عصر کرد
وحدت حوزه و دانشگاه منجر به ایجاد یک فضای علمی پویا می شود
چهارشنبه 28 آذر 1403 - 12:08:06
عصر کرد - حجت الاسلام جواد حیدری دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه های استان کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب (تنا)، با بیان اینکه حوزه‌های علمیه در دنیای امروز می‌توانند نقش مهمی در پیشبرد تحولات علمی و فرهنگی جامعه ایفا کنند؛ اظهار داشت: نهادهای حوزه و دانشگاه به عنوان مراکز تولید علم و دانش دینی، می‌توانند با توجه به نیازهای روز جامعه، به ترویج تفکر انتقادی، پژوهش‌های علمی و فرهنگی و همچنین پاسخگویی به چالش‌های جدید بپردازند.
دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه های استان کردستان به نقش حوزه‌های علمیه در تولید علم دینی اشاره کرد و ابراز داشت: حوزه‌ها می‌توانند با پژوهش در متون دینی و تطبیق آن‌ها با مسائل روز، به تولید نظریه‌ها و دیدگاه‌های جدید بپردازند، این امر می‌تواند به حل مسائل اجتماعی و فرهنگی کمک کند.
وی تصریح کرد: حوزه‌ها می‌توانند با ترویج ارزش‌های اخلاقی و انسانی، به تقویت بنیان‌های اجتماعی کمک کنند. این آموزش‌ها می‌تواند در دانشگاه‌ها نیز گنجانده شود.
حجت الاسلام حیدری عنوان کرد: با توجه به گسترش اطلاعات و شبهات مختلف در فضای مجازی، حوزه‌ها می‌توانند با ارائه پاسخ‌های مستدل و علمی، از دین دفاع کنند.
دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه های استان کردستان خاطرنشان کرد: حوزه‌های علمیه می‌توانند با دانشگاه‌ها همکاری کنند تا کارگاه‌هایی درباره موضوعات مشترک برگزار کنند؛ همچنین با ایجاد پروژه‌های تحقیقاتی مشترک بین اساتید حوزه و دانشگاه می‌تواند منجر به تولید محتوای علمی جدید شود.
وی با بیان اینکه برنامه‌هایی برای تبادل دانشجویان بین حوزه و دانشگاه می‌تواند باعث افزایش تعاملات فرهنگی و علمی شود؛ افزود: در نهایت، همکاری میان حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها می‌تواند منجر به ایجاد یک فضای علمی پویا شود که هم نیازهای دینی جامعه را تأمین کند و هم پاسخگوی چالش‌های مدرن باشد.
حجت الاسلام حیدری با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌های علمی میان حوزه و دانشگاه می‌تواند به ارتقای سطح دانش عمومی در کشور کمک شایانی کند؛ خاطرنشان کرد: برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌های مشترک؛ توسعه برنامه‌های آموزشی مشترک؛ تشکیل گروه‌های تحقیقاتی بین‌نهادی؛ انتشار نشریات مشترک؛ تبادل استادان و محققان؛ پروژه‌های خدمات اجتماعی مشترک، استفاده از فناوری اطلاعات و ... با اجرای این اقدامات، همکاری میان حوزه و دانشگاه تقویت شده و می‌تواند منجر به ارتقای سطح دانش عمومی جامعه شود.
دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه های استان کردستان تأکید کرد: تربیت نسل جوان یکی از مهم‌ترین وظایف حوزه و دانشگاه است. هر یک از این نهادها به نوعی می‌توانند در این فرآیند نقش‌آفرینی کنند و با همکاری یکدیگر، انسانی متعهد و دانشمند تربیت کنند.
هم‌ راستایی حوزه و دانشگاه
وی ادامه داد: برگزاری جلسات مشترک بین اساتید حوزه و دانشگاه می‌تواند زمینه تبادل نظر درباره مسائل اجتماعی، فرهنگی و علمی را فراهم کند؛ مثلاً یک کارگاه درباره "اخلاق در علم" که اساتید هر دو نهاد در آن شرکت کنند.
حجت الاسلام حیدری گفت: طراحی دوره‌های آموزشی که شامل مباحث دینی (از منظر حوزه) و علمی (از منظر دانشگاه) باشد، می‌تواند به تربیت نسلی متعهد کمک کند. مثلاً دوره‌ای تحت عنوان "مدیریت اسلامی" که اصول مدیریت را با مبانی اسلامی ترکیب کند.
دبیر ستاد اقامه نماز دانشگاه های استان کردستان با بیان اینکه تشکیل گروه‌های پژوهشی بین‌رشته‌ای، تشویق فعالیت‌های اجتماعی مشترک از جمله اقدامات دیگر برای هم‌راستا کردن این دو نهاد در راستای تربیت انسانی متعهد و دانشمند است؛ ابراز داشت: هم‌راستایی حوزه و دانشگاه نیازمند اراده مشترک برای ایجاد پل ارتباطی مؤثر است تا بتوانند نسل جوان را به بهترین نحو ممکن تربیت کنند.
انتهای پیام/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/933535/وحدت-حوزه-و-دانشگاه-منجر-به-ایجاد-یک-فضای-علمی-پویا-می-شود
بستن   چاپ