عصر کرد
آینده‌ اقتصاد ویران سوریه چه خواهد بود؟
چهارشنبه 21 آذر 1403 - 23:54:12
عصر کرد - به گزارش ، بخش انگلیسی شبکه خبری "دویچه وله" آلمان در گزارشی درباره چشم انداز اقتصاد سوریه پس از سقوط اسد در پاسخ به این پرسش که چگونه اقتصاد سوریه به دلیل جنگ داخلی ویران شد می‌نویسد:"ارزش اقتصاد سوریه در سال 2011، 67.5 میلیارد دلار (63.9 میلیارد یورو) بود همان سالی که تظاهرات گسترده علیه "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه آغاز شد و به یک جنگ داخلی تمام عیار انجامید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آن کشور در رتبه بندی جهانی تولید ناخالص داخلی در بین 196 کشور جهان در رتبه شصت و هشتم قرار داشت که قابل مقایسه با جایگاه کشورهایی، چون پاراگوئه و اسلوونی بود. بر اساس برآورد‌های بانک جهانی، تا سال گذشته، اقتصاد سوریه به جایگاه صد و بیست و نهم در فهرست جهانی سقوط کرده و با 85 درصد کاهش، ارزش اقتصاد آن به 9 میلیارد دلار تقلیل یافته است. این ارزش اقتصاد با اقتصاد کشور‌هایی مانند چاد و سرزمین‌های فلسطینی برابری می‌کند. تقریباً 14 سال درگیری، تحریم‌های بین‌المللی و مهاجرت 4.82 میلیون نفر یعنی بیش از یک پنجم جمعیت سوریه، خسارت‌های زیادی را بر کشوری که پیش‌تر یکی از فقیرترین کشور‌های خاورمیانه محسوب می‌شد وارد ساخته است. به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، هفت میلیون سوری دیگر یعنی بیش از 30 درصد جمعیت آن کشور تا ماه دسامبر در داخل سوریه آواره بوده اند. جنگ داخلی سوریه زیرساخت‌های آن کشور را ویران کرده و آسیب‌هایی جدی بر زیرساخت‌های برق، حمل و نقل و سیستم‌های بهداشتی وارد ساخته است. چندین شهر از جمله حلب، رقه و حمص شاهد ویرانی‌های گسترده‌ای بوده‌اند. درگیری‌ها در سوریه باعث کاهش قابل توجه ارزش پوند سوریه شد موضوعی که قدرت خرید مردم آن کشور به شدت کاهش داد. مرکز تحقیقات سیاستگذاری سوریه (SCPR) در گزارشی که در ماه ژوئن منتشر کرد اعلام کرده بود که سوریه شاهد افزایش چشمگیر نرخ تورم در سال گذشته به شکلی شتابان بوده است. طبق داده‌های آن گزارش شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) در سوریه در مقایسه با یک سال پیش از آن دو برابر افزایش یافته بود. مرکز تحقیقات سیاستگذاری سوریه در بخش دیگری از گزارش اشاره کرده بود که بیش از نیمی از مردم سوریه در فقر شدید زندگی می‌کنند و قادر به تامین نیاز‌های اولیه غذایی نیستند".

عصر کرد

"دویچه وله" در ادامه با اشاره به این که دو رکن اصلی اقتصاد سوریه یعنی نفت و کشاورزی بر اثر جنگ داخلی در آن کشور از بین رفته‌اند می‌افزاید:"اگرچه صادرات نفت سوریه در مقایسه با سایر کشور‌های خاورمیانه در سطح پایین‌تری قرار داشت، اما حدود یک چهارم درآمد دولت آن کشور را در سال 2010 شامل می‌شد. حکومت اسد کنترل خود بر اکثر میادین نفتی را در مقابل داعش و سپس نیرو‌های شبه نظامی کُرد سوری از دست داد. همچنین، تحریم‌های بین المللی توانایی حکومت اسد برای صادرات نفت را به شدت محدود ساخت. با کاهش تولید نفت به کمتر از 9000 بشکه در روز در مناطق تحت کنترل حکومت اسد در سال گذشته آن کشور به شدت به واردات سوخت از ایران وابسته شد". 

عصر کرد

این شبکه خبری آلمانی در ادامه می‌نویسد:"یکی از اولویت‌ها برای بازسازی سوریه استان دیرالزور در شرق آن کشور است که حدود 40 درصد از ذخایر نفت و چندین میدان گازی سوریه را در خود جای داده است. این استان اکنون تحت کنترل نیرو‌های دموکراتیک سوریه تحت حمایت امریکا قرار دارد. علیرغم اعلام دوشنبه شب تحریرالشام درباره دیدار جولانی رهبر آن گروه با نخست وزیر و معاون سابق اسد درباره تنظیم ترتیبات انتقال قدرت، فروشگاه‌ها در سراسر سوریه کماکان تعطیل بودند. با این وجود، خبرگزاری "رویترز" به نقل از یک منبع بانک مرکزی سوریه و دو بانک تجاری اعلام کرد که بانک‌ها روز سه‌شنبه بازگشایی خواهند شد و از کارمندان خواسته شده به دفاتر خود بازگردند. این منابع اعلام کردند که کماکان در مبادلات روزمره از پوند سوریه به عنوان واحد پول ملی آن کشور استفاده خواهد شد. وزارت نفت سوریه نیز از همه کارکنان خود خواسته بود از روز سه شنبه به محل کارشان بازگردند. همانطور که چندین کشور اروپایی اعلام کردند، رسیدگی به پرونده‌های درخواست پناهندگی اتباع سوری را متوقف خواهند کرد. این در حالیست که آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، خواستار "صبر و هوشیاری" در مورد موضوع بازگشت پناهجویان سوری به کشورشان شده است. با این وجود، اتریش از بسیاری از دیگر کشور‌های اتحادیه اروپا فراتر رفته و اعلام کرده که در حال آماده سازی مقدمات برای اجرای "برنامه بازگرداندن و اخراج منظم" پناهجویان سوری به سوریه است".

عصر کرد


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/930153/آینده‌-اقتصاد-ویران-سوریه-چه-خواهد-بود؟
بستن   چاپ