عصر کرد - تیم مینیفوتبال استان کردستان حاضر در لیگ برتر کشور در حالی در چند قدمی کسب سهمیه جهانی است که از حمایت مسئولان محروم هستند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، رشته ورزشی مینی فوتبال حدود 4 سال از فعالیت رسمی خود در کشور میگذرد، این رشته سال 2008 در جهان فعال شده و خوشبختانه ایران و استان کردستان توانسته رشد قابل توجهی در جذب ورزشکار و موفقیت در این عرصه داشته باشد.
با وجود استعدادهای بالای بانوان ایران و استان کردستان در فوتبال و رشتههای مرتبط با آن تاکنون تیمهای فوتبال، فوتسال و مینی فوتبال موفق به راهیابی مسابقات جهانی نشدهاند، این فرصت به واسطه جایگاه خوب مینیفوتبال ایران کرسیهای آسیایی و جهانی ایجاد شده تا بتوانند برای نخستین بار رویداد فراتر از قاره کهن را تجربه کنند.
مینی فوتبال دروازهای برای جهانی شدن بانوان فوتبالیست است و این مسابقات رقابت و فرصت خوبی است تا ورزشکاران ایرانی فعال در این رشته بتوانند برای اولین بار راهی جام جهانی شوند، در همین زمینه؛ مرحله مقدماتی نخستین دوره مسابقات لیگ برتر مینی فوتبال بانوان قهرمان کشور با شرکت 11 تیم از 9 استان آذربایجان شرقی، مازندران، اصفهان، یزد، قم، کردستان، خوزستان، بوشهر، و خراسان جنوبی به همت هیئت ورزشهای همگانی از یک ماه گذشته تاکنون با دو گروه در حال برگزاری است که پس از پایان این دوره از رقابتها، دو تیم برتر هر گروه جواز حضور در مرحله نهایی را کسب کرده و به جام جهانی میروند.
راه یابی تیم مینی فوتبال بانوان استان کردستان به 4 تیم برتر ایران و تلاش برای کسب سهمیه جهانی، بهانهای شد تا با لامعه کریمیان سرمربی تیم کردستان در دفتر خبرگزاری تسنیم، گفتوگوی اختصاصی داشته باشیم که در ادامه میخوانید:
.
تسنیم: بیشتر در مورد مینی فوتبال توضیح دهید که چه رشتهای است؟
کریمیان: مینی فوتبال یا گل کوچک همهگیرترین ورزشی است که همه آن را یک بار تجربه کردهاند، از بازی کردن در کوچه پس کوچهها با توپ پلاستیکی تا در مدرسه و آموزشگاهها که حتی تیر دروازه را با هر اشیای میسازند، براساس دستورالعمل فدراسیون جهانی مینی فوتبال کلیه مسابقات فوتبال در غالب تیمهای 5به5 یا 8به8، در سراسر جهان که بر وی چمن مصنوعی و یا طبیعی در داخل سالن یا فضای باز برگزار میشود،
اندازه دروازه 2در4، زمین آن 26 متر تا 30 متر عرض و 46 تا 50 متر طول دارد، مسابقات جام جهانی هر دوسال یکبار انجام میشود که تا کنون سه دوره مسابقات جام جهانی به میزبانی کشورهای امریکا، تونس و استرالیا برگزار شده است. مینی فوتبال از سال 99 در ایران دایر شده، رئیس فدراسیون جهانی فردی به نان کریمی مقدم رئیس انجمن مینی فوتبال ایران زیر نظر فدراسیون ورزشهای همگانی است.
تسنیم: از خودتان بیشتر توضیح دهید، چه زمانی رشته مینی فوتبال را آغاز کردید؟
کریمیان: شخصا هدف مشخصی در زندگی دارم، 7 سال در لیگ برتر فوتبال بانوان کردستان حضور داشته، حدود 20 سال به صورت حرفهای در این عرصه فعالیت میکنم ، 3 سال که در حوزه مربیگری هستم، برای ارتقای کار خود کلاسهای متعددی را شرکت و توانستم به تنهایی باشگاه و تیمی را اداره کنم، خوب شروع کرده و آینده خوبی را پیش روی خود میبینم، اولین داور و اولین مربی مینی فوتبال در استان کردستان هستم، که توانستهام کلیه دورههای آن را آموزش ببینم، اولین نایب رئیس مینی فوتبال استان کردستان نیز هستم، اکنون در تیم نیز هم نقش سرمربی، مربی، مدیر تیم را داشته وبه تنهایی این تیم را هدایت میکنم! البته همکاری خود بازیکنان هم بسیار مؤثر بوده است.
تسنیم: وضعیت تیم مینی فوتبال استان کردستان را چگونه ارزیابی میکنید؟
کریمیان: انجمن مینی فوتبال که تحت نظر هیئت همگانی است حدود چند سالی است که فعالیت خود را به صورت جدی شروع کرده و با برگزاری مسابقات در مرحله شهرستانی، استانی به طور مستمر فعالیت میکند، سال گذشته در مرحله کشوری نیز خوشبختانه سهمیه لیگ برتر کشور را کسب کردیم، کمیته مینی فوتبال استان کردستان به عنوان 4 کمیته برتر کشور در این رشته معرفی شده، سهمیه بیشتر برای تیم ملی مینی فوتبال را خواهیم داشت.
تسنیم: نحوه برگزاری مسابقات مینی فوتبال لیگ برتر کشور و استان کردستان چگونه پیش میرود؟
کریمیان: مسابقات در دور اول به صورت مجتمع در دو گروه 6 تیمی با میزبانی شهر تبریز برگزار شد و تاکنون خوشبختانه مینی فوتبال سخناخ کردستان بدون هیچ باختی با صعود به دور نهایی به 4 تیم برتر ایران راه یافته است، در صورت راه یابی به فینال سهمیه مسابقات جهانی را کسب خواهیم کرد، دور نهایی این دوره از مسابقات مینی فوتبال بسیار سخت و با کیفیت بالایی در روز روزهای 28 و 229 آبان ماه جاری در لالی اهواز برگزار خواهد شد، همه بازیکنان کردستان جوان و بومی شهرستانهای استان هستند.
تسنیم: گفتید که بازیکنان، بومی استان هستند، نحوه انتخاب بازیکنان شما برچه اساسی است؟
کریمیان: قبل از شرکت به مسابقات طی یک فراخوان از طریق رسانهها در سطح استان کردستان و معرفی از طریق همکاران خود بازیکنان خود را انتخاب و از آنها تست گرفته میشود، اولویت انتخاب نیز به بازیکنان کردستان است و در صورت نیاز به بازیکن نیز از شهرهای اطراف شرکت خواهیم داد، مسابقات دور قبل از 14 بازیکن حدود 12 نفر بومی استان کردستان است این دور نیز تا حد امکان بر این روال پیش خواهیم رفت.
تسنیم: وضعیت توانمندی دختران فوتبالیست کردستانی را چگونه ارزیابی میکنید؟
کریمیان: خوشبختانه استان کردستان از نظر فوتبال بانوان دارای پتانسیل بسیار خوبی است، باید یه این افراد زمینه فعالیت و فرصت ارائه توانمندیهایشان داد، دختران زاگرس نشین کردستان دارای قدرت بدنی خوب، غیرت و تعصب بالایی دارند، سرمایهگذاری بر روی دختران فوتبالیست کردستان بسیار با ارزش و مطلوب است، فعالیت و موفقیت در تیم مینی فوتبال قطعاً زمینه حضور در بازیهای فوتسال را نیز فراهم میکند اما آنچنان که باید و شاید حمایتی از سوی مسئولان صورت نمیگیرد.
تسنیم: حمایت مسئولان از تیم مینی فوتبال کردستان به چه صورت است؟
کریمیان: همان طور که اشاره کردم به تنهایی این تیم را تا این مرحله هدایت کرده و به عنوان یک سرمربی و مربی دغدغه تهیه لباس، حمل و نقل، خوابگاه، تغذیه این بازیکنان را دارم، بارها در اردوی مسابقات برای تهیه غذا و لباس با مشکلات بسیاری روبهرو شدیم، تهیه غذا برای بازیکنان یک تیم و ورزشکاران که در خوابگاه به سر میبرند که شاید به نظر یک مسئله پیش پا افتاده باشد، اما برای من مربی بزرگترین دغدغه و مشکلی است که از هزینه شخصی و کمک اعضای خانواده تا این مرحله جلو رفتهایم.
توپ مینی فوتبال که مختص این رشته بوده و اکنون فقط انجمنها دارای این توپ هستند، متأسفانه از این نیاز جزئی نیز محروم هستیم، گاهاً به صورت امانتی برای چند بازی به ما میدهند، در بسیاری از تمرینها با توپ فوتسال، بازی را برگزار کردهایم!، نبود زمین تخصصی مینی فوتبال از دغدغههای بزرگ این تیم است، این در حالیست با تمام این کمبودها سهمیه لیگ را به دست آورده و امیدواریم راهی جام جهانی باشیم. اما تاکنون حمایتی از این تیم نشده است.
البته حمایتهایی همچون ورودی 30 میلیون تومان مسابقات و ماشین برای جابهجایی بازیکنان از خوابگاه تا محل تمرینات و چند جلسهای زمین تمرینی انجام و در اختیار ما قرار گرفته است. اما کافی نیست، ما باید تنها به برد فکر کنیم نه اینکه دغدغه زمین بازی و حمایت داشته باشیم.
تسنیم: به عنوان یک سرمربی که در چند قدمی کسب سهمیه جام جهانی مینیفوتبال هستید، چه صحبتی با مسئولان کشوری و استانی دارید؟
کریمیان: با تمام توان، قدرت و همدلی این تیم را حفظ کرده و برای کسب سهمیه و حفظ نام کردستان و ایران تلاش میکنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم، انتظار داریم مسئولان درکنار ما نیز باشند، سر تمرینها و مسابقات ما حضور داشته و نیاز به دلگرمی و حمایت داریم، امیدوارم بازیکنان دلسرد نباشند و این همه زحمات ما را نادیده نگیرند، جزو 4 تیم قدرتمند ایران در حد یک پاداش و تجلیل انتظار داریم به ما توجه شود، سال گذشته حتی برای یک تبریک لفظی نیز کسی از ما استقبال نکرد، خواهشاً موجب دلگرمی تیم باشند، گرچه پیگیری شخص رئیس انجمن مینی فوتبال ایران قابل تحسین است.
تسنیم: چه صحبتی برای دخترانی که به این رشته علاقه دارند و میخواهند وارد این حوزه شوند، دارید؟
کریمیان: هرکس که به این رشته علاقه داشته باشد با تمام احترام و میل استقبال خواهیم کرد، از هر باشگاه، مربی، شهر و روستایی باشد، قطعاً از آنها تست گرفته و حتی چند روز در تمرینات و اردوها دعوتشان خواهم کرد و به آنان فرصت داده که خود را نشان دهند، هدف ما نیز تشکیل تیم قوی از دختران کردستان است، میدان در اختیار آنهاست و باید استعداد و توانایی خود را به من ثابت کنند، تا جایی که امکان داشته باشد به درس و مدرسه نیز لطمهای نخواهیم زد.
تسنیم: سخن پایانی:
کریمیان: چشم انتظار حمایت مسئولان استانی از این تیم هستیم.
گفتوگو: روزیتا قادری
انتهای پیام/484/
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/916867/گفتوگو|-بیمهری-به-تیم-مدعی-کسب-سهمیه-جهانی-مینیفوتبال