عصر کرد
احمدی‌نژاد شعار «نفت بر سر سفره مردم» را توضیح داد
پنجشنبه 15 آذر 1403 - 09:27:05
عصر کرد - نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم. اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
در سال 1403، اقتصادنیوز در «نیم‌قرن با اقتصاد ایران» با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان تقدیم مخاطبان می‌شود.
15 آذر 1354؛ جزئیات طرح توسعه بنادر جنوب اعلام شد جزئیات طرح توسعه بنادر جنوب کشور ازسوی وزارت راه و ترابری اعلام شد.
براساس این طرح در بندر خرمشهر چهار پست اسکله جدید با تمام تاسیسات و تجهیزات مربوط تا پایان سال جاری ساخته می شود.
براساس طرح فوق، سیلوهای جدید این بندر مجموعا به ظرفیت 75 هزار تن ساخته می‌شوند، همچنین ساخت یک انبار غله با تجهیزات کیسه‌گیری به مساحت 1586 مترمربع و ساختمان‌های اداری و انبار و ایستگاه‌های ترانسفورماتور از دو برج تخلیه از نوع مکند و مکانیکی هر یک به ظرفیت 1400 تن در ساعت جزو سایر تاسیسات در دست ساخت این بندر است.
ورشکستگی تولیدکننده انگلیسی پیکان
اخبار رسیده از لندن نشان می‌دهد وضع کمپانی معروف کرایسلر انگلیس به بن‌بست کشیده شده است، به طوری که مسائل مربوط به آن در مجلس عوام انگلیس و مطبوعات آن کشور به طور وسیع مورد طرح و بررسی قرار گرفت.
کرایسلر همان کمپانی تامین‌کننده لوازم و موتور اتومبیل پیکان ایرانی است.
ایران از چند سال قبل این بحران را پیش‌بینی می‌کرد، به همین علت و به علت اینکه اصول ساخت تمام قطعات اتومبیل می‌بایست به تدریج انجام گیرد، از چند سال قبل ساخت موتور را در ایران آغاز کرد.
به همین جهت بحران فعلی لطمه‌ای به تولیدات ایرانی نمی‌زند بنا به ادعای رادیو لندن عدم خرید ایران نیز به نوبه خود ضربه تشدیدکننده‌ای در بحران مذکور تلقی شده است.
15 آذر 1384؛ صادرات 6 میلیارد دلاری دوبی به ایران اتاق بازرگانی دوبی اعلام کرد، در 9 ماه اول سال 2005 بیش از 5.96 میلیارد دلار (21.9 میلیارد درهم) کالا از دوبی به ایران صادر شد و ایران همچنان جایگاه خود را به عنوان نخستین مقصد کالاهای صادراتی دوبی حفظ کرد.
اتاق بازرگانی دبی در گزارش ماه دسامبر خود آورده است: طی 9 ماه اول سال 2005 بیش از 21.9 میلیارد درهم کالا از دوبی به ایران صادر شد.
این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 16 درصد افزایش داشته است.
احمدی‌نژاد شعار «نفت بر سر سفره مردم» را توضیح داد
محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به پرسشی که از وی درباره شعار «نفت بر سر سفره مردم» شده است، گفت: ما معتقد به «نفت در خدمات تولید و کار و اشتغال هستیم، نه در خدمت مصرف و واردات». شعار «نفت برای مردم» اولا باید به معنای «عدالت در توزیع عایدات نفت» و سرمایه‌گذاری و به کارگیری دلارهای نفتی در خدمت همه مردم در سراسر کشور باشد.
ما با «اقتصاد نفتی - وارداتی» مخالفیم و وقتی اقتصاد یک کشور غالبا نفتی باشد، معنایش این است که این ملت، کلا بر سر سفره نفت نشسته باشد و این معنای بد و منفی از عبارت «نفت بر سر سفره‌ها» است چون کم‌کم فرهنگ ما هم نفتی می‌شود، یعنی فرهنگ مصرف‌زدگی، واردات، وابستگی و تنبلی، ریشه می‌دواند و مشکل دوم این است که نباید نفت بر سر سفره طبقات خاصی در چند شهر بزرگ و بسیار بیشتر از مناطق محروم باشد و سوال این است که اگر هم قرار است بر سر سفره مردم باشد، چرا تبعیض؟ چرا ولخرجی در مواردی و محرومیت در مواردی؟
15 آذر 1394؛ واردکنندگان رسمی باید به همه خودروها خدمات بدهند در حالی واردکنندگان خودرو از ارائه خدمات به خودروهای هم برند وارد شده ازسوی دیگر واردکنندگان، خودداری می‌کنند که در آینده نزدیک براساس یک قانون جدید موظف به این کار خواهند بود.
در حال حاضر نمایندگی‌های رسمی خودروسازان خارجی از پذیرش و ارائه خدمت به برخی خودروهای وارداتی که اگرچه نمایندگی رسمی برند آن را بر عهده دارند، اما ازسوی آنها وارد نشده خودداری می کنند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/926777/احمدی‌نژاد-شعار-«نفت-بر-سر-سفره-مردم»-را-توضیح-داد
بستن   چاپ