عصر کرد
افزایش 11 درصدی مساحت اراضی زراعی در کردستان
چهارشنبه 3 بهمن 1403 - 18:22:34
عصر کرد - رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان از افزایش 11 درصدی مساحت اراضی زراعی در کردستان خبر داد و گفت: این اتفاق ناشی از برگشت تعدادی از بهره‌بردارانی که اراضی‌شان را رها کرده بودند و تغییر کاربری‌های حوزه منابع طبیعی بود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، اکبر محمدی، ظهر امروز در دهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان کردستان در استانداری گزارشی از نحوه برگزاری سرشماری عمومی کشاورزی ارائه داد و اظهار داشت: در دوازدهم آبان سال جاری سرشماری عمومی کشاورزی در استان شروع شد که این سرشماری به مدت 48 روز در 10 شهرستان و 33 شهر استان شامل 10 شهر منتخب و 23 شهر غیرمنتخب، 1673 آبادی دارای سکنه و 213 خالی از سکنه اجرایی شد.
وی افزود: تمامی روستاها حتی روستاهای خالی از سکنه که دارای اراضی کشاورزی بودند مورد بررسی قرار گرفتند که در حدود 348 نفر در این سرشماری مشارکت داشتند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان خاطرنشان کرد: به‌رغم تمام محدودیت‌های جوی، لجستیکی و غیره، براساس آمار و اطلاعات و استناداتی که داریم استان کردستان همواره بین رتبه‌های پنجم تا دهم کشوری این سرشماری در نوسان بود.
وی از افزایش 8.4 درصدی تعداد بهره‌برداران در سرشماری امسال نسبت به سال 93 در استان خبر داد و اعلام کرد: بر اساس آمار بیشترین افزایش در حوزه کشت گلخانه‌ای بوده به طوری‌که تعداد بهره‌برداران در حوزه زراعت 10 درصد، آبزی‌پروری 20 درصد، باغداری 29 درصد، زنبورعسل 75 درصد و کشت گلخانه‌ای 148 درصد افزایش داشته‌ و در بخش دامداری نیز 36 درصد کاهش را شاهد بوده‌ایم.
محمدی از افزایش 11 درصدی مساحت اراضی زراعی در کردستان خبر داد و عنوان کرد: این اتفاق ناشی از برگشت تعدادی از بهره‌بردارانی که اراضی‌شان را رها کرده بودند و تغییر کاربری‌های حوزه منابع طبیعی بود.
وی ادامه داد: تعداد دام‌های سنگین آبادی‌ها 6 درصد افزایش و تعداد دام‌های سبک 3 درصد افزایش داشته و مختصات جغرافیایی همه واحدهای دامی بررسی شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان خاطرنشان کرد: روز گذشته 12 استان از 31 استان کشور مشمول برگشت مازاد درآمد شدند که مقرر شده به ازای هر یک درصد افزایش درآمدی در استان‌ها، پنج درصد تخصیص استان افزایش پیدا کند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود از واگذاری 5 بنای تاریخی کردستان به بخش خصوصی خبر داد و افزود: فراخوان این بناها از روز شنبه آینده انجام و پیش‌بینی حداقل سرمایه‌گذاری در این پنج پروژه 30 میلیارد تومان با برآورد اولیه است.
وی اضافه کرد: یک پروژه شاخص دیگر در شهرستان بانه سرمایه‌گذاری آن 300 تا 800 میلیارد تومان خواهد بود که اشتغال و رونق ایجاد خواهد کرد. در صورت واگذاری 6 پروژه یک هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در کنار سایر مزایا در استان شاهد خواهیم بود.
شرط پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی به دستگاه‌ها در کردستان
محمد مشیرپناهی، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان نیز در این جلسه برای پرداخت تسهیلات شرط گذاشت و گفت: سهم هر دستگاه اجرایی در پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی بر اساس شاخص عملکردی و تعهد اشتغال دستگاه‌ها و برنامه در حوزه ملی مجوزهای کسب و کار مشخص می‌شود.
به گفته وی، در بودجه سنواتی همه مواردی که مورد نیاز اشتغال است امسال در قالب تبصره 2 و با یک رویکرد متفاوت لحاظ شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کردستان افزود: پس از ابلاغ منابع به استان کردستان سهم دستگاه‌های اجرایی در تسهیلات مشخص و روند اجرایی و تقسیم آن در بین دستگاه‌ها آغاز می‌شود.
وی اهداف تسهیلات تبصره 2 قانون بودجه را حمایت از تولید اشتغال پایدار و رشد تولید ملی عنوان کرد و متذکر شد: بر اساس ماده 7 دستورالعمل دستگاه‌های ملی استانی, برنامه‌ها باید با اولویت طرح‌های پیشران، طرح‌های تولیدی صادرات محور، طرح‌های دانش بنیان، ایجاد و تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های سرمایه‌گذاری نیمه تمام با پیشرفت 70 درصد و طرح‌های بهینه‌سازی مصرف و تولید انرژی باشد.
مشیرپناهی تصریح کرد: پرداخت تسهیلات باید اولویت با دستگاه‌های اجرایی باشد که سه مورد از این طرح‌های اولویت‌دار را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد از تسهیلات باید به اشخاص حقوقی پرداخت شود, خاطر نشان کرد: طرح‌هایی که در سال گذشته موفق به دریافت تسهیلات نشده‌اند، باید مجدداً در کمیته استانی مطرح و در صورت تأیید مجدداً تعیین تکلیف شوند.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان کردستان اعلام کرد: منابع تبصره 2 در قالب پنج ردیف تأمین منابع می‌شوند که این منابع 70 درصد استانی و 30 درصد آن ملی هستند.
مشیرپناهی یادآور شد: 25 درصد از منابع و تسهیلات به طرح‌های تولیدی و اشتغال تعاونی‌ها با تصویب شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان تخصیص پیدا می‌کند.
هلدینگ‌های اقتصادی در کردستان حضور یابند
بازرس کل کردستان هم بر ضرورت حضور هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی در استان تاکبد کرد و گفت: استقرار این واحدها زمینه‌ساز رشد اقتصادی کردستان خواهد بود.
عیسی هواسی با بیان اینکه کردستان در زمینه بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی در جایگاه سوم کشور قرار دارد، گفت: در این بخش نیازمند توجه ویژه‌ای هستیم تا احیای این بافت‌ها در اولویت باشد چرا که سرمایه‌گذاری در این بخش کاهش مخاطرات ناشی از حوادث طبیعی را در بر خواهد داشت.
انتهای پیام/486/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/952968/افزایش-11-درصدی-مساحت-اراضی-زراعی-در-کردستان
بستن   چاپ