عصر کرد - x تبلیغات
در رویداد «نوآورد» مدیرعامل هلدینگ فناپ حضور پیدا کرد و در مورد کپی و گرته برداری از مدلهای کسب و کار گفت: نمیتوان به ارزش افزایی در فضای اقتصاد نوآوری دست یافت.
به گزارش کاماپرس، به نقل از روابطعمومی و برندینگ فناپ، دکتر شهاب جوانمردی در رویداد «نوآورد» که روز یکشنبه 9 دیماه با هدف بررسی انتقال تجربیات کسبوکارهای اعزامی به رویداد اسلاش 2024 هلسینکی فنلاند، در دانشگاه خاتم برگزار شد، درباره درسآموختهها و تجارب حضور خود در دو دهه اخیر در گروه مالی پاسارگاد گفت و به المانهایی که در کنار هم دستاوردهای این گروه را رقم زده است اشاره کرد.
او همچنین در بخش دوم سخنان خود درباره چگونگی اثرگذاری اقتصاد نوآوری در حل مسائل کشور صحبت کرد.
رویداد «اسلاش» یکی از بزرگترین رویدادهای سرمایهگذاری و استارتآپی دنیا محسوب میشود که 20 و 21 نوامبر 2024 با حضور شرکتکنندگانی از کشورهای مختلف در شهر هلسینکی فنلاند برگزار شد. برخی از فعالان اکوسیستم نوآوری و استارتآپی ایران نیز با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری از این رویداد بازدید کردند.
به بهانه برگزاری اسلاش 2024، رویداد «نوآورد» با هدف انتقال تجربیات گروه اعزامی از شرکت شناسا و سایر مدیران و فعالان کسبوکاری حاضر در این رویداد، صبح روز یکشنبه در دانشگاه خاتم برگزار شد.
مدیرعامل هلدینگ فناپ بهعنوان سخنران افتتاحیه رویداد «نوآورد»، گفت: ما در گفتوگوهای روزمره خود در بسیاری مواقع از نشدنها و امکانناپذیربودنها میشنویم. متاسفانه میشنویم که هزارویک دلیل وجود دارد که کاری امکانپذیر نشود. این درحالی است که تجربه زیسته من در دو دهه حضور در گروه مالی پاسارگاد این است که تجمیع چند المان در کنار هم، میتواند اتفاق مورد انتظار را رقم بزند و دستاوردهایی را محقق کند.
x تبلیغات
دومین همایش برند کارفرمایی با حضور فناپ برگزار شدنگاهی به جلسه بررسی ظرفیت های همکاری بین فناپ و دانشگاه شریف دکتر شهاب جوانمردی در کنار هم قراردادن المانهایی از جمله تمرکز، نگاه درازمدت، رجوع به عقل جمعی و توجه کافی به تغییرات ناشی از روندها و ابرروندها را موجب تحقق دستاوردهای مهم دانست و در توضیح این المانها گفت: اگر ماموریتی را قبول میکنیم باید حواشی را کنار بگذاریم و روی موضوع تمرکز کنیم. از سوی دیگر، آرزوهای بزرگ ما نباید همراه با هیجان و شتابزدگی باشد بلکه باید افق زمانی خود را در درازمدت تعریف کنیم. در همین حال برای رقمزدن یک دستاورد، باید به عقل جمعی رجوع کرد و در یک فضای محدود و با عقل محدود، نمیتوان انتظار دستاورد داشت. در نهایت نیز باید فهممان نسبت به تغییرات ناشی از روندها و ابرروندها بهروز باشد و با ذهنیت قبلی مسائل دنیای جدید را حل نکنیم. تمامی این نگرشها در کنار هم میتواند دستاوردی برای فضای کاریمان و جامعه رقم بزند.
او در بخش دوم سخنان خود گفت: یکی از سوءگیریهایی که در دنیای پرشتاب امروز، مدیران با آن مواجه هستند ناشی از سادهسازی بیش از حد مسائل است. دنیای امروز از پیچیدگی بسیار بالایی برخوردار است و برای مواجهه با مسائل پیچیده، نباید سادهسازی را از حدی بیشتر روی مساله اعمال کرد. وقتی سادهسازی از حدی بیشتر اعمال میشود، بسیاری از جوانب اصلی مساله حل شده و این تبدیل به یک سادهانگاری میشود.
مدیرعامل هلدینگ فناپ ادامه داد: خیلی وقتها ممکن است بتوان برای مسائل پیچیده، راهحلهای ساده پیدا کرد ولی این، با سادهسازی بیش از حد مساله و سادهانگاری بسیار متفاوت است و باید از آن پرهیز کرد.
به اعتقاد دکتر جوانمردی، در فضای نوآوری اگر روزی ما با کپیکردن مدلهای کسبوکاری و یا کپیکردن یک استارتآپ میتوانستیم به یک نیاز ساده جامعه پاسخگو باشیم، امروز در فضای اقتصاد نوآوری، دیگر نمیتوانیم صرفا با کپیکردن یا گرتهبرداری به یک ارزشافزایی برسیم. یادمان باشد که مدلهای همکاری و کسبوکاری، نوع قراردادها، شرایط پیچیده تحریمی که در آن قرار داریم و عدم حضور جدی در زنجیرههای ارزش جهانی و نیز بازاری که به سختی میتوان به آن دست یافت، میطلبد که از سادهسازی بیش از حد مساله پرهیز کنیم.
او افزود: نوع نیازمندیهای جامعه ما به اقتصاد نوآوری از آن لایه یک گرتهبرداری عبور کرده است. امروز از اقتصاد نوآوری انتظار داریم که بتواند به حل مسائل اساسی جامعه اهتمام کند.
مدیرعامل هلدینگ فناپ خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد نوآوری امروز، نتواند برای معضل انرژی، معضل آب، ترافیک، آلودگی هوا، سالمندی و مسائلی از این قبیل پاسخی دهد، قطعا نمیتواند انتظار داشته باشد که سهمش از تولید ناخالص داخلی و اثرگذاری آن در اقتصاد کشور، از رقم موجود بیشتر باشد. او اظهار امیدواری کرد برگزاری رویدادهایی نظیر «نوآورد»، تبدیل به جریان همیادگیری شود.
در ادامه این رویداد پنل «نوآفرینان» با موضوع مسیر استارتآپهای ایرانی در اکوسیستم جهانی و پنل «سرمایهگذاران» با موضوع همزیستی در اقتصاد دیجیتال و تغییر پارادایم سرمایهگذاری در نوآوری، برگزار شد.
انتهای پیام
مرتبط با :
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/948453/کپی-در-مدل-های-کسب-و-کار-و-عدم-ارزش-افزایی-در-اقتصاد-نوآوری