت شناسایی دقیق گیاهان توسط افراد متخصص به دلیل وجود گونه‌های سمی مشابه گیاهان خوراکی و خطرات ناشی از مصرف آن‌ها هشدار داد.
کد خبر 855945

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/982777/کردستان-مهد-رویش-گیاهان-دارویی-و-خوراکی-بهاری-است--شناسایی-2370-گونه-گیاهی-در-کردستان
بستن   چاپ