عصر کرد
سهم قابل توجه اقتصاد دیجیتال در کسب و کار‌های دانش‌بنیان
يکشنبه 6 آبان 1403 - 10:14:49
عصر کرد - محمد امین احمدلو، قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: موضوع هوش مصنوعی با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ایران باید در بین 10 کشور برتر دنیا قرار گیرد، یکی از دستور‌های کاری جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان قرار گرفته است.
وی افزود: یکی از محور‌های اصلی این حوزه، تبدیل شدن به یک مرجعیت به خصوص در سطح منطقه برای حوزه هوش مصنوعی است از اینرو برنامه‌های مختلفی برای تحقق این مهم در دستور کار این ستاد قرار گرفته است. یکی از رویکرد‌های اصلی این ستاد اجرای آموزشی و ترویجی است.
وی اظهارکرد: یکی از برنامه‌های ترویجی این ستاد برگزاری مسابقات بین المللی هوش مصنوعی مانند مسابقه بین المللی برنامه سازی و هوش مصنوعی رایان است. برنامه‌ای که می‌تواند سهم قابل توجهی در ایجاد مشاغل برای حوزه‌هایی مانند برنامه سازی و هوش مصنوعی داشته باشد. 
به گفته وی، در این برنامه ترویجی قصد داریم یک برند، نام و نشان اختصاصی برای ایران در این حوزه ایجاد کنیم و ظرفیت‌های بین المللی ایران در این حوزه را متوجه جامعه جهانی سازیم و رتبه و جایگاه ایران در این زمینه را ارتقا دهیم.
احمدلو در پاسخ به این سوال که اکنون با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری ایران در هوش مصنوعی از چه رتبه و جایگاهی برخوردار است، گفت: اکنون شاخص‌هایی مختلف و متعددی برای حوزه هوش مصنوعی تعریف شده است. هرچند موضوع هوش مصنوعی در دنیا در حال شتاب است و رقابت جدی میان کشور‌های مختلف وجود دارد، اما هنوز مرجع علمی برای تعریف‌های این حوزه وجود ندارد و کشور‌ها کمتر روی رتبه بندی این حوزه تمرکز کرده‌اند. 
قائم مقام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال افزود: اگرچه در حال حاضر منابع مختلفی در این بخش وجود دارد، اما ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال طرحی را برای پایش رتبه بندی ایران با توجه به شاخص‌های بین المللی در دست اقدام دارد. این کار از چند ماه قبل آغاز شده است.
وی یادآورشد: در فضایی که شتاب‌گیری هوش مصنوعی در همه کشور‌ها در حال پیگیری است نباید از این قافله عقب بمانیم. باید در این حوزه پیش برویم، پس از آن روی رتبه بندی‎مان تمرکز کنیم. اکنون در فرایند تثبیت شده‌ای قرار نداریم که بخواهیم رتبه ایران در این زمینه را اعلام کنیم، زیرا بنابر دانشگاه آکسفورد شاخص‌های مختلفی مانند زیرساخت‌ها، الگوریتم ها، کاربست‌ها و کاربرد‌های گوناگونی برای حوزه هوش مصنوعی وجود دارد.
وی عنوان کرد: رتبه بندی در هوش مصنوعی برای ایران فوریت ندارد و از 10 کشور برتر این حوزه فاصله داریم، اما باید به سرعت در این حوزه پیش برویم و پس از آن ارزیابی هایمان را انجام دهیم.
وی گفت: قطعا اگر برنامه ریزی‌ها و سرمایه گذاری‌های خوبی در این حوزه داشته باشیم، با توجه به ظرفیت‌های ویژه‌ای که در این حوزه وجود دارد، به خصوص اینکه موضوع هوش مصنوعی به شدت به سمت خلاقیت و موضوع‌های نرم افزاری سوق داده شده است، می‌توانیم در این زمینه پیشرفت خوبی حاصل کنیم.
احمدلو افزود: اکنون به شدت در این زمینه ایران مزیت دارد. سرمایه انسانی ویژه و تحصیل کرده خوبی در این حوزه داریم. کشور باید به غیر از زیرساخت‌های پردازشی مورد نیاز، دیگر زیرساخت‌های این موضوع را نیز تامین کند. باید سرمایه گذاری‌هایی در زمینه برنامه نویسی، طراحی و الگوریتم‌های آن داشته باشد. هنوز فاصله زیادی با کشور‌های پیشرو در این حوزه نداریم. ایران باید در این نقطه زمانی حساس در این حوزه سرمایه گذاری کند. 
وی در پاسخ به این سوال که آیا شاهد تغییری در رویکرد یا ادغام ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال با دیگر ستاد‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری خواهیم بود؟ گفت: برنامه‌ای برای ادغام این ستاد وجود ندارد. تغییر ساختار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری طبق دستور کاری که وجود دارد، پیش می‌رود، اما با توجه به اینکه موضوع اقتصاد دیجیتال و ارتباطات و فناوری اطلاعات سهم قابل توجهی در کسب و کار‌های دانش بنیان‌، شرکت‌ها، نوآوران و فناوران دارد، ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال با این محور‌ها بیشتر تقویت خواهد شد و پر رنگ‌تر از قبل فعالیتش را ادامه می‌دهد.
به گزارش آنا، ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی به منظور تدوین سیاست‌ها و تعیین اولیت‌های توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی و با توجه به اسناد مصوب این حوزه و خصوصاً سند چشم‌انداز بیست ساله کشور، ایجاد هماهنگی بین دستگاهی و همکاری در جهت تسریع در انجام طرح‌های کلان و فناورانه حوزه اقتصاد و هوشمندسازی کشور و توسعه کسب‌وکار‌های این حوزه در معاونت علمی، فناوریو اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تشکیل شده است.
هدف اصلی این ستاد توسعه کاربرد فناوری‌های نوظهور در راستای مسائل و نیاز‌های اساسی کشور است و فعالیت‌های آن متمرکز بر 4 لایه نقشه راه هوشمندسازی شامل بازار، محصول، فناوری و زیرساختی و پژوهشی است.
انتهای پیام/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/904254/سهم-قابل-توجه-اقتصاد-دیجیتال-در-کسب-و-کار‌های-دانش‌بنیان
بستن   چاپ