عصر کرد
رشد 69 درصدی تراز تجاری کشور در دولت چهاردهم
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 19:54:12
عصر کرد - تراز تجاری ایران در سال‌های اخیر با رشد قابل توجهی همراه بوده است؛ بهبود 5.5 میلیارد دلاری تراز تجاری در دولت چهاردهم، افزایش صادرات غیرنفتی به میزان 24 درصد و کاهش واردات به میزان 4.5 درصد، نشان‌دهنده تحرک مثبت در اقتصاد ایران است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس گزارش گمرک ایران، تراز تجاری کشور در دولت چهاردهم (از شهریور تا دی 1403) با رشد 69 درصدی و بهبود 5.
5 میلیارد دلاری همراه شده است.
این رشد حاصل افزایش 24 درصدی صادرات غیرنفتی به ارزش 22.5 میلیارد دلار و کاهش 4.5 درصدی واردات به ارزش 25 میلیارد دلار است. این آمار نشان‌دهنده تحرک مثبت در سیاست‌های تجاری دولت و افزایش رقابت‌پذیری تولیدات داخلی در بازارهای جهانی است.
سفرهای دیپلماتیک مقامات ایرانی به کشورهای همسایه و امضای تفاهم‌نامه‌های تجاری، نقش بسزایی در افزایش صادرات داشته است، به عنوان مثال سفر اخیر به تاجیکستان و هدف‌گذاری افزایش حجم تجاری با این کشور از 370 میلیون دلار به 1 میلیارد دلار در چهار سال آینده، نمونه‌ای از این تلاش‌هاست. همچنین، افزایش 84 درصدی تبادلات تجاری با افغانستان و رشد 11 درصدی تجارت با چین، نشان‌دهنده موفقیت دیپلماسی تجاری ایران است.
تغییر الگوی صادرات؛ از خام‌فروشی به فرآوری یکی از عوامل کلیدی در بهبود تراز تجاری، تغییر الگوی صادرات از خام‌فروشی به سمت صادرات محصولات فرآوری‌شده است. به عنوان مثال، صادرات کنسانتره و گنداله معدن به جای سنگ آهن خام، یا صادرات مس الکتریکی به جای سنگ مس، ارزش افزوده بیشتری برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است. این رویکرد نه تنها ارزآوری بیشتری دارد، بلکه به رشد صنایع داخلی و ایجاد اشتغال کمک می‌کند.
شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان موتور محرکه اقتصاد دانش‌محور، نقش مهمی در بهبود تراز تجاری ایران ایفا می‌کنند. برنامه‌ریزی برای افزایش تعداد این شرکت‌ها از 10 هزار به 30 هزار در برنامه هفتم توسعه، نشان‌دهنده توجه ویژه دولت به این بخش است. صادرات محصولات فناورانه و نوآورانه این شرکت‌ها، نه تنها به بهبود تراز تجاری کمک می‌کند، بلکه جایگاه ایران را در بازارهای جهانی ارتقا می‌دهد.
چشم‌انداز مثبت صندوق بین‌المللی پول برای اقتصاد ایران صندوق بین‌المللی پول در گزارش اخیر خود، رشد اقتصادی 3.1 درصدی و تراز مثبت 13.9 میلیارد دلاری را برای ایران در سال 2025 پیش‌بینی کرده است. این گزارش همچنین کاهش نرخ تورم به 29.5 درصد و افزایش ذخایر ارزی به 33.8 میلیارد دلار را از دیگر نقاط قوت اقتصاد ایران عنوان کرده است. این پیش‌بینی‌ها نشان‌دهنده بهبود تدریجی وضعیت اقتصادی کشور و افزایش اعتماد جامعه بین‌المللی به آینده ایران است.
به گزارش ایمنا، رشد تراز تجاری ایران در سال‌های اخیر، نه تنها نشان‌دهنده بهبود وضعیت اقتصادی کشور است، بلکه امید به آینده‌ای روشن را در دل شهروندان و فعالان اقتصادی زنده کرده است. افزایش صادرات غیرنفتی، کاهش واردات، تغییر الگوی صادرات به سمت محصولات فراوری‌شده و تقویت دیپلماسی تجاری از جمله عوامل کلیدی در این موفقیت هستند. با ادامه این روند و اجرای دقیق برنامه‌های توسعه‌ای، ایران می‌تواند به یکی از بازیگران اصلی اقتصاد جهانی تبدیل شود و جایگاه خود را در منطقه و جهان تثبیت کند.
کد خبر 836612

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/959988/رشد-69-درصدی-تراز-تجاری-کشور-در-دولت-چهاردهم
بستن   چاپ