عصر کرد
ثبت 203 بنای تاریخی کردستان در فهرست آثار ملی /بخش خصوصی زمینه احیای بناهای تاریخی را فراهم می‌کند
چهارشنبه 18 مهر 1403 - 23:45:45
عصر کرد - خبرگزاری آریا-قائم مقام مدیرعامل صندوق توسعه احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی کشور گفت: 869 اثر ثبت ملی در کردستان وجود دارد دارد که ٢٠٣ مورد آن مربوط به بناهای تاریخی است.
به گزارش خبرگزاری آریا از کردستان؛ مسعود ابراهیمی روز چهارشنبه ١٨ مهرماه ماه ١٤٠٣ در نشست تخصصی اقتصاد میراث‌فرهنگی ویژه بناها و اماکن تاریخی استان کردستان که در سنندج برگزار شد، اظهار کرد: واگذاری بناهای تاریخی از طریق صندوق احیا به بخش خصوصی دارای مزایایی است که جذب توریست به این اماکن اثرگذاری بیشتری دارد.
قائم مقام مدیرعامل صندوق توسعه احیا و بهره‌برداری از بناهای تاریخی کشور افزود:براساس دیدگاه گردشگران و توریست‌های داخلی و خارجی بهترین بناهای پذیرایی و اقامتی کشور مربوط به بناهایی است که در لیست صندوق احیا قرار دارند.
او عنوان کرد:869 اثر ثبت ملی در کردستان وجود دارد که ٢٠٣ مورد آن مربوط به بناهای تاریخی است.
ابراهیمی با بیان اینکه فعالیت بخش خصوصی در هر استانی زمینه پیشبرد اهداف و فعالیت‌ها را فراهم می‌کند، یادآور شد: ورود سرمایه‌گذاران به بخش گردشگری و بناهای تاریخی در راستای پایداری و احیای بناها و محوطه‌های تاریخی مؤثر است.
او مزیت بعدی بناهایی که از طریق صندوق احیای بناهای تاریخی واگذار می‌شود را نوع قراردادهای آنها دانست و بیان کرد: صندوق بعد از 20 سال از تأسیس و فعالیت به یک بلوغ در باب قراردادها رسیده است و آینده‌نگری در این قراردادها کاملاً مدنظر قرار دارد.
قائم مقام مدیرعامل صندوق توسعه احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی گفت:نوع قراردادهایی که از طریق صندوق با سرمایه‌گذار منعقد می‌شود، برای سرمایه‌گذاران امنیت خاطر به همراه دارد.
او اظهار کرد:حمایت دیگر از سرمایه‌گذاران این است که از بخش و معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند می‌شوند و در کنار این مهم تسهیلاتی به سرمایه‌گذاران داده می‌شود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه از ٢٠ اسفند سال گذشته تا به امروز هیچ استانی ماده 27 واگذار نکرده است، گفت: بناهای تاریخی که موقعیت مکانی مناسبی داشته باشند، بنا به اقتصاد مقاومتی و آئین‌نامه اجرایی ماده 27 الحاقی هیأت دولت به صندوق مرمت و احیا بناهای تاریخی تعلق می‌گیرند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان هم در این نشست تخصصی گفت:‌ در چند سال اخیر تمرکز زیادی روی توسعه زیرساخت‌های گردشگری در استان صورت گرفته است.
کیومرث حبیبی با بیان اینکه نگاه صرف تک‌بنایی به بافت‌های تاریخی محکوم به شکست است، اظهار کرد: باید رویکرد و راهبردهای ما در مورد بناهای تاریخی و ابنیه‌های تاریخی تغییر کنند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه نباید هر کاربری را برای اماکن تاریخی تعریف کنیم، افزود: باید به اقتضای زمان با این بافت‌ها برخورد و برای آنها تصمیم‌گیری کنیم.
او با اشاره به بناهای تاریخی آماده واگذاری در استان عنوان کرد: انتظار داریم ٨ بنای تاریخی که آماده واگذاری است با حساسیت و برنامه‌ریزی درست و تعریف کاربری‌های مناسب به بخش خصوصی واگذار شود.
حبیبی در خصوص اهلیت سرمایه‌گذار یادآور شد: تا روزی که افتخار خدمت به مردم را در این جایگاه دارم هرآنچه در توان داشته باشیم در کمک به سرمایه‌گذاران و توسعه سرمایه‌گذاری در استان دریغ نخواهیم کرد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: ٢١ بنای تاریخی کردستان در اختیار صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور قرار دارد.
منصور مهرزاد با بیان اینکه از این تعداد ٨ بنا آماده وگذاری به سرمایه‌گذار بخش خصوصی است، اظهار کرد:خانه احمدی، کوره آجرپزی، خانه پیرمرادی یا سعادتمند، خانه احمدی، خانه ملایی، حمام قصلان، خانه مصری و خانه دل‌روشن از جمله بناهای آماده برای واگذاری به بخش خصوصی است.
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان با اشاره به اینکه باید از سرمایه‌گذارانی که در این استان سرمایه‌گذاری می‌کنند بیش از پیش حمایت کنیم، یادآور شد: تاکنون ٥ بنای تاریخی کردستان به بخش خصوصی واگذار شده است و خوشبختانه عملکرد موفقی داشته‌اند.
‌او یادآور شد:امروز نیازمند نگاه ویژه به توسعه در این استان هستیم و این مهم از محور رونق سرمایه‌گذاری انجام می‌گیرد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/899784/ثبت-203-بنای-تاریخی-کردستان-در-فهرست-آثار-ملی--بخش-خصوصی-زمینه-احیای-بناهای-تاریخی-را-فراهم-می‌کند
بستن   چاپ