عصر کرد
نرخ اشتغال ناقص در کردستان 2.5 برابر میانگین کشور شد
سه شنبه 16 بهمن 1403 - 11:24:20
عصر کرد - مرکز آمار ایران اعلام کرده که نرخ بیکاری زنان جوان به 51.2 درصد رسیده و نرخ اشتغال ناقص در استان هم 2.5 برابر میانگین کشور است؛ استاندار کردستان و تیم اقتصادی او تاکنون هیچ برنامه‌ای برای عبور از این بحران ارائه نداده‌اند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مرکز آمار ایران به تازگی گزارشی تکمیلی از وضعیت بازار کار کشور در پاییز 1403 منتشر کرده که داده‌های این گزارش حاکی از تداوم وضعیت اسف‌بار بیکاری بویژه در میان جوانان تحصیل کرده است.
یکی از شاخص‌هایی که در گزارش اخیر مرکز آمار به آن اشاره شده، نرخ بیکاری جوانان است؛ طبق داده‌های منتشره نرخ بیکاری جوانان کردستان در پاییز 1403 نسبت به پاییز 1402 حدود 5 درصد رشد داشته است؛ این وضعیت در حالی اتفاق افتاده که استاندار کردستان در هفته‌های نخست انتصابش گفت که آمار بیکاری در کردستان باید کاهش پیدا کند و حالا ثابت شده که نگاه دستوری وی به مقوله اشتغال نه تنها سبب کاهش آمار بیکاری نشده بلکه این آمار روندی افزایشی در مقایسه با فصل مشابه سال قبل داشته است.
یکی دیگر از شاخص‌های بررسی شده در گزارش مرکز آمار بالا بودن نرخ اشتغال ناقص در کردستان است؛ طبق اطلاعات گزارش نرخ اشتغال ناقص در کردستان 16.4 درصد اعلام شده در حالی که میانگین نرخ اشتغال ناقص در کشور تنها 6.8 درصد است و در برخی استان‌های کشور نزدیک به صفر است.
کارشناسان معتقدند نرخ بالای اشتغال ناقص در یک استان به معنای آن است که با اینکه افراد تمایل به انجام کار بیشتر داشته‌اند اما بازار کار اجازه این امر را نداده و این یعنی نبود بازار کار، مانع افزایش تولید و بهره‌وری در استان شده است؛ موضوعی که پیگیری آن جایی در برنامه‌ها و جلسات استانی منصوبان دولت نداشته است.
اعلام کردستان به عنوان دومین استان کشور در نرخ بالای اشتغال زنگ خطری جدی و تازه برای وضعیت اشتغال در استان است؛ کسی باید به مردم پاسخ دهد که چرا نرخ اشتغال ناقص در کردستان 2 و نیم برابر میانگین کشور است؟
نرخ بیکاری زنان جوان از 51 درصد عبور کرد!
اما موضوع مهم دیگری که در گزارش تکمیلی مرکز آمار از وضعیت بازار کشور در پاییز سال جاری به چشم می‌آید رسیدن نرخ بیکاری زنان جوان استان به 51.2 درصد است! مقایسه این شاخص با پاییز سال گذشته نشان می‌دهد نرخ بیکاری زنان جوان در کردستان در پاییز 1403 نسبت به پاییز سال گذشته 4.5 درصد افزایش داشته و این در حالی است که میانگین کشوری در این شاخص 1.1 درصد کاهش داشته است.
با انتشار نخستین گزارش مرکز آمار از وضعیت بازار کار کردستان معلوم شده که وضعیت استان در حوزه اشتغال نسبت به پاییز سال گذشته بدتر شده و این برخلاف وعده‌های «آرش لهونی» استاندار و معاون اقتصادی استانداری و سایر اعضای تیم اقتصادی دولت در استان است.
بلاتکلیفی بسیاری از پست‌های حساس مدیریتی در کردستان، چند ماه پس از انتصاب «آرش لهونی» و نیز فقدان برنامه عملیاتی برای ساماندهی مشکلات می‌تواند از دلایلی عمده بدتر شدن وضعیت اشتغال در کردستان باشد.
پنج ماه از انتصاب «لهونی» در سمت استانداری کردستان گذشته و او هنوز نتوانسته کسی را به عنوان مدیرکل اقتصادی استانداری انتخاب کند و این پست بسیار مهم در این پنج ماه هیچ متولی نداشته است! با این وضعیت چطور می‌توان انتظار داشت که وضعیت اقتصادی در کردستان به سامان شود.
محمد رسول شیخی‌زاده، رئیس مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی به وضعیت اشتغال انتقاد کرده و می‌گوید: برخی از آمارهای مسئولان با وضعیت اشتغال کف جامعه و آمار بیکاران فارغ‌التحصیل در استان همخوانی ندارد. اکثر جوانان کردستانی با مدرک تحصیلی دانشگاهی بیکار و بالای 30 سال سن دارند. کارگروه اشتغال باید به عنوان یک موضوع اساسی به این معضل بپردازد.
استاندار کردستان نیز درباره وضعیت بیکاری از دستور ویژه مبنی بر ورود جدی به مقوله بیکاری و کاهش آمار این حوزه در سطح استان خبر داده و تأکید دارد که بیکاری باید کاهش یابد اما چگونه و چطوری؟ راهکاری ارائه نداده و تنها به دستور بسنده کرده که نتیجه دستوراتش را در این گزارش مرکز آمار می‌بینیم!
آرش لهونی در پاسخ به خبرنگار تسنیم درباره بلاتکلیفی مدیران و فرمانداران استان نیز وعده تعیین تکلیف بعد از این دهه مبارک فجر را داد. 
به گزارش تسنیم؛ ادامه وضعیت فعلی اقتصادی و بازار کار در کردستان می‌تواند عواقب جدی و ناخوشایندی برای استان داشته باشد بنابراین لازم است دولت با رصد وضعیت حاضر و محک توانایی استاندار و تیم دولت در استان در صورت نیاز هرچه سریع‌تر نسبت به تجدیدنظر در وضعیت مدیریتی کردستان اقدام نماید.
انتهای پیام/481/.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/959697/نرخ-اشتغال-ناقص-در-کردستان-25-برابر-میانگین-کشور-شد
بستن   چاپ