عصر کرد - وقوع تصادفات رانندگی در استان کردستان به دلیل ضعف در زیرساخت ها، سالهاست که در این استان ادامه دارد و علیرغم همه وعده های داده شده هنوز برای رفع این مشکل چاره ای اندیشیده نشده است.
کردستان در زمینه بهره مندی از ظرفیت های ارتباطی در حوزه راه، ریلی و هوایی یکی از استانهای کم برخوردار در کشور است و این ضعف در کنار خودروهای فرسوده و همچنین عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی باعث شده است تا هر روز شاهد وقوع حوادث رانندگی در جاده های استان کردستان باشیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سالهاست که مسئولان و مدیران خبر از اصلاح جاده های استان کردستان و استاندارد کردن آن را اعلام می کنند ولی نگاهی به پروژه های موجود نشان می دهد که شماری از این پروژه ها عمری بیش از چند دهه دارند و هنوز این پروژه ها به بهره برداری نرسیده اند.
ضعف در امداد رسانی و مسائل بیمارستانی بعد از وقوع تصادف رانندگی از دیگر چالش ها در استان کردستان به شمار می رود که متاسفانه ضعف های این بخش نیز شمار تلفات در حوادث رانندگی را افزایشش داده است.
وقوع دو حادثه رانندگی برای مینی بوس و اتوبوس در جاده های کردستان
روز گذشته و در جریان وقوع دو حادثه دلخراش رانندگی در جاده های استان کردستان، نزدیک به 10 نفر کشته شدند و بالغ بر 40 نفر نیز زخمی شدند و البته این در حالی است که سه روز قبل تر نیز به دنبال برخورد دو دستگاه خودرو سواری سه نفر کشته و چهار نفر نیز زخمی شده بودند.
صبح روز چهارشنبه و بر اثر واژگونی یک دستگاه اتوبوس مسافربری 4 نفر کشته و 19 نفر زخمی شدند.
در این حادثه، اتوبوس پس از واژگونی با یک دستگاه خودروی سواری کوئیک نیز برخورد داشته است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم اعلام کرده است: ساعت 5:42 بامداد امروز با تماس یکی از سرنشینان اتوبوس در محور بیجار- دیواندره، بلافاصله 9 دستگاه آمبولانس به همراه یک دستگاه اتوبوس آمبولانس دانشگاه و سه دستگاه آمبولانس هلال احمر برای نجات جان مصدومین این تصادف اعزام شدند.
به گفته حسین جعفری، 19 نفر از مصدومان این تصادف به بیمارستانهای امام خمینی دیواندره و امام حسین بیجار اعزام شدند.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: با رسیدن مصدومان به مراکز درمانی، تیمهای پزشکی اقدامات تکمیلی درمانی را برای آنان شروع کردند.
گفته می شود که در جریان وقوع این حادثه دو نفر دیگر از مصدومان در مراکز درمانی جان خود را از دست داده اند.
تصادف جاده قروه – دهگلان دو کشته و 19 زخمی برجای گذاشت
در سانحه رانندگی دیگری در همان صبح روز چهارشنبه در محور قروه_ دهگلان که ساعت 6:47 رخ داد، دو نفر از مصدومین در صحنه تصادف بدلیل شدت جراحات فوت و 19 نفر هم با آمبولانسهای اورژانس به بیمارستانهای شهدای دهگلان و شهید بهشتی قروه اعزام شدند.
وقوع حوادث تلخ رانندگی توسط وسائل نقلیه عمومی در استان کردستان سابقه ای طولانی دارد و متاسفانه طی چند سال اخیر شمار زیادی از مردم این استان و مسافران در جاده های کردستان به همین دلیل جان خود را از دست داده اند.
ماه گذشته نیز به دلیل واژگی اتوبوس حامل زائران کربلا در استان کردستان متاسفانه مشاری از مسافران کشته و زخمی شدند و البته در طول هفته نیز چندین تصادف رانندگی وسائل نقلیه سواری در جاده های استان کردستان گزارش می شوود.
حضور استاندار کردستان در محل وقوع تصادف در دیواندره
آرش زره تن لهونی استاندار کردستان به دنبال وقوع این دو حادثه در جاده های استان راهی محل واژگونی اتوبوس شد و ضمن بررسی وضعیت خدمت رسانی به زخمی های این حادثه، بر بررسی دلیل وقوع حوادث تاکید کرد.
در جریان حضور استاندار کردستان در شهرستان دیواندره، جلسه ستاد مدیریت بحران استان نیز در محل وقوع حادثه تشکیل شده و بر خدمت رسانی به افراد زخمی تاکید شد.
استاندار کردستان همچنین در این نشست خواستار رفع نقاط حادثه خیز در جاده های این استان شد و همچنین بر امداد رسانی به موقع در جریان وقوع حوادث رانندگی در جاده های کردستان تاکید کرد.
اعتراض نمایندگان مردم کردستان به وقوع حوادث تلخ رانندگی در جاده های استان
وقوع حوادث تلخ روز گذشته در استان کردستان باعث اعتراض نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی شده است و به همین دلیل رسول شیخی زاده نماینده مردم قروه با طرح سوال از وزیر راه و شهرسازی، دلیل وقوع این حوادث را جویا شده است.
محسن بیگلری رئیس مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی نیز با طرح سوال کتبی از وزیر راه و شهرسازی، خواستار توضیح فوری وی در خصوص وقوع حوادث تلخ رانندگی در این استان شده است.
محسن بیگلری از وزیر راه و شهرسازی درخواست کرده است که دلیل وقوع این حوادث چه بوده و چرا وی تاکنون دو بار سفر خود به استان کردستان را لغو کرده است؟
وقوع حوادث تلخ رانندگی و کشته و زخمی شدن مردم استان کردستان در حالی همچنان ادامه دارد که متاسفانه وضعیت حاکم بر حوزه عمرانی این استان طی چند سال اخیر روند مناسبی را طی نکرده است و انتخاب های اشتباه مدیران این حوزه از معاون عمرانی استاندار گرفته تا مسئولان سازمان ها و ادارات مربوطه مشکلات این بخش را صدچندان کرده است.
رفع نقاط حادثه خیز، اصلاح گردنه های صعب العبور، بهبود وضعیت وسائل نقلیه عمومی، حضور به موقع پلیس در جاده های استان کردستان و همچنین توجه به رعایت قوانین و مقررات از سوی رانندگان وسائل نقلیه به همراه امداد رسانی به موقع به حوادث از جمله الزامات در راستای جلوگیری از تکرار حوادث تلخ در جاده های این استان به شمار می رود.
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/930356/جاده-های-غیراستاندارد-کردستان-همچنان-جان-می-گیرند