عصر کرد
جامعه محلی، شرکای اصلی توسعه دریامحور هستند
پنجشنبه 18 بهمن 1403 - 21:10:57
عصر کرد - نماینده ویژه رئیس‌ جمهور هرمزگان را به‌عنوان "پیشانی اقتصاد دریایی ایران" معرفی کرد و توجه به جامعه محلی و توسعه گردشگری آسان و ارزان را دو اولویت مهم در توسعه دریا محور دانست. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، عصر امروز پنجشنبه جلسه‌ کارگروه اقتصاد دریا محور استان، برنامه پایانی سفر سه روزه علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه رئیس‌ جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور و مکران بود.
در این جلسه محمد آشوری تازیان،ی استاندار هرمزگان آخرین دستاوردها، چالش‌ها و راهکارهای پیش‌روی توسعه اقتصاد دریایی این استان را در گزارشی ارائه کرد و با بحث و تبادل نظر اعضا مورد بررسی قرار گرفت.
در ادامه این نشست مدیران با ارائه گزارش‌های جامع و تخصصی به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه‌های مختلف از جمله زیرساخت‌های بندری، توسعه گردشگری، آبزی‌پروری و صنایع دریایی پرداختند.
عبدالعلی‌زاده، ضمن قدردانی از تلاش‌های انجام شده، هرمزگان را "پیشانی اقتصاد دریایی ایران" توصیف کرد و بر ضرورت تغییر رویکردها برای تحقق توسعه پایدار و متوازن در این استان تاکید کرد. 
وی مشارکت فعال جوامع محلی را به‌عنوان کلید موفقیت در این مسیر معرفی کرد و گفت: توسعه دریامحور نباید پروژه‌ای از بالا به پایین باشد باید از ظرفیت‌های جوامع محلی به عنوان شرکای اصلی در این فرآیند استفاده کرد.
نماینده ویژه رئیس‌ جمهور، توسعه گردشگری دسترس‌پذیر و ارزان را نیز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فرصت‌های پیش روی هرمزگان برشمرد و توسعه ناوگان گردشگری دریایی استان را گام ارزنده‌ای در این مسیر برشمرد که موجب تسهیل دسترسی عموم مردم به دریا و افزایش فرصت‌های کسب‌وکار در این حوزه خواهدشد.
وی با اشاره به تجربه موفق جزیره هرمز در جذب گردشگر با مشارکت مردمی و زیباسازی محیط، بر لزوم الگوگیری از این تجربه در سایر مناطق استان تاکید کرد.
علاوه بر این، عبدالعلی‌زاده بر ضرورت رفع موانع کلیدی زیرساختی، از جمله توسعه محورهای مواصلاتی و رفع گره‌های ترافیکی در غرب بندرعباس، به‌عنوان پیش‌شرطی برای رونق اقتصادی و جذب سرمایه‌گذار در هرمزگان تاکید کرد.
در این جلسه، محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان، نیز با تشریح "منظومه حکمرانی" استان، گفت: ایجاد فهم مشترک بعنوان اولویت اهداف توسعه‌ای مورد تاکید است و این الگو بستر برنامه‌های توسعه اقتصاد دریاپایه در استان خواهد بود.
استاندار هرمزگان با اشاره به تصویب برنامه جامع توسعه دریا پایه استان در دولت، افزود: بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی، پژوهشی و تجربی جوامع محلی و مشارکت مردم در کنار توجه به استفاده از ظرفیت‌ مشاوران داخلی و خارجی برای ایجاد تحولی اساسی در منطقه ضرورت دارد.
وی همچنین تأمین مالی دولت با نقش‌آفرینی سازمان‌های توسعه‌گر را مهم برشمرد و گفت: "حضور مردم" کلید حل این مسئله است و باید فضای امن سرمایه‌گذاری با فراخوان مشارکت مردمی ایجاد شود.
آشوری تازیانی با بیان اینکه این سطح از مشارکت مردم در قالب تشکل‌های مردم نهاد نظیر اتاق بازرگانی، اصناف و تعاونی‌ها باید در تمام حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و توسعه‌ای نمود عینی داشته باشد، تأکید کرد: در گام اول تقویت باور مردم است تا جامعه محلی نیز دولت و کنشگران را باور کنند و ارتباط متقابل شکل گیرد و توسعه محصول این فرآیند خواهدبود .
سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی، نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی نیز در سخنانی، خواستار توجه ویژه به توسعه زیرساخت‌های روستایی و ایجاد راهکارهای مناسب برای دسترسی آسان جوامع محلی به دریا شد.
در پایان این نشست، عبدالعلی‌زاده با ابراز خرسندی از عزم جدی مدیران استانی برای توسعه اقتصاد دریاپایه، بر حمایت کامل دولت از برنامه‌های توسعه‌ای هرمزگان تاکید کرد و ابراز امیدواری نمود که با همکاری و همدلی تمامی ذی‌نفعان، این استان به الگویی موفق در زمینه توسعه پایدار و متوازن تبدیل شود.
انتهای پیام/864/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/961086/جامعه-محلی،-شرکای-اصلی-توسعه-دریامحور-هستند
بستن   چاپ