عصر کرد
درخواست تاریخی عبدالله اوجالان؛ آیا کرد‌ها و دولت ترکیه به توافق می‌رسند؟
چهارشنبه 17 بهمن 1403 - 19:36:08
عصر کرد - عبدالله اوجالان، رهبر محبوس حزب کارگران کردستان (PKK)، به‌زودی «درخواستی تاریخی» برای حل مسأله‌ی کردها در ترکیه ارائه خواهد کرد.
به گزارش گروه بین‌الملل ؛ عبدالله اوجالان، رهبر محبوس حزب کارگران کردستان (PKK)، قرار است طی روزهای آینده «درخواستی تاریخی» برای حل‌وفصل مسأله‌ی کردها در ترکیه مطرح کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این موضوع را یکی از رهبران احزاب طرفدار کردها روز سه‌شنبه اعلام کرد، در شرایطی که نشانه‌هایی از کاهش تنش میان آنکارا و کردها دیده می‌شود.
پیشنهاد صلح از سوی دولت اردوغان رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، سال گذشته از طریق اصلی‌ترین متحد ملی‌گرای خود، پیشنهادی را به اوجالان ارائه داد. اوجالان که از سال 1999 تاکنون در زندان جزیره‌ی «ایمرالی» در نزدیکی استانبول دوران حبس ابد خود را سپری می‌کند، برای نخستین‌بار پس از سال‌ها، امکان ملاقات با نمایندگان یک حزب مخالف را پیدا کرد.
حزب کارگران کردستان (PKK) که از سوی آنکارا و متحدان غربی‌اش به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود، از دهه‌ها پیش برای ایجاد یک دولت مستقل کردی و در سال‌های اخیر برای خودمختاری بیشتر جنگیده است. تلاش‌های قبلی برای برقراری صلح، از جمله مذاکرات سال 2015، با شکست مواجه شد و موج جدیدی از خشونت در مناطق کردنشین جنوب شرقی ترکیه آغاز شد.
نشانه‌های جدید از کاهش تنش‌ها در ماه‌های اخیر، دولت ترکیه دو بار به نمایندگان حزب دموکراسی و برابری مردم (DEM) اجازه داده تا با اوجالان 75 ساله دیدار کنند. این اقدام امیدها را برای دستیابی به یک توافق تاریخی افزایش داده است.
تونجر باکیرهان، رئیس مشترک حزب دموکراسی و برابری مردم (DEM)، روز سه‌شنبه در پارلمان گفت: «اوجالان در حال آماده شدن برای ارائه‌ی درخواستی تاریخی جهت یافتن راه‌حلی پایدار برای مسأله‌ی کردها در روزهای آینده است.»
وی افزود: «اکنون همه‌چیز در دستان اردوغان است… این فرصت شما برای ثبت نامتان در تاریخ است، آقای اردوغان.»
روزنامه ترکیه‌ای حریت گزارش داده بود در 15 فوریه جاری که بیست و ششمین سالگرد بازداشت عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان است، اوجالان درصدد انحلال این حزب و دعوت از افراد مسلح آن برای زمین گذاشتن سلاح‌هایشان است.
احتمال آزادی زودهنگام اوجالان؟ اردوغان ماه گذشته اعلام کرد که «خوش‌بین» است و از «پیشرفت قابل‌توجه» در مذاکرات تمجید کرد. مذاکرات زمانی شدت گرفت که دولت باغچلی، رهبر حزب ملی‌گرای ترکیه (MHP) ، در ماه اکتبر پیشنهاد داد اوجالان برای منحل کردن PKK به پارلمان بیاید. همچنین، گمانه‌زنی‌هایی درباره‌ی احتمال آزادی زودهنگام او مطرح شده است.
پس از نخستین دیدار با نمایندگان حزب DEM در دسامبر، اوجالان اظهار داشت که «نزدیکی میان ترک‌ها و کردها یک مسئولیت تاریخی است» و او «مصمم» است که در روند آشتی به رهبری آنکارا مشارکت کند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/960542/درخواست-تاریخی-عبدالله-اوجالان؛-آیا-کرد‌ها-و-دولت-ترکیه-به-توافق-می‌رسند؟
بستن   چاپ