عصر کرد
سریع القلم: رشد اقتصادی در گرو تعامل با جهان بین الملل و نگاه تخصصی در تصمیم گیریهاست
جمعه 14 دي 1403 - 00:21:03
عصر کرد - نائب رئیس مرکز پژوهش‌های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه گفت: برای رسیدن به رشد اقتصادی نیازمند تعامل با محیط بین المللی، روابط عادی با کشورها، جدا کردن قدرت سیاسی از قدرت اقتصادی و گردش کار تخصصی در نظام تصمیم گیری هستیم.
همایش توسعه و اقتصاد از سوی انجمن انبوه سازان مسکن استان قزوین روز پنجشنبه در دانشگاه آزاد اسلامی باراجین برگزار شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این همایش که حسین عبده تبریزی، استاد دانشگاه و اقتصاد دان، محمود سریع القلم استاد دانشگاه، پژوهشگر حوزه توسعه، علوم سیاسی و تاریخ معاصر ایران و نائب رئیس مرکز پژوهش‌های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه، زینالی رئیس دانشگاه آزاد قزوین، موسی خانی رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی، مسعود حق لطفی معاون شهردار تهران، خزائلی مدیرکل میراث فرهنگی، 
میترا عقیلی مدیرکل استاندارد استان، مهندسان ناظر، پیمانکاران، فعالان صنعت ساختمان و نظام مهندسی ساختمان، انبوه سازان، شهرداران و کارشناسان نیز حضور داشتند سرفصلهای مربوط به صنعت ساختمان و توسعه اقتصاد بررسی شد.

عصر کرد

«محمود سریع القلم» نائب رئیس مرکز پژوهش‌های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه در خصوص ارزشهای مشترک در توسعه و بنگاه داری اظهارداشت: در علوم انسانی واکنش رفتارها نشان می دهد که برخی چسبندگی و وابستگی لازم را به جامعه ندارند و این فاصله آسیب زاست.
وی بیان کرد: باید بدانیم چگونه می شود شهروندان را به دولت و حاکمیت وابسته و ایجاد اعتماد کرد و بدون تردید وقتی تورم در کشوری دو رقمی می شود این وابستگی و اعتماد بشدت کاهش می یابد و تعلق خاطر مردم به دولتمردان و حاکمیت کم رنگ می شود.
سریع القلم تصریح کرد: گاهی اوقات همین فاصله گرفتن های مردمی و بی اعتمادی ها به ناهنجاری و تخلف در عرصه های مختلف منجر می شود و شما شاهد تجاوز به حریم شهروندی، بی توجهی به قوانین و مقرارات راهنمایی و رانندگی و سرعت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمزها و برخی رفتارهای غیر عادی می شوید.

عصر کرد

این استاد دانشگاه یادآورشد: فرهنگ مشترک و تعلق خاطر و قرارداد اجتماعی میان مردم برای حاکمیت بسیار مهم است و تصمیم گیران و سیاست گذاران بایستی به این مسائل توجه کنند.
سریع القلم اظهارداشت: ژان ژاک روسو کتابی در خصوص قرارداد اجتماعی دارد که به 25 زبان دنیا ترجمه شده و مطالعه آن می تواند آموزنده باشد مثلا وقتی شما نوع مدیریت در ایران را با کشور آلمان مقایسه کنید می بینید که یک مدیر آلمانی در ساعات خاصی فعالیت و جلسه دارد و از بعدازظهر متعلق به خودش و خانواده است و فرصت تفریح و تفکر و استراحت و بازسازی ذهن دارد اما در ایران بیشتر مدیران ما تا آخرین ساعات شب نیز در جلسه هستند و فرصت فکر کردن ندارند و ذهن خسته دارند.

عصر کرد

اشتراکات موجب کاهش تخلف و ناهنجاری ها می شود
وی گفت: پایگاه اصلی تعلق خاطر، اقتصاد کشور است و اگر این بخش آسیب ببیند حتما به ایجاد فاصله بین مردم و حاکمیت منجر می شود و ما از کنار آن بی تفاوت عبور می کنیم.
سریع القلم اضافه کرد: برای رسیدن به موفقیت مجموعه ای از مبانی فکری و قواعد رفتاری در یک سازمان باید رعایت شود و ما هم باید آموزش ببینیم زیرا چارچوبهای رفتار مدنی نیازمند آموزش است.
دولت ها چه زمانی بخش خصوصی را ارج می نهند؟
این پژوهشگر اظهارداشت: دولتها زمانی بخش خصوصی را ارج می نهند که نگران تعامل با محیط بین المللی نباشند و اولویت کشور رشد و توسعه اقتصادی باشد لذا باید دانست در نظام تصمیم گیری باید گردش کار تخصصی باشد، وفاداری به خاک کشور در اولویت قرار گیرد، منافع ملی به فردی و جناحی ترجیح داده شود و حکومت معتقد به ثروت مند شدن مردم باشد و زمان و آینده را مقدس و مهم بداند تا کارها به سرانجام برسد.

عصر کرد

وی با اشاره به برخی حوادث تاریخی اضافه کرد: شاید هیچ کشوری مانند ویتنام مورد ظلم و تجاوز دیگر کشورها بویژه آمریکا نبوده اما نخست وزیرش برای خروج از فقر و مشکلات گفت مسئله ما دیگر تاریخ نیست و برای روی پا ماندن باید به فکر اقتصاد و افزایش درآمد سرانه باشیم لذا عضو سازمان تجارت جهانی شدند و توانستند حدود 1500 مورد از امور خود را با قواعد بین المللی در مدت 12 سال منطبق کرده و به سمت «های تک» شدن و جذب سرمایه رفتند و امروز یک کشور عادی شده و اعتبار بین المللی دارند.
سریع القلم در ادامه گفت: از نگاه کارشناسان اقتصادی باید اذعان کرد بدون داشتن روابط عادی با کشورهای جهان نمی توانیم رشد کنیم و باید بپذیریم ما راه پیچیده و سختی داریم تا جنبه عادی و نرمال پیدا کنیم.
این پژوهشگر حوزه توسعه، علوم سیاسی و تاریخ معاصر ایران در ادامه بیان کرد: در حوزه اقتصاد یک سیستم جهانی داریم که باید آن را بپذیریم و این که دنبال بومی کردن قواعد بین المللی و ساختارهای تجربه شده برویم به نتیجه نخواهیم رسید هرچند ماهیت سیاسی یک نظام متعلق به خودش است اما قرار نیست به ضوابط جهانی تن در ندهیم.

عصر کرد

وی اظهارداشت: در امارات که یک نظام پادشاهی است اما این کشور« وزیر هوش مصنوعی» دارد و یک هدف متمرکز تعریف کرده اند و با مایکروسافت قرارداد 1.5 میلیارد دلاری بسته اند که همه کارها دیجیتال شود و تمام شهروندان به صورت الکترونیک با دولت ارتباط برقرار کرده و در کمتر از 5 دقیقه خدمات بگیرند و این روش را پیاده کرده اند چون می خواهند شهروندان اماراتی به حکومت احساس چسبندگی و تعلق خاطر پیدا کرده و احساس آرامش کنند.
سریع القلم یادآورشد: در نشستی از وزیر خارجه امارات پرسیدم چه می کنید تا مردم به شما اعتماد کرده و به کشور تعلق خاطر زیادی داشته باشند و ایشان پاسخ داد کاری کرده ایم تا یک شهروند اماراتی به 176 کشور جهان بدون ویزا سفر کند و براحتی کارشناسان در کنفرانس های بین المللی شرکت می کنند و این اقدام موجب شده تا همه افراد نسبت به دولت احساس خوبی داشته باشند و رضایت بالایی از حاکمیت دارند.
این استاد دانشگاه گفت: عمیقا یک دولت و نظام باید معتقد به ثروت مند شدن مردمش باشد نه این که از گفتن اسم ثروتمند نگران باشیم زیرا هر کس که سود می کند عقلش کار می کند و ما نباید از سرمایه حلال و قانونی که در کشور ایجاد تولید و اشتغال و ثروت کرده دفاع نکنیم و نگران تعریف از آن باشیم بلکه لازم است از سرمایه قانونی حمایت کرده و به آن نگاه مثبت و محترمانه داشته باشیم.
این استاد اقتصاد تصریح کرد: باید از کشورهای توسعه یافته جهان یاد بگیریم و بدانیم اقتصاد مبناست و سیاست و امنیت از آن تبعیت می کند و اگر اقتصاد رشد کند سایر بخشهای مهم مانند امنیت و سیاست هم رشد می کند البته تجربه بشری هم می گوید ثقل توسعه در اقتصاد است و در کنار آن توسعه اجتماعی و توسعه فرهنگی در ردیف ارزشهای مشترک است.

عصر کرد

سریع القلم اظهارداشت: امروز ایران 5200 مورد تحریم فردی و نهادی دارد و برداشتن این تحریمها سالها زمان لازم دارد و حتی اگر امروز مذاکره صورت گیرد بسرعت شاهد رفع موانع نخواهیم بود و برای نمونه در عراق 13 سال طول کشید تا تحریم را برداشتند و ما هم امروز راهی طولانی در پیش داریم البته ایلان ماسک نکات مثبتی گفته که ما می توانیم هم کارهای مثبت و منفی داشته باشیم اما به نظر می رسد هم در موضوع هسته ای و هم منطقه ای باید تفاهم ایجاد شود تا از شرایط تنگنای اقتصادی خارج شویم.
این پژوهشگر افزود: ترامپ درصدد است تا خرداد ماه مسایل را جمع کند و چون تصمیم دارد جایزه صلح نوبل را بگیرد و روی مطرح شدن خودش متمرکز خواهد شد معلوم نیست جهان ترامپ چه جهانی خواهد بود اما وضعیت فرق خواهد کرد و ما باید برای این شرایط حتما تدبیر کنیم و برنامه داشته باشیم.
سریع القلم با اشاره به حوادث منطقه نیز گفت: گفته شده آواربرداری غزه دو سال طول می کشد و بازسازی آن بیش از 140 میلیارد دلار لازم دارد و بدون تردید ترامپ می خواهد گلایه اعراب از اسراییل و اوکراین را هم حل کند و سرمایه گذاری اساسی در این عرصه ها صورت دهد و همه این پیش بینی ها باید مورد توجه سیاست گذاران و تصمیم گیران کشور باشد.
وی بیان کرد: موافقت سیاسی سالها طول خواهد کشید و اگر ایران با حفظ ارزشهایش در موضوع هسته ای و اوضاع منطقه ای با جهان توافق کند و کنار بیاید اوضاع اقتصادی بهتر می شود در غیر این صورت باید منتظر شرایط سخت تری باشیم و حتما به مردم فشار وارد خواهد شد.
سریع القلم اظهارداشت: همه ما با افکارمان زندگی می کنیم و باید درست تصمیم بگیریم تا خوب زندگی کنیم.
انتهای پیام
منبع: خبرگزاری برنا

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/942191/سریع-القلم--رشد-اقتصادی-در-گرو-تعامل-با-جهان-بین-الملل-و-نگاه-تخصصی-در-تصمیم-گیریهاست
بستن   چاپ