عصر کرد
سفر به سفره‌های خوشمزه‌ کردی
سه شنبه 29 آبان 1403 - 10:34:12
عصر کرد - گیاهان بومی و تازه از اصلی‌ترین مواد اولیه غذاهای محلی کردستان به حساب می‌آید؛ غذای هر شهر مربوط به فرهنگ و ذائقه مردم آن سرزمین است و چشیدن طعم خوب آن‌ها می‌تواند تجربه‌ دلنشینی برای هر فرد باشد.
‌به گزارش خبرگزاری ایمنا، استان کردستان، یکی از استان‌های غربی کشور است که دارای فرهنگ غنی و کهن و هم لیستی متنوع از غذاهای گوناگون و خوشمزه است که هر ذائقه‌ای تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ طعم خاصی که غذاهای محلی کردی دارد، می‌تواند طیف وسیعی از افراد را از کوچک تا بزرگ و پیر و جوان، راضی و خشنود کند؛ گیاهان بومی و تازه از اصلی‌ترین مواد اولیه غذاهای محلی کردستان به حساب می‌آید؛ غذای هر شهر مربوط به فرهنگ و ذائقه مردم آن سرزمین است و چشیدن طعم خوب آن‌ها می‌تواند تجربه دل‌نشینی برای هر فرد باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آش دانه کولانه این آش از غذاهای لذیذ کردستان است و برای پختن آن از گندم، نخود، لوبیا، عدس، پیاز، مرزه خشک، قلم گوسفندی و ادویه‌هایی مثل زردچوبه، نمک و فلفل قرمز استفاده می‌کنند؛ جالب است بدانید که این آش یک غذای مناسبتی است و آن را در زمان رویش اولین دندان شیری کودک می‌پزند و بین اقوام تقسیم می‌کنند؛ این غذا معمولاً در فصل‌های سرد سال پخته می‌شود و شما می‌توانید بعد از اینکه آش کاملاً پخته شد از کوفته‌های قلقلی هم در آن به جای قلم استفاده کنید.

عصر کرد

خورش ریواس ریواس یک سبزی خوشمزه، سرشار از ویتامین A و مناسب برای تقویت بینایی است که در بخش کوهستانی کردستان می‌روید و از آن در غذاهای پرطرفداری مثل خورشت ریواس استفاده می‌شود؛ برای پخت این خورشت باید پوست ریواس را جدا کنید و آن را به همراه پیاز، گوشت گوسفندی و روغن تفت دهید و در انتها برای بهتر شدن طعم غذا به آن فلفل، نعناع، نمک و جعفری اضافه کنید؛ اگر از خوردن غذاهای ترش لذت می‌برید در سفر به کردستان این خورشت را امتحان کنید.

عصر کرد

خورش تره کردی این خورشت با مواد ساده و قابل دسترسی مثل پیاز، تره خرد شده، رب گوجه فرنگی، روغن مایع، گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌هایی مثل زردچوبه، پودر لیمو، فلفل سیاه و نمک پخته می‌شود؛ اگر دوست دارید طعم این خورشت ترش باشد می‌توانید به آن آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید؛ در انواع دیگر خورشت تره از لوبیا سفید یا قرمز، گوجه فرنگی و سیب‌زمینی سرخ‌کرده هم استفاده می‌شود.

عصر کرد

شیش کباب غذاهای کبابی میان ایرانی‌ها از گذشته تا به امروز طرفداران زیادی داشته و دارد؛ عشایر و دامداران کردزبان هم از این خوراک استقبال می‌کنند؛ این کباب با استفاده از ادویه‌های خوش‌عطر طعمی منحصربه‌فرد به خود می‌گیرد؛ در طبخ شیش کباب قطعه‌های کوچک گوشت گوسفندی یا بره را در مخلوطی از روغن زیتون، نعنای تازه، سیر، زعفران، پیاز و فلفل می‌خوابانند و بعد از مدتی به سیخ می‌کشند و روی ذغال می‌پزند؛ این کباب را در روغن هم می‌توانید بپزید.

عصر کرد

سوپ غازیاغی این سوپ یکی از غذاهای خوشمزه و محلی استان کردستان است؛ غازیاغی یک سبزی کوهی است که عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد و در غذاهای مختلف از آن استفاده می‌کنند؛ برای تهیه این سوپ به غیر از این سبزی از مواد اولیه‌ای مثل ورمیشل یا رشته سوپ، سینه مرغ، سیب‌زمینی، پیاز، روغن و ادویه استفاده می‌شود؛ شما می‌توانید برای چرب شدن این غذا به آن بال مرغ هم اضافه کنید و در کنارش ماست محلی و نارنج تازه هم نوش جان فرمائید.

عصر کرد

خورش گیلاخه گیلاخه یکی دیگر از سبزی‌های کوهی استان کردستان است که سرشار از فیبر بوده و از آن برای پختن غذاهای مختلف مثل خورشت گیلاخه استفاده می‌شود؛ اگر طرفدار غذایی مثل قرمه‌سبزی باشید می‌توانیم بگوییم مواد اولیه این غذا به قورمه سبزی شباهت زیادی دارد؛ شما می‌توانید خورشت گیلاخه را با پیاز، لوبیا قرمز، گوشت، لیمو عمانی، جعفری یا تره و گشنیز بپزید و یا در رستوران‌های کردستان طعم لذیذ آن را بچشید؛ مردم کردستان برای خوشمزه‌تر شدن غذاهایشان از روغن حیوانی استفاده می‌کنند.

عصر کرد

آش شه له مین «آش شه له مین» یکی از اصیل‌ترین و خوشمزه‌ترین غذاهای محلی کردستان است؛ این آش غلیظ و پرخاصیت، در فصل‌های سرد سال، به خصوص زمستان و پاییز، طرفداران بی‌شماری دارد و به عنوان یک غذای سنتی و محبوب در میان مردم کردستان شناخته می‌شود؛ ماده اصلی آش شه له مین، شلغم است. حتی در برخی مناطق به آن، آش شلغم نیز می‌گویند. تکه‌های شلغم طی فرایندی زمان‌بر خشک شده و در این غذای محلی استفاده می‌شود؛ به دلیل شباهت زیادش با آش ترخینه، به آن، آش ترخینه شلغم هم گفته می‌شود.

عصر کرد

کد خبر 811764

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/917865/سفر-به-سفره‌های-خوشمزه‌-کردی
بستن   چاپ