عصر کرد
ظرفیت فرآوری چغندر استان کرمانشاه کمتر از نصف تولید است
جمعه 1 فروردين 1404 - 16:02:05
عصر کرد - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، گفت: متاسفانه ظرفیت فرآوری چغندر در استان کرمانشاه کمتر از نصف میزان تولید فعلی است و ایجاد یک واحد فراوری با ظرفیت 500 هزار تن در استان ضرورت دارد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، علی چاله چاله در نشستی با استاندار کرمانشاه با اشاره به ظرفیت بالای تولید چغندر در استان، اظهار کرد: متاسفانه ظرفیت فرآوری چغندر در استان کرمانشاه کمتر از نصف میزان تولید فعلی است.
وی با بیان اینکه سال گذشته استان کرمانشاه شاهد تولید بی سابقه یک میلیون و 320 هزار تن چغندر در کشت پاییزه بوده است، افزود: ظرفیت دو کارخانه موجود در استان که قدمت آنها به پیش از انقلاب بازمی‌گردد، در خوشبینانه‌ترین حالت نزدیک به 500 هزار تن است. در سال گذشته هشت کارخانه دیگر نیز برای کمک به فرآوری چغندر استان وارد عمل شدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با تأکید بر لزوم ایجاد یک واحد فرآوری جدید در استان، عنوان کرد: برای راه اندازی یک کارخانه با ظرفیت 500 هزار تن که حدود 100 هزار تن شکر تولید کند، به سرمایه گذاری بیش از 10 همت نیاز است.
چاله چاله دولتی بودن قیمت چغندر و شکر را عامل محدود کننده سرمایه گذاری در این بخش دانست و خاطرنشان کرد: در مقطع زمانی فعلی، این موضوع باعث شده تا استقبال از اجرای این گونه سرمایه گذاری در استان با محدودیت مواجه باشد.
وی در ادامه افزود: با این وجود، از هلدینگ‌های وابسته به دولت، بنیاد مستضعفان، و بانک‌ها درخواست کرده‌ایم تا در این زمینه سرمایه گذاری کنند و مطالعات مقدماتی نیز در اختیارشان قرار گرفته است. همچنین، چند سرمایه گذار نیز در حال حاضر پای کار هستند و سازمان جهاد کشاورزی استان آمادگی دارد تا با تامین زمین و آب مورد نیاز از منابع موجود، از آن‌ها حمایت کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ابراز امیدواری کرد که با تحقق این سرمایه گذاری، مشکل فرآوری چغندر در استان کرمانشاه حل شود، زیرا این موضوع از اولویت‌های مهم استان به شمار می‌رود.
چاله چاله با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی ضرب‌الاجلی برای تشکیل نظام صنفی در تمامی استان‌ها تعیین کرده بود عنوان کرد: خوشبختانه استان کرمانشاه جزو استان‌هایی بود که توانست تا پایان مهلت مقرر، 70 درصد از ساختار مورد نیاز برای تشکیل این نظام را ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه در هر شهرستان باید یک مرکز صنفی تشکیل شود و این مراکز نمایندگان استانی نظام صنفی را شکل می‌دهند، گفت: اگرچه نظام صنفی کشاورزی در کرمانشاه نوپا است و هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده، اما با تلاش‌های صورت گرفته، این نظام شکل گرفته و فعالیت خود را آغاز کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، محدودیت‌های اولیه در نظر گرفته شده برای عضویت در اتاق اصناف کشاورزی را از جمله چالش‌های پیش روی این نظام برشمرد و گفت: این محدودیت‌ها که صرفا به اعضای سابق نظام صنفی اجازه عضویت می‌داد، باعث شد تا نتوانیم از ظرفیت گسترده کشاورزان بهره‌مند شویم. با این حال، این محدودیت‌ها دائمی نیست و با تعامل بین کشاورزان و مسئولین، قابل رفع خواهد بود.
چاله چاله با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با حضور اعضای هیئت نظارتی، خاطرنشان کرد: نظام اتاق اصناف کشاورزی در استان کرمانشاه با وجود چالش‌ها، شکل گرفته و امیدواریم با حمایت و همکاری همه ذینفعان، شاهد توسعه و ارتقای جایگاه آن باشیم.
انتهای پیام/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/975707/ظرفیت-فرآوری-چغندر-استان-کرمانشاه-کمتر-از-نصف-تولید-است
بستن   چاپ