عصر کرد - ورزش 3 /رئیس کشتی در گفتوگوی جدید خود تاکید کرد: انگیزهای برای ورود به فوتبال نداشتم.
به نقل از خراسان رئیس جوان فدراسیون کشتی که بارها به پیشنهادها و پستهای سیاسی مختلف «نه» گفته، این بار به سینه فوتبال دست رد زد. طی ماههای گذشته افراد زیادی از اهالی فوتبال، رسانه و حتی چهرههای سرشناس سیاسی بارها تلاش کردند تا علیرضا دبیر را برای ثبت نام در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال راضی کنند. اما تنها یک پاسخ دریافت کردند: «من در کشتی مشغول کار کردن هستم. خدمت کردن در کشتی کار کمی نیست چون کشتی بار ورزش ایران را به دوش میکشد.»
فوتبال را دوست دارم و خیلی از فوتبالیها شاگرد پدرم بودند دبیر اما در گفتوگوی اختصاصی با خراسان، به تشریح دلایلش برای نرفتن به فوتبال حرفهای جالبی توجهی میزند: «چرا اینقدر همه عجله داریم که جای دیگری برویم؟ هر جا هستیم بایستیم و کارمان را انجام دهیم. طی 2 ماه گذشته دوستان زیادی با من صحبت کردند و شرمنده آنها شدم ولی به همه آنها دلایل خودم را گفتم.» او اما در واکنش به این سوال که یکی از مهمترین دلایلش برای عدم ثبتنام در انتخابات فوتبال چه بود، میگوید: «همه میدانند که من از یک خانواده کاملا فوتبالی هستم. حسین عبدی، ناصر محمدخانی، روحاله عبادزاده همه شاگردان پدر من بودند.»
همه عکسهای بچگیام فوتبالی است او حرفهایش را اینطور ادامه میدهد: «از بچگی قبل از این که بفهمم کشتی چیست، در فوتبال بودم و همه عکسهای بچگیام در فوتبال است. اصلا همه زندگی ما در فوتبال بود و همه زیر و بم فوتبال را میدانم و خیلی هم فوتبال را دوست دارم. اما من 2 - 3 سال دیگر در کشتی مسئولیت دارم. فکر میکنید اگر میخواستم بالاتر از فدراسیون کشتی جایی بروم، نمیتوانستم؟ ولی فعلا به کشتی تعهد دارم و از خدا هم ممنونم که به من اجازه کار کردن در کشتی را داده.»
دعوت از دبیر به فوتبال با هدف ساخت ورزشگاه؟ دعوت از دبیر برای ورود به فوتبال درست در برههای صورت گرفت که این رشته ورزشی پرطرفدار در کشور با مشکلات ریز و درشتی دست و پنجه نرم میکند؛ از سوء مدیریت گرفته تا مشکلات زیرساختی. شاید بیراه نباشد اگر بگوییم این دعوت میتوانست ترفندی باشد برای انداختن مسئولیت ساخت یک ورزشگاه تراز اول فوتبال بر گردن دبیر. چرا که او پیشتر با ساختوسازهایش در کشتی نشان داد که توانایی بالایی در نوسازی اماکن ورزشی دارد.
فوتبال نیازمند برنامه ملی 12 ساله است وقتی از رئیس فدراسیون کشتی میپرسیم اگر یک درصد وارد فوتبال میشد، نخستین اقدامش چه بود و آیا یک ورزشگاه جدید برای این رشته ورزشی میساخت یا نه، پاسخ قابل تاملی میدهد: «ضمن احترام به تمامی اهالی زحمتکش فوتبال، بهشخصه انگیزهای برای رفتن به این فدراسیون را نداشتم. با این حال عمیقا اعتقاد دارم که فوتبال ایران با یک برنامه 10 - 12 ساله بالا میآید؛ ولی یک برنامه ملی. کار سختی است اما شدنی است. مگر ژاپن و آلمان چه کار کردند که بالا آمدند؟ چرا فکر میکنیم که فقط اینها خوبند درصورتی که ما از همه بهتریم. اما فوتبال یک برنامهریزی درست میخواهد.»
محمد بنا میگفت تو را به خدا به فدراسیون دست نزن! او برای تکمیل حرفهایش گریزی به روزهای نخست ریاستش در کشتی میزند: «روز اولی که میخواستم ساخت خانه کشتی را شروع کنم، محمد بنا(سرمربی اسبق تیم ملی کشتی فرنگی) میگفت، آقا تو را به خدا دست نزد. این کار شدنی نیست. اما وقتی خانه کشتی جدید را دید، دیگر سفارش میداد که رستوران و استخر هم میخواهیم(به شوخی میگوید و میخندد).»
فوتبال ایران ظرفیت مدالآوری دارد دبیر با اشاره به نیازهای روز فوتبال ایران میگوید: «رسیدگی به زیرساختها فقط یکی از کارهایی است که فوتبال ما به آن نیازمند است. مهمتر از آن، همان برنامهریزی 10 تا 12 ساله است که گفتم. چون فوتبال ما ظرفیت بالایی دارد و حتی شک نکنید که فوتبال هم مثل دیگر رشتههای ورزشیمان پتانسیل مدالآوری دارد. همه میگویند مشکل پول است ولی من میگویم مشکل فوتبال برنامهریزی است.» برای همه کاندیداهای فوتبال آرزوی موفقیت دارم حتی عابدینی
ثبتنام از کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال درحالی به پایان رسید که در نهایت مهدی تاج، علی کفاشیان، شهابالدین عزیزیخادم، امیر عابدینی و حیدر بهاروند اعلام نامزدی کردند. دبیر اما در پاسخ به این سوال که از بین کفاشیان، تاج و عزیزیخادم شانس کدام را بیشتر میبیند، میگوید: «انشاءا... همگی موفق باشند.» وقتی از او میپرسیم شانس عابدینی را چقدر میداند، حرف را تکرار میکند: «برای همه کاندیداها آرزوی موفقیت دارم.»
عابدینی ادب خودش را نشان داد
او درحالی برای عابدینی هم مثل بقیه کاندیداها آرزوی موفقیت دارد که همین چند روز پیش رئیس سالهای دور فدراسیون فوتبال در واکنش به پیشنهادهای مطرح شده به دبیر برای ورود به فوتبال به کنایه گفته بود؛ «دبیر به درد همان یکخم گرفتن میخورد. هنوز آنقدر بیچاره و بدبخت نشدهایم که او بیاید.» با این حال رئیس فدراسیون کشتی در قبال حرفهای عابدینی سکوت کرد و وقتی در مواجهه با خبرنگاران ناچار به صحبت شد، تنها به گفتن یک جمله بسنده کرد: «او ادب خود را نشان داد.»
تمجید رئیس فدراسیون کشتی از صفاییفراهانی
اوج صحبتهای علیرضا دبیر در گفتوگو با خراسان اما به اینجا ختم میشود که پاسخ سنجیدهای به منتقدانی میدهد که دعوتاش به اتاق ریاست فوتبال را نوعی سیاسیکاری قلمداد کردند: «فقط میخواهم این را بگویم؛ یادمان نرود که صفاییفراهانی بعد از آمدنش به فوتبال، کاری کرد که تا امروز همه نان کار او را خوردهاند.» این جمله دبیر اشارهای مختصر به مدیریت چهره سیاسی بود که اقدامات ارزنده در فوتبال انجام داد؛ از اصلاح اساسنامه فدراسیون گرفته تا رفع تعلیق فوتبال، ساخت آکادمی و مرکز ملی فوتبال.