عصر کرد
دانش‌بنیان‌ها در صف اول تحقق برنامه هفتم توسعه
چهارشنبه 24 بهمن 1403 - 12:34:45
عصر کرد - به گزارش ، بر اساس رویکرد دولت چهاردهم به تقویت و حمایت از دانش بنیان‌ها و توجه به اقتصاد فناورانه و همچنین افتتاح پروژه‌های کلیدی نشان‌دهنده عزم دولت برای گشودن فصلی جدید در مسیر پیشرفت این حوزه است.
یک کارشناس در اینباره به خبرداری گفت: قطعا دانش‌بنیان‌ها می‌توانند نقش بسیار موثری در اقتصاد و تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی داشته باشند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی ادامه داد: همانطور که این نهادها توانستند در روزهای تحریم، بخش‌های کلیدی کشور مثل صنعت را از وابستگی به خارجی‌ها نجات دهند، می‌توانند در اهداف کشور نقش پررنگی داشته باشند.
رضا موسی‌پور افزود: دانش‌بنیان‌ها در سال‌ها اخیر به خوبی ثابت کرده‌اند که می‌توان به آن‌ها اعتماد کرد و از آن‌ها در بخش‌ها و حوزه‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی بهره برد.
دولت نیز تا به امروز توجه ویژه‌ای به دانش‌بنیان‌ها و ارتقای سطح آن‌ها داشته و اخیرا نیز سفر معاون علمی رئیس جمهور به ایلام این ادعا را ثابت کرده است.
تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از نخبگان بومی، می‌تواند ایلام را به بستری مناسب برای رشد اقتصاد فناورانه تبدیل کند و دروازه‌های این استان برای تعامل‌های علمی و تجاری با عراق نیز کلید طلایی برای توسعه این دیار به شمار می‌رود.
استان ایلام، با وجود جایگاه راهبردی و برخورداری از منابع طبیعی و انسانی گسترده، سال‌هاست که با چالش‌های توسعه‌ای روبه‌رو است اما با توجه به ظرفیت‌های بزرگ این استان در حوزه‌هایی مانند مرز مشترک با عراق، منابع سرشار نفت و گاز و نیروی انسانی مستعد، نخبه و دانش آموخته می‌تواند از طریق توجه به اقتصاد فناورانه و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان‌ به‌عنوان یکی از محرک‌های اصلی، حرکت جهشی به سمت توسعه پایدار را آغاز کند.
سفر روز گذشته حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور به ایلام، گامی مهم در راستای توسعه علمی، فناوری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در استان به شمار می‌رود، این سفر که با هدف بررسی وضعیت اقتصادی و توسعه فناوری‌های نوین انجام شد، می‌تواند نقش ویژه‌ای در تقویت بنیان‌های اقتصاد دانش‌بنیان و ارتقای سطح تولید و اشتغال در این استان مرزی داشته باشد.
از سوی دیگر این سفر، بر اساس رویکرد دولت چهاردهم به تقویت و حمایت از دانش بنیان‌ها و توجه به اقتصاد فناورانه و همچنین افتتاح پروژه‌های کلیدی از جمله کارخانه فولاد زاگرس ایوان نشان‌دهنده عزم دولت برای گشودن فصلی جدید در مسیر پیشرفت این استان به شمار می‌رود.
همچنین بخوانید صادرات 2.5 میلیارد دلاری دانش بنیان‌ها سفر معاون رئیس‌جمهور به ایلام همچنین فرصتی برای بررسی وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این استان بود، حسین افشین با اشاره به وضعیت کنونی این شرکت‌ها در ایلام، یادآور شد که استان ایلام با ظرفیت‌های بالایی که دارد، می‌تواند به یکی از قطب‌های بزرگ اقتصاد دانش‌بنیان کشور تبدیل شود.
وی همچنین بر لزوم حمایت از نخبگان و جوانان ایلامی که به دلیل کمبود فرصت‌های شغلی به خارج از استان مهاجرت می‌کنند، تاکید کرد و در این زمینه افزود که دولت برنامه‌هایی برای ایجاد شرایط مطلوب با هدف ماندگاری نخبگان و حمایت از ایده‌های نوآورانه در استان دارد.
با توجه به پتانسیل‌های بالای ایلام، معاون رئیس‌جمهور پیشنهاد راه‌اندازی مراکز نوآوری در زمینه‌های مختلف مانند صنایع پتروشیمی و گیاهان دارویی را مطرح و به رویش بیش از 100 گونه گیاه دارویی در این استان اشاره و بر لزوم بهره‌برداری علمی از این منابع تأکید کرد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/964096/دانش‌بنیان‌ها-در-صف-اول-تحقق-برنامه-هفتم-توسعه
بستن   چاپ