عصر کرد - امین جعفری کارگردان نمایش «ابرها (قطعهای از قلب آسمان)» که از شهر بروجن در بخش صحنهای چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر حضور دارد، درباره موضوع این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: نمایش «ابرها ...» دارای 10 شخصیت است که همگی مردهاند و داستان نمایش مکان و زمان خاصی ندارد. اکثر این شخصیتها هیچ ارتباطی با هم ندارند ولی به طور جد در مرگ همدیگر دخیل هستند.
موضوع نمایش بیشتر درباره انزجار از جنگ، واژه جنگ و تبعات جنگ است.
وی درباره روند تولید این اثر نمایشی توضیح داد: «ابرها ...» را مجید غلامینژاد و کیومرث قنبریآذر نوشتهاند. تقریبا 2 سال پیش این متن را خواندم و از بهمن سال 1402 درگیر طراحی صحنه و انتخاب بازیگر نمایش شدم و از اسفند سال گذشته نیز متنخوانی را شروع کردیم. حدود 1 سال است که درگیر تمرین و اجرای نمایش هستیم و آن را در جشنواره تئاتر استانی چهارمحال و بختیاری روی صحنه بردیم.
جعفری درباره وضعیت تأمین هزینههای تولید این نمایش، یادآور شد: تأمین تمام هزینهها بر عهده خودم بوده است و از بهمن تا الان نزدیک 300 میلیون تومان هزینه شده است. همه عوامل این نمایش کارگر هستیم، من دانشجوی دکترای حقوق خصوصی و مغازهدار هستم و بقیه عوامل هم تحصیلکرده ولی از نظر مادی جزو قشر متوسط و رو به پایین هستند. برای هر اجرا 4 میلیون تومان هزینه استهلاک داریم زیرا برخی وسایل فقط قابل استفاده در یک اجرا هستند و برای اجرای دیگر باید مجددا تأمین شوند.
کارگردان «ابرها ...» درباره اینکه آیا بخشی از کمکهزینه جشنواره تئاتر فجر به گروه پرداخت شده است یا نه و همچنین وضعیت اسکان این گروه در تهران برای اجرا در جشنواره، یادآور شد: هنوز ریالی کمکهزینه به ما پرداخت نشده است. با ما برای اسکان نیز تماس گرفتند ولی گفتند هنوز مشخص نیست در کدام هتل مستقر خواهیم شد.
وی درباره وضعیت عملکرد ستاد برگزاری چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر تاکنون، اظهار کرد: پیگیری موارد مختلف از سوی دبیرخانه جشنواره برنامهریزی شده است و جای قدردانی دارد. ولی جشنواره تئاتر استانی دیر برگزار شد و اعلام نتایج جشنواره تئاتر فجر نیز طول کشید و این سردرگمی گروه را اذیت کرد زیرا استرس این را داشتیم که آیا کار پذیرفته میشود یا نه.
جعفری درباره ویژگیهای نمایش «ابرها ...» در شکل اجرا، طراحی صحنه و بازیها، توضیح داد: حرکات فرم در کار نمود بسیاری دارد. فکر میکنم طراحی صحنه نمایش نیز برای تماشاگر چشمگیر باشد و مخاطب آن را بپسندد. بازیها نیز امروزی و قابل فهم برای تماشاگر امروز است. فضای نمایش به سمت پرفورمنس و حتی سوررئال میرود و تلفیقی است زیرا قصد دارم مخاطب درگیر شکل خاصی از نمایش نشود و لذتی را که در ذهن من هست، ببرد.
این کارگردان تئاتر درباره وضعیت سختافزاری تئاتر در شهر بروجن، تأکید کرد: شهر بروجن پلاتو و سالن دارد ولی سالنی که به درد کار تئاتر بخورد در این شهر وجود ندارد زیرا سالنها مناسب برگزاری همایش هستند و لاجرم برای تئاتر استفاده میشوند. ما مجبوریم با امکاناتی که داریم بسازیم و از ادارهکل ارشاد بروجن قدردانی میکنم که پلاتو را برای تمرین در اختیار ما گذاشت. گرچه این فضا بدون تهویه و هوای مناسب نمیتواند میزبان خوبی برای مخاطب و اجرای تئاتر باشد.
وی تصریح کرد: متأسفانه هیچ حمایت مالی در سطح استان از ما نمیشود. ادارهکل ارشاد استان قول داده قبل از اعزام به تهران تنخواهی را پرداخت کند ولی مبلغ آن ناچیز است. با این حال ما دوست داریم تئاتر کار کنیم و با همه این سختیها میسازیم.
جعفری در پایان درباره سالن در نظر گرفته شده برای اجرای «ابرها …» در چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر گفت: قرار است در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر اجرا کنیم. از 12 ظهر تا 11 شب مشغول به تمرین هستیم و فرصت نشده که به تهران بیایم و حضوری سالن را ببینم ولی به لحاظ خصوصیات و ابعادی که گفته شده مناسب کار ما است.
کد خبر 6352746
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/951995/با-یک-سال-تمرین-به-جشنواره-فجر-میآییم؛-کمبود-سالن-تئاتر-در-بروجن