عصر کرد - مدیرعامل قند بیستون با اشاره به عملیاتی نشدن الگوی کشت در استان، گفت: برای بحران کشت بیرویه چغندرقند در تابستان آینده به مسئولان هشدار دادهایم. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بهرام رمضانی امروز در نشست خبری، اظهار کرد: این کارخانه روزانه 3000 تن چغندر تحویل گرفته و همین حدود نیز مصرف میشود.
وی عنوان کرد: پیشبینی شده برای چغندرقند بهاره 350 هزار تن محصول تحویل بگیریم که تاکنون 183 هزار تن آن را تحویل گرفتهایم و از این میزان 40 هزار تن شکر تولید میشود.
مدیرعامل قند بیستون از برنامهریزی برای توسعه کارخانه خبر داد و گفت: ظرفیت این کارخانه کمتر از 2000 تن در روز بود که با اتوماسیون کردن بخشهای مختلف به 3000 تن در روز رسید و اکنون خواهان توسعه آن به 5000 تن هستیم.
رمضانی بیان کرد: به همین منظور با یک شرکت آلمانی رایزنی شده که تا اواخر آبانماه دادهها را جمعآوری کنند و پیشنهاد قیمت و نحوه توسعه بدون توقف کارخانه را ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه این کارخانه از ابتدای تابستان امسال به عنوان صنعت سبز معرفی شده است، گفت: تصفیهخانه فاضلاب این کارخانه با 15 میلیارد تومان اعتبار راهاندازی شده و این در حالی است که تا قبل از این کارخانه قند به دلایل آلاینده بودن باید یک درصد از فروش خود معادل حدود 20 میلیارد تومان جریمه پرداخت میشد.
مدیرعامل قند بیستون با اشاره به بهرهبرداری سنگین چغندرقند پاییزه به دلیل عدم برنامهریزی و بیتوجهی مسئولان عنوان کرد: تیر ماه قرارداد ما برای چغندرقند پاییزه به اتمام رسید، اما 40 هزار تن چغندر سرپلذهاب روی زمین مانده بود و تمام کارخانجات قند کشور هم کار خود را تمام کرده بودند.
رمضانی با بیان اینکه کارخانجات به طور معمول بعد از کشت پاییزه و به منظور آماده شدن برای تحویل محصول کشت بهاره اقدام به اورهال کارخانه میکند گفت: با این وجود تا 20 مرداد چغندرقند پاییزه کشاورزان را دریافت کردیم و از طرف دیگر تعهد داشتیم 20 هزار تن شکر خام را تصفیه کنیم.
وی افزود: به همین دلیل برنامه اورهال کارخانه تغییر کرد و تا چهارم شهریور فعال بود و بعد از آن با بهکارگیری دو شیفت نیروها، تعمیرات کارخانه تا 15 شهریور انجام شد.
مدیرعامل قند بیستون با اشاره به اینکه سازمان جهاد کشاورزی در بهمن سال گذشته قصد بهکارگیری کارخانجات قند استانهای دیگر را داشت که با مخالفت دو کارخانه استان مواجه شد، گفت: به دنبال این موضوع کارخانه قند بیستون متعهد به خریداری محصول 7000 هکتار و کارخانه قند اسلامآباد غرب نیز 3000 هکتار از اراضی شد که ما بیش از تعهد عمل کردیم.
رمضانی با بیان اینکه برخی کشاورزان با وجود داشتن قرارداد محصول خود را به کارخانجات استانهای دیگر میفروشند، عنوان کرد: چغندرقند از جمله محصولاتی است که قیمت تضمینی دارد و هیچ کارخانهای نمیتواند بالاتر از آن قیمت خریداری کند.
وی با اشاره به اینکه زمان برداشت محصول هر منطقه مشخص است و براساس آن قرارداد تنظیم میشود، گفت: کشاورزان با علم به این موضوع قرارداد میبندند، اما گاهی به دلیل وجود دلالان و تعجیل کشاورزان برای بر زمین نماندن محصولشان به سمت سایر استانها میروند.
مدیرعامل قند بیستون بیان کرد: بارها از طریق استاندار و سایر مسئولان برای جلوگیری از خروج چغندرقند طرف قرارداد ما پیگیری شده اما بینتیجه مانده است.
رمضانی با انتقاد از عملکرد مدیران جهاد کشاورزی در راستای کشت چغندرقند عنوان کرد: تنها خدمات جهاد کشاورزی برای چغندرقند تخصیص سهمیه کود کشاورزان است و در دیگر فرایندها نقشی ندارد در صورتی که اگر متولی هستند باید به کشاورزان خدمات بیشتری بدهند.
وی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی به عنوان متولی برنامهای برای کشت چغندرقند ندارد گفت: الگوی کشت پارامتر دارد و باید توجیه اقتصادی داشته باشد که کشاورز ملزم به رعایت آن شود.
مدیرعامل قند بیستون با بیان اینکه به مسئولان هشدار دادهایم که در تابستان آینده با بحران کشت بیرویه مواجه خواهیم بود افزود: برای کشت بهاره 7000 هکتار تنها در سرپلذهاب و گیلانغرب کشت شده و این در حالی است که قرار بود در این دو شهرستان 800 هکتار خریداری کنیم که با فشار مردمی به 1700 هکتار افزایش یافت.
رمضانی گفت: با احتساب خرید سایر کارخانجات در خارج از استان مقرر بود از این دو شهرستان محصول 3200 هکتار خریداری شود و این در حالی است که 7000 هکتار کشت انجام شده است و الن بحران در تابستان آینده بیشتر هم میشود.
وی با بیان اینکه تا زمانی که وزارت جهاد کشاورزی برنامه نظاممندی نداشته باشد وضعیت همین است افزود: چنانچه کشت سایر محصولات برای کشاورزی صرفه اقتصادی بیشتر یا حداقل برابر با چغندرقند داشته باشد، به سمت کشت چغندر نمیرود.
مدیرعامل قند بیستون با بیان اینکه عیار چغندرقند استان حداکثر به 16 میرسد و این به بافت خاک و تفاوت دمای شب و روز مربوط میشود گفت: هر کشاورزی که تمایل داشته باشد میتواند بر فرایند عیارسنجی نظارت داشته باشد و از طرفی نیروهای جهاد کشاورزی نیز بر این فرایند نظارت دارند.
در این برنامه خبرنگاران از تصفیه خانه و بخشهای مختلف کارخانه و فرایند تولید شکر در کارخانه قند بیستون بازدید کردند.
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/912374/پیشبینی-بحران-کشت-بیرویه-چغندرقند-در-تابستان-آینده