عصر کرد
اقدامات درمانی برای بیماران سوختگی
چهارشنبه 5 دي 1403 - 00:08:19
عصر کرد - _ پیام امامی عضو هیات علمی گروه فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به مناسبت هفته پیشگیری از سوختگی، اقدامات درمانی را برای این گونه بیماران تشریح کرد.
وی اظهار کرد: در مواجهه با بیمار سوختگی ابتدا باید اطمینان داشته باشید که محیط ایمن است و بیمار از منبع حرارت یا عامل سوختگی مانند "شعله، مواد شیمیایی یا برق "دور شده باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته امامی، ارزیابی وضعیت حیاتی بیمار از جمله بررسی راه هوایی، تنفس، گردش خون و در صورت ایست قلبی-ریوی سریعا باید "CPR" یا احیای قلبی ریوی شروع شود. 
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: از جمله اقدامات دیگر، خنک کردن محل سوختگی است که می‌بایست به مدت 10 تا 20 دقیقه محل سوختگی را با آب ولرم شستشو دهید تا درد کاهش یابد و بافت آسیب‌دیده خنک شود، ضمن اینکه نباید از یخ یا آب بسیار سرد استفاده شود، چون ممکن است موجب آسیب بیشتر شود.
امامی بیان کرد:محل سوختگی را با گاز استریل یا پارچه تمیز و مرطوب بپوشانید. استفاده از مواد چرب، روغن، خمیر دندان، سیب زمینی یا کرم توصیه نمی‌شود.
به گفته وی بهتر است از پتوی تمیز بر روی بیمار استفاده کنید تا بیمار گرم بماند و دچار هیپوترمی نشود.
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: برای کاهش درد بیمار، در صورت نیاز از مسکن‌هایی مثل استامینوفن یا ایبوپروفن می‌توان استفاده کرد. 
وی به درجات سوختگی اشاره کرد و گفت: سوختگی درجه 1 به آسیب به لایه سطحی پوست "قرمزی، درد، بدون تاول"، سوختگی درجه 2، آسیب به لایه‌های عمیق‌تر پوست "قرمزی، درد شدید، وجود تاول"، سوختگی درجه 3، آسیب به تمام لایه‌های پوست و گاهی به بافت‌های زیرین "بدون درد به دلیل تخریب عصب، پوست سفید، قهوه‌ای یا سوخته" و در نهایت سوختگی درجه 4به آسیب شدید به عضلات، تاندون‌ها یا استخوان‌ها "اغلب در موارد خاص مانند سوختگی برق" گفته می‌شود. 
پیام امامی به روند درمان سوختگی پرداخت و گفت: برای درمان سوختگی درجه 1 می‌توان ناحیه را شستشو داد پوست را مرطوب کرد و از مسکن، پماد زینک اکساید یا ژل آلوورا استفاده کرد. 
به گفته وی در سوختگی درجه 2، مایع داخل تاول‌ها توسط پزشک تخلیه می‌شود، در این مرحله استفاده از پماد‌های آنتی بیوتیک مثل سیلورسولفادیازین، استات مفناید و پانسمان استریل در این سوختگی قابل استفاده است. 
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در سوختگی درجه 3 و 4، بیمار نیاز به اقدامات اورژانسی، بستری در بیمارستان، سرم‌درمانی، جراحی یا پیوند پوست دارد.
امامی تاکید کرد:در سوختگی‌های بزرگ، باید از خنک کردن بیش از حد خودداری شود تا بیمار دچار هیپوترمی نشود، همچنین در موارد سوختگی شیمیایی، محل بهتر است با حجم زیادی از آب شسته شود.
به گفته وی سوختگی‌های برق یا الکتریکی به شدت مهم هستند حتی اگر ظاهر آسیب کم باشد. بهتر است از خوددرمانی و استفاده از روش‌های خانگی برای درمان سوختگی پرهیز شود و سریعا با اورژانس 115 تماس حاصل شود.
هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: مراجعه به پزشک ضروری است، به‌ویژه در سوختگی عمیق، وسیع که در صورت، دست، پا یا اندام تناسلی وجود دارند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/937725/اقدامات-درمانی-برای-بیماران-سوختگی
بستن   چاپ