عصر کرد
قو سیاه = جستار پژوهشی، نسیم نیکلاس طالب
چهارشنبه 28 آذر 1403 - 09:28:03
عصر کرد - صفحه اقتصاد - دکتر نسیم نیکلاس طالب با استعاره ؛ قو سیاه ،نتیجه گیری می کند : [ برخی از رخدادهای منفی در جوامع بشری با احتمال بسیار کم ولی شدت بسیار بالا و پیامدهای بشدت نامطلوب نتایج بهت آور و بسیار سنگین خسارتی را رقم می زنند .] 
نسیم طالب ؛ هوشمندانه نام کتاب و پروژه پژوهشی اش را قو سیاه گذاشت و در تشریح انتخاب این نام ، اینگونه توضیح می دهد : 
بین جمعیت قو های سفید و خاکستری در اروپا و آمریکای شمالی با ضریب یک در یک میلیون ( 1000000 / 1 ) فقط یک قو سیاه دیده میشود! بنابر این ریسک های با تواتر بسیار کم ولی با شدت بسیار بالا ( HMFL) را عینی سازی و سپس خلاقانه تحلیل محتوا می کند.
البته در همینجا بجاست در داخل پرانتز به شیطنت برخی از خوانندگان کتاب قو سیاه و شوخی با نیکلاس طالب اشاره شود :
( بعد از چاپ کتاب قو سیاه ، دانشجویان اقتصاد با اشاره به منطقه جنوب قاره استرالیا خطاب به نسیم طالب نوشتند ؛ بر عکس آنجا در اینجا بین فوج فوج جمعیت قوهای سیاه ،فقط یک قو سفید دیده می شود!! )
نسیم طالب رخداد جنگ جهانی اول - فروپاشی شوروی سابق - ابداع و ظهور وب - حمله 11 سپتامبر به برجهای دوقلو نیویورک - سقوط بازار مسکن 2008 آمریکا و تاثیر مستقیم پیامد خسارتهای آن بر اقتصاد جهان را در زمره ریسک های قو سیاه طبقه بندی کرده .!
درباره سوگیریهای ذهنی آدمها پس از رخداد مخاطرات نوع قو سیاه، اینچنین توضیح می دهد :
- سوگیری تایید : آدمها چیزی را تایید می کنند که مورد انتظاراشان باشد .بهر حال در آخر مقابل رویدادهای ناباورانه کوتاه می آیند و تسلیم میگردند .
- سوگیری تمرکز بر اطلاعات موجود : تمرکز و بسنده کردن بر اطلاعات در دسترس دلیلی بر ناتوانی در ارزیابی و پیش بینی وقوع ریسک های محیرالعقول است .
سو گیری، خطای اعتماد کاذب : برخی از آدمها به شرایط عادی زندگی و ثبات مرسوم بازارها بیش از حد لازم اعتماد دارند تا اینکه رخدادی عکس اینرا ثابت کند .
سو گیری شناختی : باور عمومی که همه چیز در همه حال در مسیر از پیش تعیین شده حرکت می کند ( منظور ریسک های نیوتنی در مقایسه با ریسک های کوانتومی ) بنابر این مخاطرات خیلی غیر منتظره به راحتی در اذهان پذیرفته نمیشوند .
سوگیری خطا :《 همه چیز را از قبل می دانستم》اصرار متعصبانه و همیشگی برخی از آدمها برای توجیه رخدادهای از نوع قو سیاه ،متاسفانه اذهان خود شخص و اشخاص ناظر را برای درک به موقع احتمال فجایع قو سیاه در آینده ناتوان و گمراه میسازد.
نتیجه گیری: قو سیاه و سایر انواع ریسکها بعنوان نمادهای مخاطرات زندگی بشر همیشه وجود دارند . اخبار منتشره از آینده تکنولوژی دیجیتال عصر تمدن موج چهارم، ظهور انواع ریسک های چند وجهی جدید و ناشناخته را نوید میدهند. نشر آخرین مطالعات کارشناسی ریسک زمینه آشنایی هموطنان با پیامدی منفی ریسک های مانع توسعه پایدار و متوازن را فراهم مینماید.
با تکیه بر دانش و خرد جمعی و بهره برداری هوشمندانه از تکنولوژی دیجیتال و هوش مصنوعی ،تسلط جوانان و کارآفرینان جهت بهره برداری از فرصت های مثبت از دل پیامدهای منفی در مسیر پیشرفت ملی را مهیا میسازد .
ایجاد شرایط بهره برداری بهینه و کاربردی از دانش مدیریت ریسک و علم داده ها بر بستر سیستم های دیجیتالی در اکوسیستم فضای کسب و کار ملی خوشایندترین رخداد ممکن در مسیر پیشرفت آینده تلقی می گردد. 
مطالعه بیشتر: سونامی ورشکستگی اقتصاد جنوب شرقی آسیا

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/933441/قو-سیاه-=-جستار-پژوهشی،-نسیم-نیکلاس-طالب
بستن   چاپ