عصر کرد
ظرفیت‌های ترانزیتی بندر آستارا یک نعمت الهی برای اقتصاد گیلان است
شنبه 9 فروردين 1404 - 20:25:14
عصر کرد - استاندار گیلان، بندر آستارا را با توجه به ظرفیت‌های فوق‌العاده ترانزیتی که دارد یک نعمت الهی برای اقتصاد گیلان دانست و گفت: آستارا در حوزه حمل‌ونقل و صادرات و واردات به‌عنوان یک ظرفیت کم‌نظیر به توسعه اقتصاد استان کمک کرده است و در آینده نیز از طریق ریلی قابلیت صادرات و واردات کالا را خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس امروز_شنبه نهم فروردین_ در دیدار نوروزی با اعضای مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش وحدت و همگرایی میان مجلس و دولت در حل مشکلات گیلان اظهار کرد: سال گذشته ماهانه جلساتی را با اعضای مجمع نمایندگان گیلان در مجلس برگزار شد و مقرر شده بود ماهانه یک مسئله استان را حل کنیم که نمونه بارز آن را در حل مشکل حریم بستر تالاب بین‌المللی انزلی و سفیدرود شاهد بودیم.
وی با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان سال سرمایه گذاری برای تولید، افزود: با توجه به تصمیم‌های قبلی مشکلات استان در بخش‌های کشاورزی، سرمایه گذاری، تولید، انرژی و گردشگری در جلسات مجمع به صورت ماهانه بررسی و پیگیری می‌شود.
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم توسعه شبکه فاضلاب استان در تمام شهرستان‌ها خاطرنشان کرد: توسعه شبکه فاضلاب و احداث سدهای پلرود، شفارود و دیورش از مهمترین پروژه‌های استان محسوب می‌شوند که تکمیل آن نیازمند تخصیص ویژه اعتبارات ملی است.
حق‌شناس با اشاره به عزم جدی دولت جهت تکمیل راه‌آهن رشت-آستارا، خاطرنشان کرد: با تکمیل این پروژه ملی و فرا ملی، علاوه بر تحقق پروژه راهبردی کریدور شمال جنوب، استان گیلان با توسعه چشمگیری مواجه می‌شود.
وی بندر آستارا را با توجه به ظرفیت‌های فوق‌العاده ترانزیتی که دارد یک نعمت الهی برای اقتصاد گیلان دانست و تصریح کرد: آستارا در حوزه حمل‌ونقل و صادرات و واردات یک ظرفیت کم‌نظیر است که هم از طریق جاده و بندر به توسعه اقتصاد استان کمک کرده است و در آینده نیز از طریق ریلی قابلیت صادرات و واردات کالا را خواهد داشت.
حق‌شناس حمایت از کشاورزان را از دیگر راهبردهای اساسی استان در سال پیش رو عنوان کرد و گفت: در صورت حذف ارز ترجیحی جهت واردات محصولات کشاورزی مانند چای، می‌توان انتظار داشت کشاورزی استان رونق پیدا کند، لذا نمایندگان استان در تحقق این مهم می‌توانند نقش به سزایی داشته باشند.
استاندار گیلان ادامه داد: در سال‌هایی که بازار چای رونق داشته دلیل آن نداشتن فاصله بین نرخ آزاد و ترجیحی ارز بوده است، از این رو پیگیری حذف ارز ترجیحی جهت واردات چای باید به عنوان یک راهبرد از سوی مجمع نمایندگان و استانداری در سطوح ملی با جدیت در دستور کار قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه تولید برنج، زیتون، مرکبات در شرایط فعلی برای کشاورزان و باغداران صرفه اقتصادی ندارد، افزود: با نوسازی کارخانجات برنج‌کوبی، ضایعات برنج به زیر 10 درصد کاهش پیدا می‌کند و در پی این نوسازی می‌توان از واردات 140 هزار تن برنج جلوگیری کرد تا رشد اقتصاد ملی به اقتصاد کشاورزی در استان کمک شود.
استاندار گیلان یکی از اهداف استانداری در سال جدید را توسعه سرمایه‌گذاری امن دانست و اظهار کرد: در راستای تحقق شعار سال طبق بیانات رهبر معظم انقلاب و تأکیدات رئیس جمهور باید جهت جذب سرمایه‌ها و رفع موانع از همه ظرفیت‌های موجود در استان استفاده کنیم که در این خصوص طرح توسا (توسعه سرمایه گذاری امن) با هدف تسهیل شرایط سرمایه گذاری شامل اختصاص زمین، اعطای تسهیلات و تسهیل در صدور مجوز مورد نیاز سرمایه گذاری برای اولین بار در استان اجرایی می‌شود.
حق‌شناس با اشاره به مزیت‌های نسبی استان در بخش‌های اقتصاد گردشگری، دانش بنیان، کشاورزی و دریا محور افزود: این ظرفیت‌ها باید به معنای واقعی تحقق پیدا کند و با رفع موانع موجود و بر اساس چارچوب و قوانین تعیین شده شرایط را به گونه‌ای فراهم کرد که صاحبان سرمایه به سمت سرمایه‌گذاری در استان جذب شوند.
وی با اشاره به بارش‌های خوب در اواخر سال گذشته و ابتدای امسال، خاطرنشان کرد: اکنون آب ذخیره‌شده در پشت سد سفیدرود 25 درصد از سال گذشته بیشتر است که این امر نشان می‌دهد گیلان تنها استانی است که مشکل آب نداشته و از تنش آبی خارج شدیم‌.
کد خبر 853503

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/979124/ظرفیت‌های-ترانزیتی-بندر-آستارا-یک-نعمت-الهی-برای-اقتصاد-گیلان-است
بستن   چاپ