عصر کرد
هدفگذاری رشد 21 درصدی صادرات کرمانشاه/ تجار در مرزها
پنجشنبه 18 بهمن 1403 - 11:50:55
عصر کرد - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه گفت: رشد صادرات غیرنفتی استان حدود هشت تا 9 درصد است و چنانچه بخواهیم به رشد 21 درصدی برسیم باید کار در مرزهای استان تسهیل و تسریع شود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ، وجود بیش از 950 واحد صنعتی، مرزها و بازارچه‌های فعال در استان کرمانشاه تنها بخشی از ظرفیت‌های اقتصادی استان است که می‌تواند زمینه کاهش نرخ بیکاری را در استان فراهم کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رونق و توسعه اقتصادی در استان نیازمند فراهم کردن زمینه برای ورود سرمایه‌گذاران است و این مهم تنها با تسهیل و تسریع امور و رفع موانع امکان‌پذیر است.
به منظور بررسی وضعیت صنعت و تجارت استان و مهمترین پروژه‌هایی که در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسند با محسن دارابی مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه آمده است.

عصر کرد

تسنیم: درباره پروژه‌های صنعتی که در دهه فجر امسال در استان کرمانشاه افتتاح می‌شود بفرمایید.
تا پایان دی ماه امسال 111 پروانه بهره‌برداری صنعتی صادر شده است. مجموع سرمایه‌گذاری پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی استان حدود 16 هزار و 500 میلیارد تومان است و 3551 نفر نیز فرصت شغلی ایجاد می‌کنند.
در دهه فجر امسال 30 پروژه صنعتی با سرمایه‌گذاری 8800 میلیارد تومان در استان آماده بهره‌برداری است و این در حالی است که سرمایه‌گذاری مجموع پروژه‌های اقتصادی استان که در دهه فجر افتتاح می‌شوند 9200 میلیارد تومان است.
از جمله پروژه‌های صنعتی مذکور شرکت گسترش سوخت سبز، دانش بافت، نیروگاه مجموعه سیمان مدلل، ماشین سازی سیمان مدلل و آرشا ممتاز است و این 30 پروژه صنعتی در مجموع 800 فرصت شغلی در استان ایجاد می‌کنند.
سازمان صمت این ظرفیت را دارد که به همین میزان یا شاید دو همت بیشتر پروژه صنعتی تا بهار سال آینده به استان عرضه کند.
استان کرمانشاه از نظر نرخ تورم در رتبه 24 کشور قرار دارد
تسنیم: وضعیت استان کرمانشاه از نظر شاخص‌های اقتصادی در چه جایگاهی قرار دارد؟
سازمان صمت متولی سه بخش مهم تولیدی و تجاری است. براساس گزارشات مرکز آمار ایران سهم اداره کل صمت در سال 1398 از تولید خالص داخلی حدود 26 درصد بود و اکنون به 35 درصد رسیده و نرخ رشد بخش صنعت استان 4.1 درصد، نرخ رشد بخش خدمات 2.2 درصد و نرخ رشد بخش صنعت حدود 13 درصد است.
رتبه استان کرمانشاه از نظر ظرفیت موجود در حوزه تولید و تجارت 21 کشور است اما از نظر عملکردی در پایان شهریور ماه به رتبه 14 رسیده است یعنی عملکرد ما نسبت به داشته‌ها هفت رتبه ارتقا یافته است.
استان کرمانشاه با نرخ تورم 30.4 درصد رتبه 24 کشور را دارد و تنها هفت استان وضعیت بهتری دارند و 23 استان بعد از کرمانشاه قرار دارند.
تسنیم: برای ارتقای این هفت پله چه اقداماتی انجام شده و چه برنامه‌ای برای آینده پیش‌بینی شده است؟
950 واحد صنعتی دارای پروانه و 800 قرارداد منعقد شده در شهرک‌ صنعتی زاگرس در استان وجود دارد. 800 قرارداد منعقد شده به معنای 800 پروژه صنعتی در دست اجرا با پیشرفت فیزیکی 30 تا بیش از 90 درصد در استان است و این به طور تقریبی به میزان تعداد کل واحدهای صنعتی موجود است که البته تنها مربوط به یک شهرک صنعتی استان است.
راه‌اندازی سریعتر این واحدهای صنعتی با تأمین زیرساخت‌ها، منابع مالی، سرعت عمل در صدور مجوزها و تسریع و تسهیل امور، امکان‌پذیر است.

عصر کرد

25 درصد واحدهای صنعتی کرمانشاه راکد یا نیمه فعال هستند
تسنیم: چه تعداد واحد صنعتی راکد در استان وجود دارد و چه برنامه‌ای برای فعال کردن آن‌ها تدوین شده است؟
950 واحد صنعتی در استان وجود دارد که 84 واحد راکد است و 150 واحد صنعتی با کمتر از 50 درصد ظرفیت فعالیت دارند و این یعنی 234 واحد صنعتی استان راکد یا نیمه فعال هستند و حدود 75 درصد از پروژه‌های صنعتی استان با ظرفیت کامل فعالیت می‌کنند.این نشان می‌دهد بسیاری از واحدهای صنعتی استان با وجود شرایط کنونی وضعیت خود را حفظ کرده‌اند.
واحد تولیدی دسته سیم خودرو متعلق به ایران خودرو با سرمایه‌گذاری 230 میلیارد تومان و 160 فرصت شغلی راه‌اندازی شد. کاری که سازمان صمت برای ای‌کااس انجام داد بی‌نظیر بود و ریسک آن را پذیرفت و در یک پلاک دو پروانه حقوقی صادر کرد و چنانچه این کار انجام نمی‌شد این پروژه اکنون راه اندازی نشده بود.

عصر کرد

راه‌اندازی نهضت تأمین انرژی در واحدهای صنعتی کرمانشاه
تسنیم: پروژه نیروگاه 90 مگاواتی پویای خورشیدی اکنون در چه مرحله‌ای قرار دارد؟
توافقی با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران مبنی بر ایجاد یک نیروگاه 90 مگاواتی در شهرک صنعتی زاگرس انجام شده بود اما در مسیر اجرای آن فراز و فرودی ایجاد شد. 10 مگاوات از این پروژه انرژی خورشیدی و 80 مگاوات نیروگاه سیکل ترکیبی است. شرکت شکل گرفته و زمین قبل از صدور مجوز در اختیار سرمایه‌گذار قرار گرفته است.
مجوز 10 مگاوات انرژی خورشیدی به تازگی صادر شده و بخشی از پنل‌ها وارد شده و پیش بینی می‌شود این پروژه 10 مگاواتی در بازه زمانی 12 تا 14 ماه آینده به بهره‌برداری برسد.
برای این پروژه حدود 400 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده است. البته پروژه 80 مگاواتی نیروگاه سیکل ترکیبی پروژه‌ای بزرگ است که در مساحت 153 هکتار و با سرمایه‌گذاری 260 میلیون یورو ساخته می‌شود.
این پروژه نیازمند هماهنگی‌های بیشتری بین وزارت نیرو، نفت، صمت و مدیریت ارشد استان است و در دستور کار قرار دارد.
تسنیم: با توجه به ترغیب و تشویق واحدهای صنعتی و کارخانجات به تولید انرژی خورشیدی، استان کرمانشاه در این زمینه در چه وضعیت قرار دارد؟
این نوید را می‌توانیم بدهیم که تا بهار سال آینده گروه صنعتی مدلل 40 مگاوات، 12 مگاوات گروه صنعتی شکری و شرکت پتروشیمی کرمانشاه 10 مگاوات را وارد مدار می‌کند و در واقع نهضت تأمین انرژی در حوزه صنعت در استان ایجاد شده است که مشکل ناترازی انرژی با کمک صنعتگران رفع شود.
براساس اعلام وزارت نیرو شاید ناترازی انرژی برای سال آینده بیشتر از امسال باشد اما با این وجود با ورود نیروگاه‌های خودتأمین بخش عمده مشکلات در حوزه تأمین انرژی در استان رفع می‌شود.

عصر کرد

صادرات 2.9 میلیارد دلاری از مرزهای استان کرمانشاه
تسنیم: وضعیت تجارت و مرزهای استان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ با توجه به اینکه گلایه‌هایی نسبت به نابه‌سامانی‌های موجود در مرزها وجود دارد.
تا پایان دی ماه حدود 2.9 میلیارد دلار صادرات از مرزهای استان انجام شده و حدود 35 درصد از مجموع صادرات کشور به عراق از طریق مرزهای استان انجام می‌شود.
رشد صادرات غیرنفتی استان حدود هشت تا 9 درصد است و چنانچه بخواهیم به رشد 21 درصدی برسیم باید کار در مرزهای استان تسهیل و تسریع شود.
استاندار در ابتدای ورود به استان یکی از موضوعاتی که در دستور کار قرار دادند ساماندهی مرزهای استان بود و نقش ما به عنوان دبیر کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی این است که مسائل و موضوعات مربوط به تجار در مرزها را تا حد توان حل کنیم.
به دنبال این هستیم با همکاری کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی موضوع پنجره واحد تجاری را حداقل در یکی از مرزها به ویژه مرز خسروی که بستر فیزیکی و مجازی در ان فراهم است، عملیاتی کنیم و در این صورت خواب کامیون در مرز به مراتب کاهش خواهد یافت.
ضرورت استفاده از ظرفیت مجمع نمایندگان استان
تسنیم: با توجه به حضور نمایندگانی از کرمانشاه در وزارت صمت و اتاق بازرگانی چقدر توانسته‌ایم از ظرفیت حضور این افراد استفاده کنیم؟
وزیر برای هر استان یک معین در نظر گرفته و معین استان آقای یزدانی معاون پارلمانی و حقوقی وزارت صمت است و حضور ایشان، حسینی کیا به عنوان نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن توانسته به ما کمک کند و مهمترین موضوعات برای سال آینده جمع‌بندی و نهایی شده است.
به طور نمونه شرکت سوخت سبز که اکنون با پنج همت در شرف افتتاح قرار دارد در مقطعی برای تأمین مالی به شدت دچار مشکل شده بود و چنانچه آقای مصری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس و سایر مسئولان کمک نمی‌کردند و تزریق به موقع صورت نمی‌گرفت این پروژه موفق نمی‌شد.
به طور قطع استفاده از ظرفیت مجمع نمایندگان استان برای استان برکات بسیاری خواهد داشت و در این صورت کار برای مدیران تسهیل می‌شود و مدیران دستگاه‌های اجرایی باید از نمایندگان مطالبه داشته باشند.
انتهای پیام/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/960769/هدفگذاری-رشد-21-درصدی-صادرات-کرمانشاه--تجار-در-مرزها
بستن   چاپ