عصر کرد
صنعت دامی، دومین رتبه اقتصاد کشور پس از نفت
يکشنبه 16 دي 1403 - 19:04:46
عصر کرد - معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دامپزشکی با بیان اینکه صنعت دامی رتبه دوم اقتصاد کشور بعد از نفت را داراست، گفت: واکسن‌های مورد نیاز بخش دام، طیور و آبزیان باید طی مدت پنج سال تولید و به بازار عرضه شود.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا رفیعی‌پور امروز_یکشنبه شانزدهم دی_ در مراسم گرامیداشت صدمین سال تأسیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار کرد: Hکنون بخشی از واکسن مورد نیاز کشور از محل واردات تأمین می‌شود، بنابراین تولید واکسن نباید 100 سال طول بکشد بلکه باید واکسن‌های نسل جدید بعد از پنج سال ساخته و به بازار عرضه شود تا برای کشور و منطقه مفید واقع شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه بیش از 100 پلتفرم درخواست مجوز واکسن در سازمان دامپزشکی وجود دارد، افزود: ایرادی که به مؤسسه رازی وارد است، تولیدکنندگان واکسن همیشه به سراغ 10 تا 15 واکسن خاص می‌روند و بقیه تولید نمی‌شود.
رفیعی پور تصریح‌کرد: به طور قطع کشور به واکسن‌های جدید با تکفناوری‌های ویژه و های تک از جمله ساخت سید، بذر، فیلد آبزیان و پت انیمال نیاز دارد که امیدواریم در تأمین این واکسن‌ها مؤسسه رازی به ما کمک کند.
100 سالگی مؤسسه رازی و سازمان دامپزشکی مرهون محققان و دامپزشکان کشور است وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 100 سالگی مؤسسه رازی و سازمان دامپزشکی کشور موجب عزت کشور است که مرهون تلاش‌های محققان، پژوهشگران و دامپزشکانی است که در حوزه مؤسسه رازی و دامپزشکی فعالیت داشته‌اند.
رئیس دامپزشکی کشور با بیان اینکه دانشکده دامپزشکی نزدیک 92 سال سابقه دارد، اظهار داشت: علم، اجرا و تحقیقات همه بیش از 100 سال تجربه دارند، اما در حوزه اجرا با داشتن 50 هزار نفر نیرو دامپزشکی، شش هزار و 300 نفر نیروی حاکمیتی و 45 هزار نفر نیروی نظام دامپزشکی در حالت اقناعی قرار داریم که باید به سمت تکنولوژی و توسعه هایتک و به‌روز شدن پیش برویم.
20 دانشکده دامپزشکی رفیعی‌پور با بیان اینکه در حوزه دانشگاه زیاده‌روی کرده‌ایم، افزود: اکنون 20 دانشکده دامپزشکی در کشور داریم؛ به عبارتی در این حوزه به اقناع رسیده‌ایم و دیگر جای توسعه و پیشرفت نداریم، درحالی که در حوزه تحقیقات، پژوهش، واکسن‌سازی، تشخیص و آزمایشگاه به طور قطع نیازمند توسعه و پیشرفت هستیم.
وی اهداف سازمان دامپزشکی کشور را بر اساس سه اصل سازمان جهانی بهداشت دام در بخش‌های بهداشت، نظارت، رصد و پایش دانست و گفت: اگر پروتکل بهداشتی را اجرا می‌کنیم به‌دنبال ریشه‌کنی بیماری هستیم و اگر به دنبال درمان و پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها هستیم، به‌طور قطع در این موضوع بزرگ‌ترین حامی ما مؤسسه تحقیقات، واکسن و سرم‌سازی رازی است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور بر این باور است که مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی پس از گذشت 100 سال فعالیت توانسته شعار «پیشگیری بهتر از درمان است» را تحقق ببخشد.
رفیعی‌پور اظهار داشت: بدون مؤلفه واکسن به هیچ وجه حفظ و حراست از سرمایه‌های دامی و تولید فراورده‌های خام دامی، سلامت، بهداشت، کیفیت، پیشگیری و مقابله با بیماری‌ها وجود ندارد.
وی گفت: طی چند سال گذشته مؤسسه رازی تکثیر شده و اکنون 6 تا هفت شرکت دانش بنیان تولیدات واکسن را انجام می‌دهند که باید توسعه یابند.
منبع: ایلنا
کد خبر 826697

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/943747/صنعت-دامی،-دومین-رتبه-اقتصاد-کشور-پس-از-نفت
بستن   چاپ