عصر کرد
مرمت «تکیه بیگلربیگی» در کرمانشاه ادامه دارد
چهارشنبه 6 فروردين 1404 - 13:43:04
عصر کرد - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه درباره نم‌زدگی تکیه بیگلربیگی، گفت: اقدامات اولیه برای جلوگیری از آسیب بیشتر انجام شده است و عملیات مرمت اصلی، بلافاصله پس از پایان تعطیلات نوروزی آغاز خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، داریوش فرمانی امروز _چهارشنبه ششم فروردین_ در جمع خبرنگاران درباره وضعیت نم‌زدگی تکیه بیگلربیگی که سال 1375 در فهرست آثار ملی ثبت شده است، اظهار کرد: پس از بارندگی‌های اخیر، نشتی و نم‌زدگی در بخشی از تکیه بیگلربیگی مشاهده شد.
وی افزود: در حال حاضر کار مرمت در حال انجام و داربست‌ها هم زده شده است، اما با توجه به ازدحام گردشگران در تعطیلات نوروزی، امکان تبدیل این بنا به کارگاه مرمتی وجود ندارد و به همین دلیل پس از پایان تعطیلات نوروزی، کار مرمت بخش‌های آسیب‌دیده به‌سرعت از سر گرفته خواهد شد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه درباره اعتبارات اختصاص پیدا کرده برای این مرمت، گفت: این پروژه هنوز تحویل موقت نشده و در اختیار پیمانکار است، بنابراین مرمت بخش‌های آسیب‌دیده جزو تعهدات پیمانکار محسوب می‌شود.
فرمانی درباره گچ‌بری‌های تکیه تصریح کرد: برخی مطرح کرده بودند که گچ‌بری‌های انجام‌شده اصولی نبوده است، اما هنوز هیچ اقدام مرمتی در این بخش انجام نشده است، بنابراین پیمانکار پس از پایان تعطیلات بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و عملیات مرمت را به‌صورت اصولی آغاز خواهد کرد.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از آسیب بیشتر، اقدامات موقت برای جلوگیری از نفوذ آب انجام شده است تا پس از تعطیلات، عملیات اصلی مرمت توسط پیمانکار آغاز شود.
به گزارش ایمنا، تکیه بیگلر بیگی یا عمارت فراش‌باشی تکیه‌ای در بافت کهن شهر کرمانشاه در خیابان مدرس است، این بنا در محله قدیمی فیض‌آباد و در کوچه بیگلری مقابل کوچه صارم‌الدوله واقع شده است.
این تکیه که در زمان قاجار به همت عبدالله خان ملقب به بیگلربیگی احداث شده به لحاظ آئینه‌کاری در میان تکیه‌های کرمانشاه بی‌نظیر است.
در سمت غربی حیاط، تالار آئینه‌کاری بزرگی احداث شده که به حسینیه معروف است، این تالار با تزئینات عالی و کتیبه‌های متعددی مربوط به دوران سلطنت مظفر الدین شاه مزین شده و در دو سوی دیگر، اتاق وسیع مهمانخانه بیگلربیگی واقع شده است.
در حال حاضر تکیه بیگلربیگی به‌عنوان محل دو موزه خط و کتابت کرمانشاه و موزه پارینه‌سنگی زاگرس مورد بازدید عموم قرار می‌گیرد، در موزه خط و کتابت، اسناد و نسخ خطی قدیمی و از آن جمله اسنادی مربوط به خانواده بیگلربیگی به نمایش گذاشته شده است.
کد خبر 852543

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/977607/مرمت-«تکیه-بیگلربیگی»-در-کرمانشاه-ادامه-دارد
بستن   چاپ