عصر کرد
40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری است/ شایع‌ترین سرطان‌ها در کردستان کدامند؟
سه شنبه 2 بهمن 1403 - 14:50:48
عصر کرد - مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به آغاز هفته ملی مبارزه با سرطان، گفت: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، 40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و با تشخیص زودهنگام، نیمی از آن‌ها قابل درمان خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، جهانبخش یوسفی با اعلام آغاز هفته ملی مبارزه با سرطان (یکم تا هفتم بهمن ماه) با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» به اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام این بیماری پرداخت و اظهار کرد: سرطان پس از بیماری‌های قلبی عروقی، دومین عامل مرگ و میر در جوامع بوده و میزان بروز آن در سال‌های اخیر افزایش یافته است.
وی افزود: توجه به پیشگیری و کنترل سرطان، ضرورتی مهم در نظام سلامت به شمار می‌رود و نیازمند همکاری و هماهنگی بخش‌های مختلف است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها دانشگاه علوم پزشکی کردستان با استناد به اسناد سازمان جهانی بهداشت، خاطرنشان کرد: 40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و تشخیص زودهنگام آن‌ها از طریق خودمراقبتی و مراجعه به موقع، نقش حیاتی در درمان‌پذیری بیماری ایفا می‌کند، در واقع، نیمی از سرطان‌ها با درمان مناسب قابل علاج خواهند بود.
یوسفی، آگاهی جامعه در مورد عوامل خطر و علائم هشداردهنده سرطان را از مهم‌ترین گام‌ها در پیشگیری و کنترل این بیماری دانست و گفت: عوامل خطر ابتلاء به سرطان، شامل ابتلای به سرطان در اقوام درجه یک، کم تحرکی، چاقی و تغذیه ناسالم است و مصرف دخانیات احتمال ابتلاء به سرطان‌های ریه، مثانه، کلیه و دهانه رحم را افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی با کالری بالا احتمال ابتلاء به بعضی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد، اضافه کرد: آماده کردن نامناسب مواد غذایی مثل تهیه گوشت در حرارت خیلی بالا هم در ابتلاء به بعضی سرطان‌ها نقش دارد و همچنین مصرف مشروبات الکلی از عوامل خطر ابتلاء به سرطان است.
نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: مصرف مرتب میوه و سبزیجات و استفاده از روغن‌های مناسب مثل کانولا در کاهش ابتلاء به بعضی سرطان‌ها مهم است.
یوسفی با اشاره به نقش برخی عفونت‌ها در بروز سرطان، عنوان کرد: عفونت با برخی میکروب‌ها مانند ویروس هپاتیت C و B، ویروس اچ آی وی، ویروس HPV و باکتری هلیکوباکتر پیلوری در صورت عدم درمان، احتمال ابتلاء به برخی سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.
یوسفی خطر اشعه ماورا بنفش ناشی از نور خورشید و دستگاه‌های برنزه‌کننده را یادآور شد و توصیه کرد: از قرار گرفتن در معرض نور شدید آفتاب، به ویژه از ساعت 10 صبح تا چهار بعدازظهر خودداری شود.
وی همچنین استرس مزمن را به عنوان عامل تضعیف‌کننده سیستم ایمنی و افزایش‌دهنده احتمال ابتلاء به سرطان برشمرد.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها دانشگاه علوم پزشکی کردستان، علائم هشدار سرطان‌ها را شامل ابتلای به سرطان در اقوام درجه یک، تغییر در خال‌های پوستی، زخم‌های بدون بهبود، توده در هر جای بدن، سرفه یا گرفتگی صدای طولانی مدت، اختلال بلع یا سو هاضمه طولانی، استفراغ یا سرفه خونی، اسهال یا یبوست طولانی (یک ماه)، خونریزی غیرطبیعی ادرار، مدفوع، واژن، نوک پستان و بی‌اشتهایی یا کاهش وزن بی دلیل عنوان کرد.
آمار وضعیت سرطان در استان کردستان یوسفی گفت: شایع‌ترین سرطان‌ها در استان کردستان به ترتیب شامل سرطان سینه، معده، پوست، پروستات و روده بزرگ هستند، لذا لازم است به محض داشتن علائم هشدار جهت بررسی بیشتر به پزشک مراجعه شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر غربالگری سه سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم در مراکز خدمات جامع سلامت برای افراد واجد شرایط انجام می‌شود که از ابتدای سال جاری تاکنون 27 هزار نفر از نظر ابتلاء به سرطان روده بزرگ، 67 هزار نفر از نظر ابتلاء به سرطان پستان و 57 هزار نفر از نظر ابتلاء به سرطان دهانه رحم در استان ارزیابی شده‌اند.
کد خبر 831890

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/952138/40-درصد-سرطان‌ها-قابل-پیشگیری-است--شایع‌ترین-سرطان‌ها-در-کردستان-کدامند؟
بستن   چاپ