عصر کرد
3روایت از 3بانی سازنده خانه‌های الهی در راه‌آهن
شنبه 19 آبان 1403 - 17:54:05
عصر کرد - به گفته اهالی، در روزگار نه چندان دور، شور و اشتیاق جوانان فراهانی محل(فراهانی های شهر تفرش) برای برپایی مراسم های مذهبی و ماه محرم باعث شد تا خان و ملاک بزرگ این بخش، زمینی را برای ساخت مسجد وقف کند.
خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید
مسجد شارعی علی اصغر فراهانی از اهالی قدیمی محله راه آهن درباره تاریخچه ساخت مسجد شارعی می گوید: «آقای شارعی، از ملاکان تهران بود و بالطبع ملک‌های بسیاری در نقاط مختلف تهران از جمله محله راه آهن داشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اهالی فراهان سالی چندبار برای بازدید از اقوام خود که ساکن خیابان مختاری بودند به تهران آمده و حسابی در این محل برو و بیا داشتند. آنها در مناسبت ها و ایام عزاداری در باغی جمع می شدند و در فضای خالی آن، چادری برای سوگواری سالار شهیدان و اهل بیت برپا می کردند. از آنجا که حرفه و شغل اصلی آنها بنایی بود، صاحب این باغ وقتی متوجه تعصب اهالی به اهل بیت شد، به آنها پیشنهاد داد تا در این زمین خالی، مسجد بسازند. چندین سال از این تصمیم می گذرد و بعد از ساخت مسجد، هیئت عزاداری هم روز به روز بزرگ تر و معروف تر شده است.»

عصر کرد

مسجد صاحب‌الزمان(عج) مسجد صاحب‌الزمان(عج) یکی دیگر از مساجد شاخص این محله است. بنا بر تعریف اهالی و تاریخ ثبت شده روی کاشی آبی رنگ دیوار مسجد صاحب‌الزمان(عج) در خیابان وحدت اسلامی، این مسجد در سال 1328 ساخته شده است. مسجد صاحب‌الزمان(عج) یکی از قدیمی‌ترین بناهای محله راه‌آهن است که زمین آن را مرحوم «محمدباقر امین‌زاده» از اهالی و زمین‌داران قدیمی برای ساخت مسجد وقف کرد. فراهانی از قدمت آن می‌گوید: «خدا مرحوم حاج آقا امین‌زاده را رحمت کند. زمین مسجد را ایشان وقف کرد و با کمک و تلاش‌ اهالی و خیّران، مسجد صاحب‌الزمان (عج) ساخته شد. خانه مرحوم امین‌زاده هم در مجاورت این مسجد قرار داشت. نخستین پیش‌نماز آن حاج آقا آملی بود و بعد هم حجت‌الاسلام «سیدجواد علم‌الهدی» پیش‌نماز مسجد شد. همچنین در کنار آن دارالایتامی را هم برای کمک به خانواده‌های نیازمندان در داخل این مسجد راه‌اندازی کرد.»

عصر کرد

مسجد حاجیه ربابه در این میان نباید از مسجد معروف و شناخته شده محله مختاری راه آهن غافل شد. مسجد «توحید» یا «حاجیه ربابه» مسجدی است که ساخت آن روی دست بانی‌اش کلی بدهی برجای گذاشت. حاج‌علی مهابادی از معتمدان قدیمی محله مختاری با گریزی به این ماجرا تعریف می‌کند: «مساحت مسجد ربابه‌خانم 500‌مترمربع است. ‌بانی ساخت آن حاجیه ربابه‌خانم از ملاکان قدیمی محله بود. کلنگ ساخت مسجد سال 1319به زمین زده شد، اما تا سال 1321زمان برد که این مسجد ساخته شود. در این مدت البته اتفاقی برای ربابه‌خانم افتاد: مباشرش با حقه‌بازی اموال او را بالا کشید و ربابه‌خانم برای ساخت مسجد به معمار، بنا و... بدهکار شد. البته با کمک‌های مردمی بدهی‌های مسجد صاف شد.» چهره های شناخته شده و تاثیرگذاری از جمله دکتر بهشتی، دکتر افروز و حجت‌الاسلام ناطق نوری در این مسجد حضور داشته و برای اهالی محل سخنرانی کردند. به‌گفته مهابادی، معماری سقف ورودی مسجد به سبک طاق‌ضربی است و در دوره‌ای به نام مسجد توحید تغییر نام داد که با تلاش اهالی به «مسجد توحید - حاجیه‌ربابه سابق» برگردانده‌شد.
کد خبر 896382 برچسب‌ها هویت شهری منطقه 11 تهران

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/911955/3روایت-از-3بانی-سازنده-خانه‌های-الهی-در-راه‌آهن
بستن   چاپ