عصر کرد
ظرفیت‌های کردستان در اجرای قانون حمایت از معلولان استفاده شود
چهارشنبه 3 بهمن 1403 - 14:13:32
عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، آرش زره‌تن لهونی پیش از ظهر چهارشنبه در دهمین جلسه شورای توسعه استان که در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد، اظهار کرد: برای موضوع معلولان وظیفه قانونی ما است که ابلاغیات را اجرا کنیم و براساس وظیفه انسانی نیز فراتر از مسئولیت محوله راهکارهایی را برای حل مشکلات در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه اگر قانونی ابلاغ شده و اجرا نشود پذیرفتنی نیست گرچه موانعی وجود دارد و باید برای افکار عمومی تبیین شود، افزود: ساختمان‌های که قدیمی هستند باید لحاظ شود که امکان مناسب‌سازی ندارد.
استاندار کردستان گفت: باید از همه ظرفیت‌های استان برای قانون حوزه معلولان استفاده کنیم و مواردی که در حد استانی قابل انجام است پیگیری و مباحث ملی نیز با مکاتبه دنبال شود تا شاهد رفع مشکلات معلولان باشیم.
لهونی با اشاره به انجام سرشماری که در کردستان انجام شده است، افزود: کردستان ظرفیت کشاورزی مطلوبی دارد و باید از اطلاعات سرشماری عمومی کشاورزی در راستای تقویت کشاورزی استان بهره برد و تصمیمات درست براساس اطلاعات انجام شود.
وی با بیان اینکه یازده درصد افزایش کشاورزی براساس نتایج اولیه سرشماری عمومی کشاورزی افزایش یافته است، گفت: امکان تصرف اراضی وجود دارد و باید روند بدرستی بررسی شود و اگر به توسعه استان کمک می‌کند نیز مورد توجه باشد.
استاندار کردستان با موضوع مالیات نیز پرداخت و گفت: باید مودیان بزرگی که فرار مالیاتی دارند مورد توجه باشند و بازاریابی که در دوران کرونا فشار زیادی متحمل شدند را دریابیم.
لهونی افزود: دولت برای خدمت به مردم تلاش می‌کند و نباید در حوزه مالیات به بازاریان ضعیف فشار بیاوریم اما مودیان بزرگ که از پرداخت مالیات فرار می‌کنند را رصد کرد.
وی اذعان کرد: اقتصاد کشور زمانی پیشرفت می‌کند که مکانیسم دریافت و هزینه کرد مالیات شفاف باشد و باید درآمدهای مالیاتی افزایش یابد اما نحوه اخذ مالیات نیز مهم است.
استاندار کردستان یادآور شد: مشاغل خرد و اقشار ضعیف نباید متحمل فشار مالیاتی شوند.
وی بیان کرد: بیشترین تسهیلاتی که به استان اختصاص یافته باید در حوزه اشتغال پرداخت شود تا زمینه ایجاد اشتغال را شاهد باشیم.
برخی ساختمان‌های ادارات به دلیل قدیمی بودن امکان مناسب‌سازی ندارند
معاون امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه برخی ادارات بدلیل قدیمی بودن ساختمان امکان مناسب‌سازی ندارند، افزود: یک درصد اعتبار شهرداری‌ها در دو سال اخیر موظف شدند که در مناسب‌سازی محیط کار کنند که در این زمینه اقداماتی انجام شده است.
کیومرث حبیبی اظهار کرد: عدم مشارکت مدیران در جلسات در تصمیم گیری‌ها تأثیر دارد.
وی همچنین به کارگروه زیربنایی استان پرداخت و اضافه کرد: پرونده‌ها در این کارگروه در بخش‌های صمت، کشاورزی، دام، طیور، شهرسازی و گردشگری بررسی شده است.
ایجاد دبیرخانه مناسب سازی معلولان در شهرداری سنندج
شهردار سنندج نیز در این جلسه یادآور شد: برای نخستین بار دبیرخانه مناسب سازی در شهرداری ایجاد شد و صندلی و وسیله بازی ویژه معلولان در پارک‌های جدید ایجاد شده است.
انور رشیدی گفت: مناسب سازی معلولان در پارک‌های در دست احداث و سایر پارک‌هایی که در سنوات اخیر ایجاد شده با دیدگاه مناسب‌سازی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: در دهه فجر امسال پنج دستگاه اتوبوس با دیدگاه مناسب سازی برای معلولان به ناوگان حمل و نقل اضافه می‌شود.
وی یادآور شد: یک دستگاه خودرو برای تردد دانش آموزان استثنایی در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفته است.
لزوم ایجاد فرصت‌های اجتماعی و مناسب‌سازی برای معلولان در کردستان
مدیرکل بهزیستی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: در راستای حمایت از حقوق معلولان بخشنامه‌ای برای بهره‌مندی این قشر از امکانات و فرصت‌های اجتماعی و کاهش هزینه‌های درمانی ابلاغ شده است تا فرصت‌های برابر برای معلولان نیز ایجاد شود.
حسین رسولی افزود: دستگاه‌ها و ادارات در پروژه‌هایی که اجرا می‌کنند باید مناسب‌سازی معلولان را لحاظ کنند.
در دهمین جلسه شورای توسعه و برنامه‌ریزی کردستان سه دستور کار در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغالزایی و بانکی، مناسب‌سازی ادارات برای معلولان و پروژه‌های مصوب شده در کارگروه زیربنایی استان در بخش‌های اقتصادی بررسی شد.
کد خبر 6354944

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/952788/ظرفیت‌های-کردستان-در-اجرای-قانون-حمایت-از-معلولان-استفاده-شود
بستن   چاپ