عصر کرد
لزوم فعالیت تمامی دستگاه‌ها تحت پنجره واحد تجاری در مرز
شنبه 15 دي 1403 - 09:52:29
عصر کرد - مدیرکل گمرک کرمانشاه در اولین جلسه کار گروه توسعه صادرات غیرنفتی به ریاست استاندار جدید، ضمن تشریح عملکرد گمرکات استان در 9 ماهه سال‌جاری به بیان مشکلات مرز‌های پنج گانه استان و موانع پیش روی تجارت خارجی کرمانشاه پرداخت و پیشنهاد‌هایی برای برون رفت از وضعیت موجود ارائه کرد.
علی‌اصغر عباس‌زاده، ناظر گمرکات استان و مدیرکل کرمانشاه در این جلسه که در سالن شهید سلیمانی استانداری برگزار شد گفت: براساس مصوبه هیات دولت در سال 1398، گمرکات مرزی شوشمی، شیخ صله و سومار از حالت بازارچه‌ای خارج و به مرز رسمی تبدیل شده‌اند، اما هنوز سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به عنوان متولی اصلی مرزها به صورت رسمی مدیریت مرزها را عهده‌دار نشده است و این امر چالش‌ها و مشکلاتی را در سر راه توسعه تجارت استان و تعیین تکلیف اموال فرمانداری‌ها، سازمان همیاری به‌همراه داشته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی یکی از مشکلات مبتلابه در مرزهای استان را نبود جانمایی دقیق و عدم استقرار سازمان‌های همجوار و همکار در مرز بیان کرد و افزود: براساس دستورالعمل ساماندهی مبادلات مرزی، می‌بایستی تمامی دستگاه‌های همجوار و همکار تحت پنجره واحد تجاری در مرز مشغول فعالیت باشند که تاکنون این امر محقق نشده است.
ناظر گمرکات استان عدم رعایت قانون ساماندهی مبادلات مرزی درمبادی ورودی وخروجی و دخالت سایر سازمان‌های همجوار مستقر در مرز در امر تجارت، صادرات و واردات کالا علی‌الخصوص درمرزهای شیخ صله، شوشمی و سومار را از دیگر مشکلات مرزهای استان بیان کرد و خواستار توجه ویژه و رسیدگی به این موضوع از سوی استاندار شد. 
عباس‌زاده یکی از نیازمندی‌های جدی در مرزهای استان کرمانشاه را استقرار آزمایشگاه‌های مجهز برای تعیین ماهیت مواد سوختی و سایر کالاها عنوان کرد و افزود: درحال حاضر به‌دلیل نبود این آزمایشگاه‌ها، زمان ماندگاری کالا در مرز زیاد و در نتیجه ترخیص کالا با تأخیر صورت می‌گیرد.
ضرورت ساماندهی و تجهیز محوطه ترانشیپمنت کالاهای صادراتی در گمرکات پرویزخان و خسروی
ناظر گمرکات استان کرمانشاه در ادامه اظهار داشت: با توجه به حجم بالای صادرات غیر نفتی در مرز پرویزخان و تردد روزانه حدود ٥٠٠ دستگاه کامیون حامل کالای صادراتی، لازم است محوطه‌ی مخصوص ترانشیپمنت کالاهای صادراتی به امکانات لازم از جمله انبارهای استاندارد برای کالاهای فاسد شدنی و... همچنین تجهیزات و وسایل تخلیه و بارگیری از جمله لیفتراک، جرثقیل در مرزها پروزخان و خسروی مجهز شود.
عباس‌زاده اجرای طرح جامع درگمرکات مرزی استان را ضرورتی مهم بیان کرد و افزود: با اجرای این طرح و با در نظر گرفتن پتانسیل بالای مرزهای استان، شاهد افزایش چشمگیری در مبادلات تجاری استان خواهیم بود و این امر در رونق اقتصادی و توسعه اشتغال منطقه تاثیر گذار خواهد بود.
صادرات بیش از دو و نیم میلیارد دلار کالا از مرزهای استان کرمانشاه
مدیرکل گمرک کرمانشاه در ادامه از صادرات 2 میلیارد و 520 میلیون دلار کالا در 9 ماهه سپری شده از سالجاری از مرزهای استان خبر داد.
وی وزن این میزان کالا را پنج میلیون و 754 هزار تن عنوان کرد و افزود: این میزان کالا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش رشدی 5 درصدی و از لحاظ وزنی افزایش 7 درصدی را نشان می‌دهد.
عباس‌زاده با اشاره به رشد پنج درصدی ارزش و افزایش هفت درصدی تراز تجاری 9 ماهه سال‌جاری استان در مقایسه با مدت مشابه سال1402 گریزی به حجم واردات کالا از طریق گمرکات استان کرمانشاه در این مدت داشت و مقدار واردات کالا در 9 ماهه سال‌جاری را 67میلیون و 421 هزار دلار به وزن 12 هزار تن عنوان کرد.
ناظر گمرکات استان عمده کالاهای صادراتی از طریق گمرکات استان را میلگرد و آهن آلات، کاشی و سرامیک، میوه و تره‌بار، سنگ‌های ساختمانی، لبنیات، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف و عمده کالاهای وارداتی در این مدت را کاغذ کرافت، گاز ژنراتور، کمپرسور، سولار باتری، آخال کاغذ و آجر نسوز عنوان کرد.
انتهای پیام/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/942687/لزوم-فعالیت-تمامی-دستگاه‌ها-تحت-پنجره-واحد-تجاری-در-مرز
بستن   چاپ