عصر کرد
خروج از اقتصاد تک محصولی بدست فولاد آلیاژی ایران
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 16:16:27
عصر کرد - به گزارش ، سالهاست با این واقعیت تلخ دست به گریبان هستیم که شدیدترین و تلخ ترین فشارها در عرصه های گوناگون را تحمل می کنیم. هر چقدر این فشارها جدی تر بود، با قدرت بیشتری در مسیر مقابله وارد شدیم که در نتیجه همه را پشت سرگذاشتیم. اما اکنون درگیر بحران جدی جنگ اقتصادی هستیم، جنگی که سلاح کاربردی آن، تحریم است و تاکنون نیز تاثیرات مخربی بر اقتصاد، زندگی و معیشت مردم گذاشته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
برای پشت سر گذاشتن این تهدیدها و تحریم ها، چاره ای به غیر از اعتماد به توان داخلی نداریم. نتیجه آنکه هر چه را به ما ندادند، خودمان تولید کردیم و نه تنها به اندازه تامین نیاز داخل بلکه به اندازه صادرات و البته با بهترین کیفیت تولید کردیم. یکی از مواردی که وابستگی بسیاری رقم می زد و عملکرد درخشانی در تولید داخل داشتیم، صنعت فولاد است. کاربری فولاد در تمامی صنایع از ساختمان تا خودروسازی، آب، برق، گاز و بسیاری موارد دیگر به چشم می خورد.
اما هر کدام از فولادسازی ها جایگاه متفاوتی در تامین نیاز داخل دارد که شرکت فولاد آلیاژی ایران جایگاه ویژه ای در این عرصه دارد. فولاد آلیاژی از زمان تاسیس تا کنون، پله های ترقی را با سرعت بسیاری طی کرده و به مرحله برجسته ای رسیده است. فولاد آلیاژی ایران همه ساله طرح های توسعه را اجرا کرده که در تازه ترین اقدام، طرح توسعه ” فولادسازی 2 ” را در دستور کار داشت. این پروژه به اندازه ای اهمیت داشت که محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به شهرستان اشکذر رفت و آن را افتتاح کرد. این کارخانه در مساحت 300 هکتار با 185 میلیون یورو اعتبار احداث شده و ظرفیت تولید سالانه آن 700 هزار تا یک میلیون تن بیلت کربن ـ آلیاژی است که اشتغالزایی مستقیم برای 800 نفر را رقم زده است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برای ثمردهی این مجموعه 15 سال تلاش شده گفت: صنایع فولادی و آلیاژی مشکلاتی دارند اما حتماً ثمرات و برکات زیادی برای کشور ایجاد کرده‌اند. محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه این برکات در شرایط تحریم رقم می‌خورد گفت: به دلیل مسوولیتی که دارم متوجه مشکلات متعدد هستم گفت: جوانان، مهندسان و طراحان تلاش می‌کنند تا چنین مجموعه‌ای آماده بهره‌برداری شود و می‌خواهند کار را آغاز کنند اما به آنها می‌گویند برق یا گاز یا هر دو قطع است که این یک شوک است.
وی با تاکید بر اینکه قطعی ها نشانه‌ خوبی نیست و باید در سیاستگذاری‌ها دقت بیشتری می‌شد گفت: همگان تلاش می‌کنیم کشور از تک محصولی خارج شود و حوزه‌هایی مانند معدن، فولاد و مس نقش مؤثری ایفا کنند ولی باید برنامه‌ریزی‌ها طوری باشد که با چالش‌های کنونی روبه‌رو نشویم.
همچنین بخوانید سمانتاسیون کردن فولاد به همت فولاد آلیاژی ایران قالیباف با اشاره به اینکه 90 درصد تولیدمان در حوزه برق، متکی به گاز است گفت: چه میزان از محصول نهایی در حوزه فولاد، صادرات نیمه خام می‌شود؟
رییس قوه مقننه با اشاره به اینکه طرح توسعه ” فولادسازی 2 ” بالغ بر 400 گرید محصول تولید می‌کند گفت: وقتی از نگاه سیاست کلان بنگریم، این پرسش ایجاد می‌شود در زنجیره صادرات و ارزش افزوده که از انفال کشور استفاده می‌کنیم، کجا هستیم؟ آیا در نقطه بهینه‌ای هستیم یا خیر؟
وی با اعلام اینکه 68 درصد سبد صادرات فولادی مربوط به صادرات فولاد خام بوده در حالی که متوسط آن در دنیا 15 درصد است گفت: در دو سال اخیر 24 درصد تولید فولاد، خام صادر شده که در کشورهای دیگر 3 درصد است.
قالیباف با تاکید بر اینکه باید در سیاستگذاری‌ها اعم از زنجیره تولید، پیشران‌ها، مکان‌یابی‌ها، زیرساخت‌ها و اولویت بندی‌ها در بخش‌های مختلف دقت کنیم گفت: براساس دقت نظر صورت گرفته در مجلس یازدهم اقدامات خوبی برای تحقق موارد مذکور صورت گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: بر این اساس در سیاستگذاری‌های دقیق و هماهنگ، از سطح میدان تا جایی که تصمیمات کلان ترسیم می‌شود، بیش از هر زمان دیگری نیازمند همدلی و هم افزایی هستیم تا نزدیک‌ترین راه برای دستیابی به بهترین دستاوردها و ارزش افزوده ایجاد شود.
وی با تاکید بر اینکه باید میدان اقتصاد و صنعت از بخش دولتی و بخش‌هایی که معلوم نیست دولتی یا خصوصی بوده که معروف به خصولتی هستند، مورد اصلاح نهادی و ساختاری قرار گیرند گفت: در مجلس مصمم هستیم فرصت‌ها را برای بخش خصوصی و مردم فراهم کنیم.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور با تأکید بر اینکه فرهنگ پایه بودن همه موضوعات اعم از اقتصاد در یزد مشهود است گفت: این ظرفیت بزرگی به شمار می‌رود لذا باید تلاش کنیم شرایط سخت اقتصادی را با اقدامات مجاهدانه پشت سر بگذاریم.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/959298/خروج-از-اقتصاد-تک-محصولی-بدست-فولاد-آلیاژی-ایران
بستن   چاپ