عصر کرد
ارائه طرح آزادسازی قیمت بنزین
يکشنبه 2 دي 1403 - 08:57:46
عصر کرد - عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان
نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است.
امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.
دوم دی 1354؛ وزرای گروگان اوپک آزاد شدند آزاد ساختن جمشید آموزگار و آخرین گروگان‌های «اوپک» به روشنی نمایشگر شکست عملیات تروریستی گروه موسوم به «بازوی انقلاب عرب» بود.
تروریست‌های «بازوی انقلاب عرب» در حالی شکست را پذیرفتند که فشار افکار عمومی جهان بر آنها روز به روز افزایش می‌یافت.
تنفر و خشمی که جهانیان نسبت به اقدام غیرانسانی این تروریست‌ها ابراز داشتند،‌ بار دیگر نشان داد که «مدارا با تروریسم» کاری بی‌سرانجام است.
دوم دی 1364؛ ایران خواستار تشکیل بازار مشترک آسیایی شد محمدعلی طیرانی، قائم مقام و معاون هماهنگی وزارت کار و امور اجتماعی که سرپرستی هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در دهمین اجلاس کنفرانس منطقه‌ای (آسیا و اقیانوسیه) سازمان بین‌المللی کار به عهده داشته است، نتایج این اجلاس را تشریح کرد.
طیرانی ارائه پیشنهاد تشکیل بازار مشترک آسیایی ازسوی هیات نمایندگی ایران به کنفرانس منطقه‌ای کار را اعلام کرد و در این زمینه گفت: با توجه به وجود نیروهای کار در آسیا و امکان تامین نیازهای کشورهای آسیایی از یکدیگر، هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد ایجاد یک بازار مشترک برای تامین امکانات موردنیاز کشورهای آسیایی را مطرح کرد و تاکید نمود که این پیشنهاد در اجلاس آتی سازمان منطقه‌ای کار که با حضور کارشناسان و سیاستگذاران اقتصادی و وزرای کار کشورها تشکیل خواهد شد، در دستور کار قرار گیرد.
دوم دی 1374؛ واگذاری سهام کارخانه‌ها از سر گرفته می شود در صورت موافقت مجلس شورای اسلامی با اختصاص 136 میلیارد ریال اعتبار به عنوان بودجه عمرانی وزارت صنایع، در سال 1375 بیش از یک هزار واحد صنعتی نیمه‌تمام متعلق به بخش خصوصی تکمیل و به بهره برداری خواهند رسید.
در میان این طرح‌ها ده‌ها کارخانه تولید مواد غذایی، تولید قطعات خودرو، صنایع تبدیلی، طرح‌های تولیدی لاستیک و 3 کارخانه سیمان وجود دارند.
اکبریه، معاون امور مالی وزارت صنایع افزود: بودجه عمرانی وزارت صنایع در سال 75 حدود 136 میلیارد ریال برآورد شده است که نسبت به بودجه سال‌جاری 48 درصد افزایش دارد.
وی درباره واگذاری کارخانه‌های دولتی به بخش خصوصی گفت: تاکنون 120 واحد صنعتی تحت پوشش سازمان صنایع ملی ایران و 20 کارخانه تحت پوشش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به بخش خصوصی واگذار شده است.
اکبریه اعلام کرد: روند واگذاری سهام کارخانجات به بخش خصوصی، به دلیل تصویب قانون جدید نحوه واگذاری سهام کارخانه‌های دولتی در سال 73 متوقف شد که با تهیه آیین‌نامه اجرایی و تشکیل تعاونی‌های ایثارگران این واگذاری، دوباره از سال 75 از سر گرفته خواهد شد.
بهره‌برداری از خط مونتاژ صنایع خودروسازی کرمان آغاز شد
در سالروز بعثت حضرت رسول اکرم (ص) خط مونتاژ صنایع خودروسازی کرمان در ارگ جدید بم به بهره‌برداری رسید و نخستین خودرو تولیدشده در آن به «امیررضا خادم» قهرمان کشتی جهان اهدا شد.
در این مراسم که محمدزاده، دبیر هیات دولت و نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی، فرماندار بم و جمعی از مقام‌های محلی و مردم بم حضور داشتند، مسوول اجرایی طرح مونتاژ خودرو گفت: در فاز نخست تولید خودرو، ساعتی 5 دستگاه و پس از گسترش خطوط آن در هر ساعت 12 دستگاه خودرو تولید خواهد شد.
نخستین اتومبیل ساخت سپاه در خط تولید قرار می‌گیرد
سردار سرتیپ محمد قالیباف، فرمانده قرارگاه بازسازی خاتم‌الانبیا سپاه پاسداران اعلام کرد: نخستین اتومبیل سواری ساخت سپاه به نام «ایران» در نمایشگاه دستاوردهای فنی، مهندس فتح سپاه در معرض دید قرار می‌گیرد.
سردار قالیباف با اشاره به اینکه این نمایشگاه در دو بخش نظامی، تحقیقاتی و نقش سپاه در بازسازی فردا گشایش می یابد، گفت: اتومبیل نظامی «ایران» ساخت سپاه در خط تولید قرار گرفته است.
وی گفت: در این نمایشگاه نخستین موتور 6 سیلندر «فتح» نیز به نمایش درآمده است که این موتور توسط متخصصان سپاه طراحی و ساخته شده است.
بانک مرکزی افغانستان در مشهد و بندرعباس نمایندگی تجاری ایجاد می کند
بانک مرکزی افغانستان به‌منظور ارائه تسهیلات بازرگانی به تجار این کشور در شهرهای مشهد و بندرعباس نمایندگی‌های تجاری ایجاد می کند.
این تصمیم در جلسه پنجشنبه شب شورای عالی افغانستان بانک، به ریاست «احمدشاه احمدزی» سرپرست نخست‌وزیری این کشور اتخاذ شد.
«عبدالقدیر فطرت» رئیس بانک مرکزی افغانستان گفت: با افتتاح شعبه‌های تجاری بانک مرکزی این کشور در مشهد و بندرعباس، روابط ایران و افغانستان گسترش خواهد یافت و کالای بیشتری وارد افغانستان خواهد شد.
دوم دی 1394؛ ارائه طرح آزادسازی قیمت بنزین بخش خصوصی برای دومین بار متوالی در هفته جاری میزبان یکی دیگر از وزرای دولت یازدهم بود. این بار بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت با حضور در جمع فعالان اقتصادی به صراحت از فشارهایی که برای کاهش نرخ خوراک پتروشیمی بر وی وارد می‌آورند، سخن گفت.
این عضو کابینه دولت یازدهم اعلام کرد که زیر بار فشار نرخ خوراک را تعیین نخواهد کرد. ازسویی حمایت مستقیم وی از توسعه و توانمندی بخش خصوصی و عدم حمایتش از خصولتی‌ها موضوعی بود که مورد استقبال فعالان اقتصادی حاضر در جلسه قرار گرفت، چراکه فعالان بخش خصوصی در این باره خواستار شفافیت موضوع وزارت نفت شدند.
به علاوه، این عضو کابینه دولت با تاکید بر برندسازی در بخش مالکیت جایگاه‌های سوخت اعلام کرد که این موضوع در حال بررسی است.
به عقیده وی، با برندسازی در این بخش می‌توان قیمت سوخت را به تدریج آزاد کرد.
به گفته زنگنه، می توان با ایجاد چند برند در این عرصه و ایجاد رقابت این عرصه را بهبود داد.
وزیر نفت گفت: در همه جا جایگاه‌داران اشخاص حقوقی است اما در کشور ما اشخاص حقیقی این کار را می‌کنند. اگر برندها وارد شوند، می توانیم اوضاع را سامان دهیم؛ مثلا به آنها مخزن واگذار کنیم و سوخت را در پالایشگاه تحویل دهیم. کم‌کم هم قیمت سوخت را هم آزاد کنیم تا جایگاه‌های خصوصی برای فروش بنزین قیمت دستوری نداشته باشند. می توانیم در سه کلاس جایگاه داشته باشیم. در چنین شرایطی تنها جایگاه‌های کلاس «سه» بنزین را به نرخ دولتی می‌فروشند و بقیه نیز می‌توانند در یک بازار رقابتی، فعالیت کنند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/935393/ارائه-طرح-آزادسازی-قیمت-بنزین
بستن   چاپ