عصر کرد - صفحه اقتصاد - معاون توسعه و پیشبینی ادارهکل هواشناسی کردستان گفت: سامانه بارشی جدید برف و باران امروز بە استان وارد شده است و تا آخر هفته نیز ادامە خواهد داشت.
بارشها تا اواخر هفتە در کردستان ادامه دارد علی پناهی اظهار کرد: اداره کل هواشناسی کردستان نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی طی امروز (2٤ بهمن) تا روز جمعه، هشدار سطح نارنجی صادر کرد.
وی عنوان کرد: این فعالیت سامانە بارشی اغلب در نواحی غربی استان همچون شهرستانهای بانه، مریوان، منطقه هورامان، سقز، دیواندره و سنندج پیشبینی شده است. همچنین وزش باد شدید و تندبادهای لحظهای در نیمه شرقی استان منجر به کولاک برف و اختلال جدی در تردد خواهد شد.
وی زرینه را با دمای منفی 20 درجه سردترین نقطه استان طی 24 ساعت گذشته دانست و گفت: هزارکانیان و سراب شهرک با دمای منفی 14 درجه سردترین نقاط استان طی شبانه روز گذشته گزارش شده است.
هواشناسی سنندج طی چند روز آینده
آب و هوای کردستان فردا چگونه است؟ فردا هوا بارانی است؟ فردا هوا برفی است؟ فردا هوا آلوده است؟ فردا باران می بارد؟ فردا برف می بارد؟ آخرین خبر از هواشناسی سنندج فردا ؟ جدیدترین خبر از هواشناسی کردستان امشب؟ خبر فوری از هواشناسی فردا؟ هوای روز پنجشنبه چگونه خواهد شد؟ هوای امروز صاف است؟ روز پنجشنبه هوا سرد است؟ روز پنجشنبه بارانی می شود؟ کردستان فردا پنجشنبه بارانی می شود؟
سایر اخبار کردستان
وضعیت آشفته بازار در کردستان/ اینجا نظارتی بر قیمتها نیست! نابسامانی وضعیت بازار و آشفته بازار قیمتها در سایه ضعف نظارت مسئولان متولی در حالی در استان کردستان بیداد میکند که استاندار کردستان از برگزاری جلسات تکراری خبر میدهد و معاون اقتصادی استانداری نیز بیراهه میرود!
یک ماهی است که قیمت سیبزمینی در کشور و کردستان افزایش بیرویه داشته و فروش هر کیلوگرم از این محصول با قیمت 60 هزار تومان در بازار استانی همچون کردستان که به گفته مسئولان یکی از قطبهای تولید سیبزمینی در کشور بهشمار میرود و دشتهای قروه و دهگلان و روستاهای اطراف این دو شهرستان، جزو مناطق اصلی کشت این محصول در استان محسوب میشوند، هیچ توجیهی ندارد.
مشاهدات میدانی از وضعیت بازار، جدا از گرانی، حاکی از چندنرخی بودن قیمت کالاها و میوه است. قیمت میوه در بازار روستا حاجی آباد، میدان انقلاب، خیابان طالقاتی، وانتیهای جلوی ورزشگاه میدان امین و 22 گولان سنندج متفاوت و بالا و پایین است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و مسئولان متولی تنظیم بازار در کردستان که پس از هر اتفاقی تازه به فکر برگزاری نشست تنظیم بازار میافتند و خروجی نشستهای آنان بیشتر شبیه نوشدارو بعد از مرگ سهراب و تنها به دردِ خودشان میخورد، اینبار نیز همزمان با افزایش قیمت سیبزمینی در حرکتی نمایشی جلسه برگزار کرده و درباره نابسامانی بازار سیبزمینی، الفاضاتی مطرح و تصمیماتی گرفتهاند اما برای اینکه مخاطب بداند که چند درصد از این اظهارات عملی میشود، تنها کافی است که در یک بازدید میدانی از بازار و مشاهده قیمتهای چند نرخی میوه و سایر اقلام و کالاها، خودش به نتیجه رسید!
دو هفته گذشته، ارسلان ازهاری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در جلسه تنظیم بازار در اظهاراتی مدعی شد که برای برخی از استانهای کشور که با مشکل کمبود و افزایش قیمت سیبزمینی مواجه هستند میتوان از محل ذخیرهسازی استان این مشکل را برطرف ساخت اما هفته گذشته در جلسهای دیگر تحت عنوان کارگروه تنظیم بازار، در اظهاراتی متناقض اذعان داشته که بنا به دلایلی در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت سیبزمینی در بازار هستیم و با توجه به وضعیت موجود، تأمین سیب زمینی مورد نیاز استان در اولویت قرار دارد.
وی با اذعان به اینکه در حال حاضر بنا بر اعلام سازمان تعزیرات حکومتی در برخی از نقاط سنندج سیبزمینی با قیمت 50 تا 60 هزار تومان در بازار عرضه میشود که به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و نیاز است وضعیت بازار تنظیم و سیبزمینی با قیمتی مناسب در سطح بازار استان عرضه شود، گفته که به منظور نظارت بر قیمتها تعزیرات حکومتی به اتفاق گروه نظارتی از بازار و فروش سیب زمینی بصورت خرده فروشی در مغازهها بازدید و نظارت کامل داشته و با متخلفانی که با قیمت نامتعارف اقدام به فروش آن میکنند، برخورد جدی شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان به ضعف اطلاعاتی در سامانه جامع انبارها نیز اشاره و اذعان کرده که انبارهای رسمی استان نسبت به توزیع سیبزمینی با قیمت مشخص شده همکاری نمیکنند. باید این انبارها توسط گشتهای نظارتی شناسایی و در مرحله اول با تعامل و گفتوگو و در مراحل بعدی با سازوکار قانونی با آنان برخورد شود. سازمان تعاون روستائی استان نیز نسبت به خرید سیبزمینی مورد نیاز و عرضه آن جهت کنترل و تنظیم بازار اقدام کند.
ازهاری تأکید کرده که در راستای تنظیم بازار، کمیتهای با حضور دستگاههای ذینقش جهت رصد و پایش قیمت روزانه سیبزمینی در استان و تعیین قیمت فروش آن در بازار تشکیل شود تا زمان رسیدن به وضعیت مناسب از قیمت فعلی به مراتب پائینتر باشد و در کنار این مسئله دستگاههای اجرایی جهت عرضه مستقیم سیبزمینی در استان همکاری لازم را داشته باشند.
البته به گفته مسئولان در چند غرفه روستا بازار حاجیآباد سیبزمینی با قیمت هر کیلوگرم 29 هزار تومان هم به فروش میرسد اما سئوال، این میزان سیبزمینی کفاف چند درصد مردم استان را میدهد و آیا در مغازههای دیگر نیز با این قیمت به فروش میرسد؟!
نابسامانی بازار و آشفته بازار قیمتها در سایه ضعف نظارت مسئولان متولی در استان و مطالبات مردمی باعث شد که خبرنگار تسنیم این موضوع را از استاندار کردستان پیگیری کند که وی بیشتر از برگزاری جلسات مرتبط با این حوزه حرف میزد تا برنامه و دستوری برای حل مشکل!
آرش لهونی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "ضمن قدردانی از اقداماتی که در چند ماه اخیر حضورتان در استان انجام دادهاید، سئوال اینجاست که تاکنون چه اقدامی در جهت حل مشکلات معیشتی مردم انجام دادهاید که در عمل لمس شود؟ مشکلی که همه مردم به صورت شبانهروز با آن دست و پنجه نرم میکنند، بینظارتی بر بازار و قیمتهای چند نرخی اقلام و کالاهای اساسی و میوه است، اکنون سیبزمینی کیلویی 60 هزار تومان شده، آیا خبر دارید؟! هر بازاری و فروشندهای برای فروش و عرضه محصولات خود به دلخواه قیمت میدهد و مدیران حوزه بازار نیز نظارتی ندارند، چندنرخی بودن قیمتها و وضعیت آشفته بازار خود گویای همه چیز است! نیاز به نغییرات در این حوزه است"، اظهار داشت: در طول چند ماه اخیر کارگروههای اقتصادی مرتبط به صورت منظم در استان برگزار شده و جهت نظارتهایی که بر عهده دولت است، برنامهریزی شده اما قیمتها صرفاً با نظارت و دستوری کنترل نمیشود چراکه بخشی نیز به تورم و موضوعات کشوری است و خاص کردستان نیست.
وی گفت: در کل کشور گرانی کالا و تورم وجود دارد اما درباره آنچه که مربوط به استان و نظارت است، معاونت اقتصادی استانداری جلسات منظم داشته و در حال ساماندهی این حوزه است تا نظارت نسبت به گذشته بیشتر شود. کما اینکه در طول این ایام نیز بسیاری از جلسات که در گذشته برگزار نمیشود به صورت منظم در حال برگزاری است.
استاندار کردستان در پاسخ به اظهارات خبرنگار تسنیم که جلسه برگزار میشود اما جز صرف وقت و هزینه، خروجی ندارد، مسئله گرانی نیست بحث بینظارتی بر عرضه کالا و قیمتهای چند نرخی است، عنوان کرد: نظارت بر بازار در حال انجام است و حتماً به صورت پررنگتر در آینده ادامه خواهد داشت.
تسنیم نوشت، نحوه نظارت بر بازار استان را رصد کرده و در گزارشات بعدی نیز این حوزه را دنبال خواهد کرد.
مطالعه بیشتر: پیش بینی آب و هوا کردستان فردا | پیش بینی هواشناسی سنندج چهارشنبه 24 بهمن ماه 1403 + هواشناسی کردستان
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/964230/پیش-بینی-هواشناسی-سنندج-فردا-25-بهمن-ماه-1403-|-پیش-بینی-آب-و-هوا-کردستان-فردا-پنجشنبه-25-بهمن-ماه-1403---جدول-هواشناسی-کردستان