عصر کرد
سواحل مکران تکیه‌گاهی اقتصادی؛ رونق خوشه کسب‌وکار با تعمیر انواع کشتی و قایق
شنبه 22 دي 1403 - 14:05:17
عصر کرد - به گزارش می‌متالز، توجه به اقتصاد دریامحور که از ابتکارات اصلی برنامه هفتم توسعه بوده گامی موثر در اشتغال و توسعه به شمار می‌رود که با روی کار آمدن دولت چهاردهم اولویت‌دهی به این مسیر اقتصادی مورد توجه ویژه قرار گرفته و رئیس‌جمهور نیز تاکید کرده که دولت برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای در این حوزه مصمم است.
توسعه دریامحور و اقتصاد دریا در حالی گامی مؤثر در اشتغال و توسعه هر منطقه به شمار می‌رود که بدون شک استفاده پایدار از ظرفیت منابع و گستره‌های آبی اعم از اقیانوس‌ها، دریاها، دریاچه‌ها و جزایر برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد اشتغال پایدار و در نهایت افزایش تولید ناخالص داخلی جوامع تعریف می‌شود.
حوزه اقتصاد دریا فراتر از مواردی از قبیل شیلات و گردشگری دریایی بوده و براین اساس مستلزم ظهور و حمایت از صنایع مرتبط با آب و دریا و از جمله حمل‌ونقل دریایی، گردشگری دریایی، تا انرژی‌های تجدیدپذیر، آبزی پروری و شیلات، بیوتکنولوژی دریایی، زیست هواشناسی و معدنکاری دریایی است.
اقتصاد دریامحور، راهبردی اساسی، توسعه‌ای و کنش‌گرا و در نهایت تحول‌آفرین است چرا که در سطح بالایی نهاد‌ها و سازمان‌های زیادی را درگیر می‌کند و این روز‌ها در اولویت کاری دولت چهاردهم نیز قرار گرفته است.

عصر کرد

یکی از ظرفیت‌های شهرستان‌های ساحلی سیستان و بلوچستان از گواتر و پسابندر شهرستان دشتیاری در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان تا چابهار و کنارک و زرآباد فعالیت‌های صید و صیادی است.
هم اینک سه هزار و 71 شناور صیادی به بهره برداری از منابع آبزی سواحل سیستان و بلوچستان می‌پردازند که بیش از 32 درصد شناور‌های استان را لنج‌های بزرگ تشکیل می‌دهند و این استان 40 درصد صید انواع آبزیان جنوب را به خود اختصاص داده است.
با این تفاسیر سواحل مکُران با ظرفیت‌های بالقوه و منحصر به فردی که داراست، تکیه‌گاهی اقتصادی برای کشور بوده و توسعه صنایع متناسب با اقتصاد دریا در آن از ضروریات و اولویت‌ها به شمار می‌رود.
یکی از دلایل عمده تمرکز جمعیت در سواحل، رونق بخشیدن به صنایع دریایی مانند صنعت کشتی سازی است چراکه یک صنعت پُراشتغال برای طبقه کارگری و مهندسی است، می‌تواند سواحل مکُران را تبدیل به مرکز صنعت کشتی سازی کند.
صنعت کشتی‌سازی با 100 صنعت پیرامونی خود ارتباط دارد و می‌تواند زنجیره محکمی از صنایع را در سواحل مکُران رونق بخشد، ارزش این نوع اشتغالزایی از آنجا بیشتر درک می‌شود که علاوه بر اشتغال فراوان بومیان، باعث جذب و اشتغالزایی تحصیل‌کردگان منطقه به این نواحی نیز خواهد شد.
حال باید درک کرد که سواحل مکُران به طور مستقیم به اقیانوس متصل است و همین امر موجب می‌شود کشتی‌های گردشگری از سرتاسر جهان به راحتی به این منطقه دسترسی داشته باشند که این موضوع اهمیت کشتی سازی در این سواحل را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

عصر کرد

علیرضا راشکی بیان کرد: مجتمع شناورسازی ساخت و صنعت سواحل مَکُران در زمینی به مساحت 20 هزار مترمربع برای ساخت و تعمیر انواع کشتی و قایق ایجاد شده است.
وی افزود: این اقدام منجر به اشتغال مستقیم 20 نفر و ظرفیت تولید سالانه 25 فروند در شهرک صنعتی کنارک شد.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان ادامه داد: شهرک صنعتی کنارک به دلیل همجواری با دریای عمان و دسترسی به آب‌های اقیانوس هند، دارای طیف بزرگی از فعالان شیلات و آبزیان است که به منظور بهره‌وری بیشتر و ایجاد زنجیره ارزش صنایع بالا دستی، خوشه کسب و کار شیلات جنوب استان در سال‌های گذشته توسط شرکت شهرک‌های صنعتی استان ایجاد و در حال تشکیل انجمن شیلات چابهار و کنارک است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) سیستان و بلوچستان

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/946872/سواحل-مکران-تکیه‌گاهی-اقتصادی؛-رونق-خوشه-کسب‌وکار-با-تعمیر-انواع-کشتی-و-قایق
بستن   چاپ