عصر کرد
شاخص بورس بر سر دوراهی رشد یا اصلاح؟
شنبه 20 بهمن 1403 - 07:55:02
عصر کرد - در این میان، یکی از مهم‌ترین اخبار، تصمیم دولت در عدم تمدید گواهی‌های سپرده بانکی بود. این تصمیم که نشانه‌ای از عزم جدی دولت برای کنترل نرخ بهره و هدایت سرمایه‌ها به سمت بازار‌های مولد است، می‌تواند راهی نو برای حمایت از صنایع و رشد بازار سرمایه باشد. بدون شک، این تغییرات ممکن است فضای تازه‌ای را برای بازار فراهم آورد، جایی که سرمایه‌گذاران به آینده امیدوارتر خواهند بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از سوی دیگر، هفته گذشته روز‌های اصلاحی بازار تداوم پیدا کرد. با این وجود در روز‌های پایانی، نشانه‌هایی از بهبود و بازگشت شاخص به ناحیه‌های حمایتی دیده شد. این امر، امید‌هایی برای بازگشت بازار به روند صعودی ایجاد کرده است. برای رسیدن به این هدف، نیاز به اتفاقات مهمی همچون افزایش نرخ دلار توافقی یا بهبود شرایط مذاکرات بین‌المللی است. در صورتی که این عوامل به وقوع بپیوندند، می‌توان انتظار داشت که بورس ایران یک جهش مطلوب را تجربه کند. با توجه به تحولات اخیر، در صورت تداوم سیگنال‌های مثبت از بخش‌های مختلف، به نظر می‌رسد بازار سرمایه در مسیر شکوفایی قرار دارد و سرمایه‌گذاران هوشمند باید برای استفاده از این فرصت‌ها آماده شوند.
بازار از نگاه کارشناسان حسن رضایی‌پور، کارشناس بازار سرمایه، وضعیت بازار هفته گذشته را این‌گونه مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد: مهم‌ترین خبر هفته گذشته فارغ از مسائل بنیادی مجمع ایران‌خودرو بود که به‌نوعی آزمون بزرگ سیاستگذار در قبال مدیریت بنگاه‌های بزرگ اقتصادی و تاثیرگذار بر ریل اقتصاد کشور بود. بدون شک این آزمون می‌تواند آینده بازار سرمایه را که وابستگی زیادی به تغییر سیاست دولت در شیوه مدیریت بنگاه‌های پیشرو در اقتصاد دارد رقم زند. باید اظهار کرد آنچه در سال‌های اخیر بازار سرمایه را تحت‌تاثیر قرار داده، اقتصاد دستوری و و اثرات آن بر سود صنایع است که با تغییر رویکرد، می‌تواند جامعه سهامداری را به آینده امیدوار کند.
این کارشناس بازار در ادامه افزود: از دیگر تغییرات مثبت هفته‌های اخیر می‌توان به عدم تمدید گواهی‌های سپرده بانکی اشاره کرد که عزم دولت در کنترل نرخ بهره را نشان داده است. شاید پیش‌بینی نتیجه این تصمیم در‌حال‌حاضر دشوار باشد، چراکه هم‌اکنون بحث تامین مالی یکی از دغدغه‌های مهم صنایع و اقتصاد کشور بوده و سیاست کنترل نرخ بهره نیازمند تدابیر جایگزین برای تجمیع سرمایه و هدایت آن به صنایع است؛ لذا حمایت از بازار سرمایه و ایجاد فضای اطمینان حاکم بر اقتصاد، می‌تواند یکی از اصلی‌ترین محل‌های تامین سرمایه صنایع باشد.
رضایی‌پور در پایان پیش‌بینی کرد: گذشته از مطالب بیان‌شده، سایر فاکتور‌های اساسی تاثیرگذار بر بازار همچنان منتظر تصمیمات سیاسی، FATF وتحریم‌ها بوده و باید منتظر ایجاد فضای اطمینان در این حوزه هم بود؛ چرا که مشخص شدن وضعیت متغیر‌های تاثیرگذار بر بازار سرمایه می‌تواند آینده روشن‌تری برای سرمایه‌گذاران فراهم آورد.
زهرا چوبی‌پری، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص وضعیت بازار اظهار کرد: پس از ثبت سقف 2میلیون و 944هزار واحدی شاخص کل در 19دی‌ماه، بازار به دلیل توقف روند افزایش نرخ ارز توافقی و عدم کاهش نرخ YTM اخزا و سود سپرده ویژه بانک مرکزی، روند اصلاحی به خود گرفت. انتظار برخی فعالان بازار مبنی بر تشکیل الگوی سروشانه باعث تشدید این وضعیت شده و یک ماه کم‌رونق با ارزش معاملات پایین و خروج پول حقیقی به همراه اصلاح تقریبا 5درصدی شاخص کل رقم زده شد. این اصلاح در سهام کوچک به شکل قیمتی و بیشتر از انتظار و در سهام بزرگ به شکل زمانی سپری شد.
بیشتر بخوانید:سرنوشت شاخص بورس در هفته حساس
این کارشناس بازار ادامه داد: روز دوشنبه هفته گذشته کاهش روند خروج پول حقیقی و خالی شدن بازار از فروشندگان رخ داد که شاخص کل را به دید تکنیکال در ناحیه اشباع فروش قرار داده بود. از این رو در دو روز پایانی هفته با افزایش تعداد سهم‌های مثبت و بازگشت شاخص کل از نزدیکی ناحیه حمایتی روند بازار بهتر بود. روز چهارشنبه ارزش معاملات بازار به بالای 10همت رسید که می‌تواند نویدبخش چرخش بازار و شروع یک موج جدید صعودی باشد که این موج می‌تواند با شکل‌گیری الگوی تکنیکال کنج یا پرچم همراه شود.
چوبی‌پری افزود: به نظر می‌رسد هفته آینده خبر تغییرات مدیریتی ایران‌خودرو که در روز پنج‌شنبه رخ داد، باعث افزایش جو خوش‌بینی و بازگشایی مثبت بازار در نخستین روز معاملاتی هفته شود. در ادامه نیز بازگشایی شپدیس و زاگرس می‌تواند باعث ادامه روند مثبت شاخص‌کل شده و در کل هفته آینده هفته مثبت و سبزی پیش‌بینی می‌شود. اما بازار برای عبور از مقاومت 2میلیون و 944هزار واحدی نیاز به تزریق خبر مثبت دارد. این خبر مثبت می‌تواند کاهش فاصله دلار توافقی و آزاد یا کاهش نرخ بهره به کمتر از 30درصد باشد که هر دو باعث تداوم رشد و صعود بازار سرمایه خواهند شد. در کنار نرخ دلار توافقی که مهم‌ترین عامل رشد بازار سرمایه محسوب می‌شود، اخبار شروع مذاکرات و کاهش ریسک سیستماتیک به همراه تعیین‌تکلیف شدن FATF می‌تواند به فضای خوش‌بینی بازار کمک کند؛ بنابراین با بررسی الگو‌های زمانی تکرار‌شونده در طی 10سال گذشته، همواره در بهمن‌ماه بازار به خواب زمستانی رفته و کمترین بازدهی ماهانه بازار در بهمن‌ماه ثبت شده، اما اسفند و فروردین جزو ماه‌های جذاب و مثبت سالیان اخیر بودند که این الگو به نظر می‌رسد در روز‌های پیش رو نیز می‌تواند تکرار شود.
منبع: دنیای اقتصاد

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/961655/شاخص-بورس-بر-سر-دوراهی-رشد-یا-اصلاح؟
بستن   چاپ