عصر کرد
آزمایشی که یک معلول را از مدرسه استثنائی به تیزهوشان فرستاد
چهارشنبه 14 آذر 1403 - 11:16:03
عصر کرد - رامین فرجی معلول جسمی و حرکتی است. می‌گوید وقتی برای سنجش اول ابتدایی رفته بودم تا وضعیتم را دیدند بدون هیچ سوال و تستی گفتند باید به مدرسه استثنائی برود اما بعد از انجام تست‌ها اعلام کردند رامین باید در تیزهوشان درس بخواند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، معلولان درصدی از افراد هر جامعه‌ای را به خود اختصاص می‌دهند که آنطور که شایسته است به رفع نیازها و برطرف کردن مشکلات آنان پرداخته نشده است.
سختی‌ها و پیچ و خم‌های زندگی، انسان را همچون کوه محکم و استوار می‌کند، یاد می‌گیرد که چگونه رشد کند، انسان است دیگر! هر چه بیشتر ناملایمتی می‌بیند قدم‌هایش را محکم‌تر برمی‌دارد تا در سرنوشتی که خداوند برایش تعیین کرده است بتواند سربلند شود.
قانون خداوند بر اساس حکمت است و جهانش پیوسته در حال دوران است و قطعا روزهای خوب در راهند، شاید هم این جمله که می‌گویند خدا گر ز حکمت ببندد دری ز رحمت گشاید در دیگری، می‌تواند آرامش خاصی در دل انسان به وجود آورد و انسان را در موقعیتی که است صبورتر کند، حالا، اگر همین انسان واژه معلولیت را هم به دوش بکشد وظیفه‌اش سنگین‌تر می‌شود.
جمله «معلولیت ناتوانی نیست» را حتما بارها و بارها شنیده‌ایم، ما برای اثباتش پای گفت‌وگو با پسر جوانی می‌نشینیم که با تکیه بر ایمان و اراده‌اش معنی واقعی صبر و رسیدن به روزهای خوب را با تلاشش به اثبات می‌رساند و حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و همیشه تلاشش بر پایه این بوده که بتواند الگوی خوبی برای هم‌نوعانش باشد.
به بهانه روز جهانی معلولین بر آن شدیم تا با رامین فرجی معلول جسمی و حرکتی داشته باشیم. فرجی متولد دوم اردیبهشت ماه سال 1374 اهل شهرستان بانه و ساکن شهر آرمرده است، بعد از تولد به دلیل کمبود اکسیژن دچار بیماری cp (معلولیت شدید جسمی حرکتی) شد، وی علاقمند به حوزه رسانه، شعر و ادبیات کردی هم است.
از مدرسه تا دانشگاه؛ هیچ محدودیتی احساس نکردم
تسنیم: معلولیت از چه زمانی تأثیرش را به طور مستقیم در زندگی‌ات نشان داد؟
هرکسی مانند من با مشکل معلولیت مواجه باشد، از این موضوع مستثنی نبوده است یادم هست روزی که برای سنجش اول ابتدایی به مدرسه رفتم همه قبل از اینکه تستی از من گرفته شود به پدر و مادرم گفتند که باید به مدارس استثنایی برود.
نارحتی شدید را در چشمان پدر و مادرم دیدم اما بعد از انجام تست‌ها، اعلام کردند باید وارد مدرسه تیزهوشان شوم و می‌توانم مانند سایرین به مدارس ابتدایی بروم. در دوران مدرسه چون معلم و دوستان دلسوزی داشتم هیچ وقت محدودیتی حس نکردم. شاید نکته عجیب‌تر این بود که در طول دوران تحصیل و دانشگاه نیز یک معلم یا استاد علت و جریان معلولیت من را سوال نکرد. همه معلولیت من را می‌دیدند اما با من هم مانند دیگران رفتار می‌کردند و هیچ تبعیضی وجود نداشت.

عصر کرد

دوران ابتدایی و راهنمایی را در شهر آرمرده از توابع این شهرستان تمام کردم، دبیرستان وارد بانه شدم و دیپلم گرفتم. پاییز سال 1393 به دانشگاه رفتم، بهمن سال 1396 در رشته حقوق فارغ‌التحصیل شدم. بعد از آن به علت علاقه‌ای که به شعر و ادبیات کردی داشتم وارد فضای شعر و شاعری شدم که الان 2 کتاب شعر آماده چاپ دارم ولی متأسفانه تاکنون به دلایلی موفق به چاپ نشدم.
بعد از آن به دلیل علاقه به کار در حوزه معلولین وارد این فضا شدم، با اطلاع از مسائل و‌ مشکلات این حوزه دریافتم معلولین باید وارد فاز جدیدی از حوزه رسانه‌ای و سیاسی از اقلیت به حداکثر برسند. باید معلولان با درکی درست، سواد رسانه‌ای و سیاسی خود را بالا ببرند. البته این بحث یک اهرم دیگر را هم می‌طلبد که مسئولان تابوشکن باشند و به معلولین به عنوان یک عضو لاینفک جامعه در کارهای اجرایی میدان دهند تا در کشور هم مانند سایر موضوعات اعم از بها دادن به اقلیت‌ها و مذاهب که خوشبختانه شرایط برای حضورشان در دولت فراهم شده ما نیز به این تغییر امیدواریم.
تسنیم: برخورد مردم جامعه را با خود چگونه می‌بینید؟ آیا گاهی شده از طرف مردم برای شما مشکلی ایجاد شود؟
خوشبختانه تا به حال برخورد بدی از مردم ندیده‌ام، معلولیت و هرگونه مشکلات دیگر جسمی و حرکتی میان مردم فرهنگ‌سازی شده که به این قشر با دید ترحم‌آمیز نگاه نکنند به خصوص بنده که در شهر کوچک آرمرده زندگی می‌کنم. همه مردم با دید مثبت و توجه ویژه نگاه می‌شود، به عنوان یک توانخواه مشکلی برای حضور بین مردم ندارم که این نیز به فرهنگ بسیار زیبای مردم منطقه برمی‌گردد.
به همسن و سال خود که با معلولیت زندگی می‌کنند توصیه می‌کنم هیچ‌وقت ناامید نشوند و بدانند اگر در هر هدفی که دارند مصمم داشته باشند هیچ وقت شکست نخواهند خورد. هیچ‌چیز به راحتی و یک‌شبه دست یافتنی نیست در عین این که باید به خالق خودت ایمان و امید داشته باشی باید یک اصل را در نظر داشته باشیم پشتکار، پشتکار، پشتکار.
تسنیم: از مردم و مسئولان استان کردستان چه انتظاری دارید؟
مردم همیشه خوبند و‌ خوب نیز می‌مانند چون خود ما بخشی از این مردم هستیم اما صحبت من با مسئولان کشوری و استانی است که در جایگاه مدیریتی قرار دارند، باید معلولان را دریابند چراکه اگر افراد تندرست دارای مشکلات اقتصادی و معیشتی و سایر مشکلات باشند این مشکلات برای افراد دارای معلولیت چند برابر می‌شود و اکنون وضعیت فعلی معلولان قابل توصیف نیست.
مسئولان باید شرایط را برای ورود معلولین برای به تمام عرصه‌ها فراهم کنند چراکه من نمی‌خواهم این جمله کلیشه‌ای که سر زبانها افتاده تکرار کنم که "معلولیت محدودیت نیست" صد البته که معلولیت محدودیت است. مسئولان خودشان را جای ما قرار دهند بعدا متوجه خواهند شد که ما با چه مشکلاتی دسته و پنجه نرم می‌کنیم، متولیان امر شرایط حضور معلولان را یک بار هم که شده برای ورود به عرصه‌های اجتماعی و سیاسی فراهم کنند قطعا قشر توانخواه از هوش و استعداد بالای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و رسانه‌ای بسیار خوبی برخوردارند بنابراین خواهش می‌کنم مدیران جرأت میدان دادن به معلولان را داشته باشند.
تسنیم: برای تغییر دید نسبت به معلولان و باورپذیری توانایی آنها باید چه کرد؟
باید فرهنگ‌سازی دقیق انجام شود و مردم نسبت به این موضوعات آگاهی و سواد برخورد داشته باشند. بنده به عنوان فعال در این حوزه نقش رسانه ملی را نقشی بی‌بدیل می‌دانم با ساخت برنامه‌هایی در حوزه معلولین و معرفی معلولین موفق در هر حوزه‌ای می‌توان نتایج بزرگی گرفت که متاسفانه یا کم کارشده یا اصلا کار نشده است. چرا توانخواهی مثل وحید رجبلو کارآفرین و بنیانگذار استارتاپ توانیتو که در سال 2021 جزو 20شخصیت تأثیرگذار جهان شد نباید شناخته‌شده باشد.
متولیان در زمینه فعالیت معلولان در راستای آماده کردن بحث‌های فرهنگی و اجتماعی مردم نسبت به این موضوعات همراهی کنند.
ناشکری افراد عادی؛ انگیزه من برای فعالیت بود
تسنیم: چه انگیزه‌ای با وجود محدودیت‌هایی که گفتید، شما را به ادامه تحصیل و فعالیت در حوزه نویسندگی و رسانه ترغیب کرد؟
تنها چیزی که من را در این مسیر سوق داد این بود که من هم می‌توانم؛ شاید باورتان نشود ولی وقتی در شهری مثل آرمرده زندگی می‌کردم و می‌دیدم هم‌سن‌وسالانم لب به گلایه می‌گشودند و می‌گفتند ما هیچی نداریم و شهر ما از همه چیز بی‌بهره است، سعی کردم با موفقیت در کار سیاسی و رسانه‌ای و تأسیس پایگاه خبری تحلیلی به نام آرمرده رصد و ارتباط حسنه با مدیران شهرستانی و استانی و کشوری و دعوت از آنان برای سفر به آرمرده الحق والانصاف آنان هم با تمام بزرگی‌شان به آرمرده سفر می‌کردند و من می‌توانستم با آنها نه درباره معضلات و مشکلات شهر آرمرده بلکه شهرستان بانه را مطرح و پیگیری کنم.
تسنیم: راز موفقیت خود را در چه می‌بینید؟
راز موفقیت خودم را اول خداوند متعال و سبحان و بعد هم دعای خیر پدر و مادر.
انتهای پیام/484/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/926278/آزمایشی-که-یک-معلول-را-از-مدرسه-استثنائی-به-تیزهوشان-فرستاد
بستن   چاپ