عصر کرد
تولید برخی اقلام دارویی به‌صرفه نیست | مطالبات در بخش دارو و تجهیزات پزشکی به 54 هزار میلیارد رسید
سه شنبه 18 دي 1403 - 15:35:42
عصر کرد - به گزارش جام جم آنلاین، صبح امروز نشست خبری فدراسیون اقتصاد سلامت در ساختمان شماره 3 اتاق بازرگانی تهران برگزار شد. در این نشست عباس کبریایی‌ زاده، رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت، با اشاره به اینکه امید به زندگی افزایش پیدا کرده و به حدود 78 سال رسیده است، گفت: این مسئله به دلیل دسترسی بیشتر مردم به کالاهای سلامت است.
وی با اشاره به شرایط نامناسب اقتصاد کشور یادآور شد: چنانچه معادلات اقتصادی رعایت نشود، بخشی از جامعه دسترسی خود را به کالاهای سلامت از دست می‌دهد.
کبریایی‌زاده با بیان اینکه این روزها شاهد ناپایداری شاخص‌های اقتصادی هستیم، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که تغییرات نرخ ارز و طلا روی نظام سلامت تاثیرگذار است.
رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت با بیان اینکه متاسفانه دولت تاثیرات تغییرات این شاخص‌ها را در نظام سلامت نمی‌بیند، توضیح داد: وقتی دولت نرخ ارز را تغییر می‌دهد، روی کالای سلامت نیز تاثیر می‌گذارد و دسترسی و کیفیت در این حوزه آسیب خواهد دید.
وی درباره اینکه چرا با وجود اینکه گفته می‌شود بیش از 98 درصد داروهای مورد نیاز در داخل کشور تولید می‌شود، بازار دارو آشفته است و دچار کمبود دارو هستیم، به جام جم آنلاین گفت: متاسفانه به دلیل روش‌های نادرست قیمت‌گذاری که وجود داشته و در حال اصلاح است، تولید برخی اقلام دارویی بقدری زیان‌ده شده است که در محدوده بدون سود تولید می‌شود یا اینکه ضرر و زیان آن اندک است و شرکت‌های تولیدی آن را در بین بقیه محصولات تقسیط می‌کنند.
وی ادامه داد: اما محصولی که 100 یا حتی 200 درصد زیان دارد دیگر تولید نمی‌شود و در این مواقع باید توجه داشت که امکان واردات برخی داروها وجود ندارد. برای نمونه در چند سال گذشته در خصوص متی‌مازول دچار کمبود بوده‌ایم. این در حالی است که تولیدکنندگان این دارو در دنیا آنقدر زیاد نیستند که بتوان واردات انجام داد.
کبریایی‌زاده ادامه داد: وقتی به فرصت‌های داخلی توجه نمی‌کنیم، شرایط نامناسب می‌شود تا آنجا که کمبود برخی اقلام باورکردنی نیست. برای نمونه چرا ما باید آب مقطر وارد کنیم.
رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت عنوان کرد: نتیجه این می‌شود که تولید متوقف شده و کمبود ایجاد می‌شود. به این شکل مصرف‌کننده نیز تلاش می‌کند داروی بیشتری در خانه داشته باشد تا نگرانی او کمتر شود.
به گفته وی، به این شکل معادلات زنجیره تامین بهم می‌خورد.
کبریایی‌زاده درباره اینکه با توجه به این شرایط، تولید چند قلم دارو برای تولیدکنندگان به‌صرفه نیست؟ به جام جم آنلاین گفت: این اقلام زیاد هستند و اجازه بدهید، نگوییم.

عصر کرد

محمد عبده‌زاده، رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه شرایط بیمارستان‌های کشور خطرناک است، گفت: برای نمونه یکی از بیمارستان‌ها 2600 میلیارد تومان از سازمان تأمین اجتماعی طلب دارد و باید مطالبات خود را دریافت کند تا بتواند دارو و تجهیزات با کیفیت در اختیار بیماران قرار دهد.
عبده‌زاده با اشاره به اینکه مطالبات دارو از مراکز درمانی تا یک ماه گذشته به 34 هزار میلیارد تومان رسیده است، ادامه داد: در حوزه تجهیزات پزشکی نیز 20 هزار میلیارد تومان مطالبات وجود دارد.
وی درباره تخصیص ارز نیز عنوان کرد: تخصیص ارزی که از ابتدای سال انجام شده، معادل یک میلیون و 900 میلیون دلار از سوی بانک مرکزی تخصیص یافته که از این مبلغ 800 میلیون دلار آن ابطال شده است.
به گفته وی، کمبود نقدینگی تا حدی است که شرکت‌های داروسازی، ریال مورد نیاز برای خرید ارز تخصیص‌یافته را ندارند.
ابوالفتح صانعی، نایب‌رئیس اتحادیه بازرگانان تجهیزات پزشکی ایران نیز در این نشست بیان کرد: در حوزه تجهیزات پزشکی، 85 درصد مشتری‌های ما بخش‌های دولتی مانند دانشگاه‌های علوم پزشکی، تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح هستند که نوع پرداختی آن‌ها مطلوب نیست.
به گفته وی، مراکز دولتی به لحاظ بازپرداخت مطالبات حوزه تولید، بدترین مشتریان حوزه دارو و تجهیزات پزشکی هستند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/944861/تولید-برخی-اقلام-دارویی-به‌صرفه-نیست-|-مطالبات-در-بخش-دارو-و-تجهیزات-پزشکی-به-54-هزار-میلیارد-رسید
بستن   چاپ