عصر کرد
فناوری ارتباطات، عمده ترین محور توسعه هزاره سوم مطرح شده است
چهارشنبه 26 دي 1403 - 09:27:30
عصر کرد - آزاد حکمت مدیر عامل شرکت مخابرات کردستان در گفتگو با خبرگزاری موج کردستان اظهار داشت: درک نقش بنیادین این مهم و سازماندهی مناسب برای نهادینه کردن آن تضمینی مناسب برای حضور فعال و مقتدر در جامعه جهانی و تسریع روند جهان شدن است. بررسی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) در تغییرات برنامه ریزی شهری با تکیه بر ابعاد کالبدی آن و بر مبنای نتایج آن , تاثیر برنامه ریزی مبتنی بر توسعه زیر ساخت های اطلاعاتی و ارتباطی در تسهیل روند جهان شدن و همچنین با بررسی معیارها و شاخص های مقایسه ای به ارزیابی رویکردهای جدید برنامه ریزی شهری که مبتنی بر توسعه زیرساخت های اطلاعاتی و ارتباطی هستند مسیری است که می تواند استان کردستان را که از چندی پیش به عنوان یکی از استان های پیشرو در عرصه فناوری اطلاعات معرفی شده است برای دستیابی به این هدف کمک نماید.
آزاد حکمت افزود: توسعه نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) با افزایش امکان برقراری ارتباط از راه دور ضمن تغییر الگوهای فعالیتی, تغییر در الگوهای فضایی و مکانی محلی شهری را فراهم آورده است که بر مبنای توسعه زیرساخت های اطلاعاتی و ارتباطی و فرصت های ناشی از آن, قابل ارایه هستند. در نتیجه می توان گفت, بهره گیری از این رویکردها, تاثیرگذاری بر الگوهای فضایی و عملکردی شهرها را به همراه داشته و امکان پاسخگویی به نیازهای شهری و ظهور مشاغل جدید مبتنی بر این زمینه را فراهم و شاید گامی در راستای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در استان محرومی مانند کردستان باشد .
از ابتدای سال جاری تا کنون در بحث توسعه ارتباطات در استان در چه بخش هایی و چه مقدار سرمایه گذاری شده است؟ حکمت در این راستا افزود: به منظور توسعه و ارتقاء زیرساخت های مخابراتی در بخش های توسعه سیستم های مخابراتی ، توسعه حوزه سیار، حوزه انتقال و دیتا شبکه کابل و فیبر نوری و تغذیه و نیرو در سال جاری مبلغ 4234 میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته است.
امروزه یکی از نیازمندیهای جامعه ، اینترنت پرسرعت است بفرمایید مخابرات در این حوزه چه اقداماتی را در بخش شهری و روستایی انجام داده است؟ مدیر شرکت مخابرات اظهار داشت : از جمله مهمترین اقدامات این حوزه می توان به اجرای طرحتعویض سوئیچ دیجیترون مرکز مستقل نایسر از توابع شهرستان سنندج با مجموع 2816 پورت ، طرح تعویض سوئیچ قدیمی دیجیترون مرکز کانی دینار با مجموع 3392 پورت، ایجاداینترنت ADSL و VDSL به میزان 416 پورت در10 روستایجدید (یوژنان، خانقاه رزاب ومرکز هالوژان از توابع سروآباد، وله ژیر از توابع مریوان، بید دره از توابع مریوان، گویزه و نورآباد و گاوکج علیا و حاجی ممدان از توابع شهرستان سقز و سیاسران علیا از توابع شهرستان سنندج) اشاره کرد که با این تغییرات تعداد دایری مشترک جدید اینترنت پر سرعت مخابرات ADSL ، 12043 مورد و دایری مشترک جدید VDSL ، 571 مورد است و هم اکنون در مجموع ، 609 روستا در استان دارای اینترنتپرسرعت ADSL و VDSL مخابرات هستند.
از سرمایه گذاری 343 میلیارد تومانی در بخش ارتباطات سیار اشاره کردید ، لطفاً توضیح بفرمایید چه تعداد مربوط به سایت های جدید و چه تعداد در بحث ارتقاء تکنولوژی صورت گرفته است؟ حکمت در ادامه بیان کرد: در خصوص ایجاد سایت های جدید 22 سایت فول تکنولوژیموبایل در شهرستان مریوان ( سایت شهسوار، سایت تراق تپه، سایت سعد و سلیمان، سایت گلچیدر، سایت سور کول و سایت بید دره)، شهرستان سقز (سایت دره وزان علیا، سایتگاوکج و سایت مسکن ملی، ماهیدر علیا، ماهیدر سفلی،خوشه دره)، شهرستان سنندج (سایت عباس آباد و سایتبزلانه (عسکران))، شهرستان کامیاران (دول کرو، طاینه و سایتقوری)، شهرستان بانه (سایت سرافرازی)، شهرستان دیواندره(سایت آب باره، سایت آلیجان، سایت بناوچان) و شهرستان قروه (سایت شانوره) احداثو در بخش ارتقای تکنولوژی نیز می توان به
انجام 40 مورد ( ارتقای تکنولوژی اینترنت موبایل از نسل دوم و سوم به نسل چهارم) در شهرستانهای ، بیجار به تعداد 9 سایت ،دیواندره 4 سایت ، سقز 6 سایت، سنندج 6 سایت ،کامیاران 2 سایت ، مریوان 9 سایت، دهگلان 1 سایت، بانه 1 سایت ،قروه 1 سایت و سروآباد 1 سایت اشاره کرد.
در حوزه انتقال و دیتا هم به سرمایه گذاری 29 میلیارد تومانی در بخش شهری و روستایی اشاره کردید . در این خصوص هم توضیح بیشتر بفرمائید. وی گفت: در حوزه انتقال به منظور افزایش پهنای باند و فراهم کردن زمینه ارائه پهنای باند به اپراتورهای همراه اول و دیگر اپراتورها اقدامات قابل توجهی انجام شده است که شامل نصب و راهاندازی 41 نود CWDM در برخی مراکز شهری و روستاییشهرستان های دیواندره، سقز، سنندج، کامیاران، بیجار،مریوان ودهگلان ، نصب و راه اندازی 57 دستگاه لاین ماکس در مراکز روستایی شهرستان های بیجار، دهگلان، کامیاران،مریوان، سروآباد، قروه، سنندج و دیواندره ، نصب و راه اندازی 14 دستگاه RTN 950، PTN، OSN و مترو 1000 جهت افزایشظرفیت و برگردان ترافیک در روستاهای توابع شهرستان هایسروآباد، مریوان، دهگلان و دیواندره ،پهنای باند واگذار شده به همراه اول 45 لینک 1Gو پهنای باند واگذار شده به اپراتور دیگر8 لینک 1G اشاره کرد .
در حوزه دیتا نیز با تامین تجهیزات پروژه IPNI با اعتباریبالغ بر 150 میلیار ریال سوئیچ S12700 در مراکز شهیدچمران و وحدت سنندج ، بعثت سقز و مرکز شهید نصراللهیبانه ، روتر NE40 در مرکز وحدت سنندج، نصب BRAS در مرکز وحدت نصب و راه اندازی شده است که دایری شش لینکVPLS بین SC2 تبریز و PC سنندج و برقراری ارتباط تا روتر وحدت از دیگر پروژه های اجراء شده در این حوزه است.
در بحث توسعه فیبرنوری از ابتدای سال تا کنون مجموعاً چند کیلومتر اجرایی شده و میزان سرمایه گذاری در بخش شهری و روستایی به چه میزان بوده است ؟ وی افزود: در مجموع 107 هزار و 585کیلومتر فیبر نوری در نقاط شهری وروستایی استان با اعتبار 295 میلیارد ریال اجراء شده است که در نقاط شهری می توان به اجرای 2280متردر بانه ،5300 متر دردهگلان ، 4613 متر در دیواندره ، 2500متر در سروآباد ، 380 متر در شهرستان سقز، 6108 متر در سنندج ، 11599 متر در قروه و 2386 متر در مریوان به مجموع 35166 متر اشاره کرد.
در بخش روستایی نیز 300متر در دهگلان، 28647 متر در سنندج ، 1333متر در کامیاران و 42139 متر در مریوان با مجموع 72419 متر در نقاط روستایی اجراء شده است.
و به عنوان آخرین سؤال ، در حوزه تغذیه و نیرو با توجه به ناترازی های انرژی و قطعی برق ، چه تمهیداتی در این خصوص فراهم شده است؟ حکمت با اشاره به حوزه تعذیه و نیرو اظهار داشت: در این حوزه به منظور پایداری، تاب آوری و برقراری ارتباط بدون مشکل مبلغ 88 میلیارد ریال تجهیزات مخابراتی از جمله نصب باتری های پرظرفیت در مراکز اصلی شهرستانهای مریوان ، سقز و قروه ، و نصب دو سری باتری پر ظرفیت در مرکز شهید چمران سنندج و نصب باتری کم ظرفیت در مرکز مخابراتی شهرحسین آباد که با اختساب این تغییرات در مجموع در سایت های سطح استان 150 سری باتری (هر سری200 میلیون ریال) نصب و راه اندازی شده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/948743/فناوری-ارتباطات،-عمده-ترین-محور-توسعه-هزاره-سوم-مطرح-شده-است
بستن   چاپ