عصر کرد
«اقتصاد هنر» محور تازه توسعه صنایع دستی اصفهان است/ لزوم شناسنامه‌دار کردن آثار هنری
شنبه 22 دي 1403 - 16:50:01
عصر کرد - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: اقتصاد هنر محوری تازه در توسعه صنایع دستی اصفهان است که باید وارد مسیر پویاتری شود؛ هنرمندان نباید تنها به خلق آثار محدود شوند، بلکه باید راهی برای حمایت اقتصادی از آن‌ها پیدا کنیم.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر کرم‌زاده امروز _شنبه بیست‌ودوم دی_ در آئین افتتاح نمایشگاه تخصصی نگارگری و تذهیب با عنوان «میراث ماندگار 2» با مروری بر آثار استاد مجید صادق‌زاده با تاکید بر اهمیت و ارزش هنر نگارگری به عنوان یکی از میراث‌های اصیل و ماندگار فرهنگی ایران اظهار کرد: این هنر، یادگاری از نیاکان ما است که باید با افتخار و توجه ویژه حفظ و گسترش پیدا کند.
وی افزود: استاد صادق‌زاده یکی از هنرمندان برجسته نگارگری و تذهیب، در تماس با استاندار اعلام کرد که دو اثر ارزشمند خود را به موزه منطقه‌ای ریسباف اهدا می‌کند تا این آثار به‌عنوان بخشی از میراث فرهنگی کشور برای آیندگان باقی بماند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به برنامه‌ریزی برای تبدیل مجموعه ریسباف به موزه‌ای فاخر تاکید کرد: استادان و هنرمندان اصفهان که نام آن‌ها در سراسر جهان شناخته‌شده است، از این پروژه حمایت می‌کنند.
کرم‌زاده گفت: در حال تلاش برای ایجاد یک گالری 2000 متری برای نمایش آثار فاخر معاصر هستیم؛ این گالری به‌صورت خودگردان اداره خواهد شد و علاوه بر نمایش آثار از طریق تورهای تخصصی و فروش آثار تاریخی به اقتصاد هنر نیز کمک خواهد کرد.
وی ب: بیان اینکه اقتصاد هنر محوری تازه در توسعه صنایع دستی اصفهان است که باید وارد مسیر پویاتری شود، ادامه داد: هنرمندان نباید تنها به خلق آثار محدود شوند، بلکه باید راهی برای حمایت اقتصادی از آن‌ها پیدا کنیم که برای نمونه، آثار استاد صادق‌زاده که در داخل و خارج کشور مشتریان زیادی دارد، می‌تواند به عنوان تضمین بانکی یا ابزاری برای اعتباردهی در سیستم‌های اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به ضرورت شناسنامه‌دار کردن آثار هنری خاطرنشان کرد: آثار فاخر هنری باید کارشناسی، قیمت‌گذاری و شناسنامه‌دار شود، این امر نه‌تنها به هنرمندان کمک می‌کند، بلکه به افزایش اعتبار و شفافیت در بازار هنر نیز منجر می‌شود و قصد داریم سامانه‌ای برای ثبت و ارزش‌گذاری ده هزار شیء هنری راه‌اندازی کنیم.
کرم‌زاده با اشاره به برنامه‌ریزی برای برگزاری یک حراج بزرگ در اسفند سال جاری گفت: این حراج می‌تواند در یکی از مراکز فرهنگی همچون چهلستون برگزار شود و آثار شناسنامه‌دار با کدگذاری دقیق به مزایده گذاشته شود؛ چنین برنامه‌ای، نه‌تنها به ارتقای اقتصاد هنر کمک می‌کند، بلکه بستری برای معرفی و فروش آثار فاخر به علاقه‌مندان داخلی و خارجی فراهم می‌کند.
وی با اشاره به اهمیت صنایع دستی افزود: در حوزه صنایع دستی طرح‌های بسیاری داریم و قصد داریم کتابی فاخر برای مستندسازی این هنرها منتشر کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان تاکید کرد: این کتاب، علاوه بر معرفی هنرمندان و آثارشان، به تکنولوژی‌های مدرن همچون کدهای کیوآر مجهز خواهد بود تا اطلاعات جامعی از هنرمندان معاصر و آثار آن‌ها ارائه دهد.
کرم‌زاده با تاکید بر ضرورت حمایت از هنرمندان برای شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی گفت: دعوت‌نامه‌های متعددی از سفارت‌خانه‌های خارجی برای معرفی آثار هنرمندان ایرانی دریافت کرده‌ایم و این نمایشگاه‌ها می‌توانند زمینه‌ساز توسعه اقتصادی هنر و صنایع دستی باشند.
وی ادامه داد: اقتصاد صنایع دستی و هنر باید به یکی از محورهای اصلی توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور تبدیل شود که با برنامه‌ریزی دقیق و ایجاد زیرساخت‌های لازم، می‌توان از این ظرفیت ارزشمند برای اشتغال‌زایی، ارزآوری و رونق اقتصادی بهره‌برداری کرد.
کد خبر 828542

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/946932/«اقتصاد-هنر»-محور-تازه-توسعه-صنایع-دستی-اصفهان-است--لزوم-شناسنامه‌دار-کردن-آثار-هنری
بستن   چاپ