عصر کرد
نقش‌آفرینی بیش از 50 درصد منابع مالی کردستان در استان‌های دیگر
چهارشنبه 18 مهر 1403 - 17:49:57
عصر کرد - به گزارش ایرنا، عیسی هواسی روز چهارشنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان که به مناسبت روز ملی سازمان بازرسی برگزار شد، اظهار کرد: در راستای گشودن گره ای از مشکلات بخش های مختلف با فعالان این حوزه های نشست هایی را برگزار می کنیم.
وی با اشاره به اینکه کردستان دارای ظرفیت‌های متعددی در حوزه های مختلف است ولی تاکنون به طور کامل و بهینه مورد استفاده قرار نگرفته‌اند، افزود: اکنون نیاز است این ظرفیت ها بازخوانی و مورد بهره برداری قرار گیرد.
بازرس کل کردستان با بیان اینکه برنامه‌ریزی مهمترین مولفه در راستای توسعه هر جامعه‌ای است، گفت: لازمه برنامه ریزی هم شناخت دقیق و اصولی بوده و حال این سوال مطرح است چند درصد از برنامه ریزان ما این شناخت را دارند؟
هواسی با بیان اینکه کردستان در برخی از شاخص ها جزو استان های برتر کشور است، یادآور شد: در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی به ویژه گندم جزو استان های اول تا سوم و پنجمین استان معدنی کشور هستیم.
وی ادامه داد: 745 هزار هکتار زمین دیم در این استان وجود دارد و تنها 11 درصد اراضی کشاورزی ما آبی است در حالیکه بیش از 10 درصد آب های جاری کشور در این استان است.
بازرس کل کردستان کل حجم ذخایر پشت سدهای استان را کمتر از سه میلیارد مترمکعب خواند و افزود: استان به سمت استخراج آب از سفره های زیرزمینی رفته که این بدترین نوع استخراج است.
کردستان در بالا بودن نرخ بیکاری دومین استان کشور است هواسی اظهار کرد: استان در نرخ بیکاری که 14.3 درصد بوده و در نرخ تورم به ویژه مواد خوراکی و همچنین شاخص فلاکت دارای رتبه دوم در کشور است.
وی با طرح این سوال که با وجود همه ظرفیت ها، چرا استان توسعه پیدا نکرده است، افزود: بی شک اگر از منابع و ظرفیت های استان به درستی استفاده می شد امروز وضعیت آن در شاخص های مذکور اینگونه نبود.
بازرس کل کردستان ادامه داد: هزینه و درآمد خانوار در استان ما منفی است که یکی از دلایل آن به بی برنامه بودن در حوزه های مختلف بر می گردد.
هواسی بیان کرد: وقتی اجاره مغازه ها در برخی از محلات سطح شهرهای استان 800 یا 900 میلیون ریال در ماه است محصولات عرضه شده در آن هم با قیمت بالاتری به مصرف کنندگان داده می شود.
شکستن کمر اقتصاد کردستان در نبود برنامه وی اظهار کرد: در مقاطعی از سال مانند فصل خرید تضمینی گندم 20 همت نقدینگی وارد استان می شود و وقتی برنامه ای برای هدایت آن وجود نداشته باشد کمر اقتصاد شکسته می شود.
بازرس کل کردستان ادامه داد: مطالبات گندمکاران مسئله مهمی است ولی مهمتر از آن نحوه مدیریت نقدینگی حاصل از خرید تضمینی این محصول است تا تورم زایی به حداقل برسد.
هواسی یکی از نیازهای استان را اجرای طرح های بر پایه اشتغال خواند و گفت: طرح هایی که در حوزه نفت و گاز اجرا می شوند سرمایه بر هستند یعنی با سرمایه زیاد اجرا می شوند ولی کمترین اشتغال را دارند که در کردستان نیاز به اجرای طرح هایی با سرمایه کمتر و اشتغال بیشتر داریم.
وی یکی از اشکالات بخش اقتصادی استان را نبود مشاوره های حوزه تجارت خواند و بیان کرد: موسسات و شرکت هایی وجود ندارد که تجاری سازی و برندسازی محصولات واحدهای تولیدی استان را انجام دهند.
بازرس کل کردستان با تاکید براینکه مدیران اقتصادی باید طرح توجیهی فنی و بازاریابی و صادرات را تهیه کنند، افزود: از هلدینگ ها و شرکت های بزرگ برای سرمایه‌گذاری در استان حمایت می کنیم.
هواسی با اشاره به اینکه منابعی در داخل استان تولید می شود ولی هیچ نقشی در اقتصاد و گردش مالی آن ندارند، بیان کرد: براساس بررسی های انجام شده بیش از 35 همت به عبارتی بیش از 50 درصد منابع این استان در جای دیگری نقش آفرینی می کند که این نشان از وجود حساب بانکی شرکت ها و معادن بزرگ در خارج از استان است.
وی ادامه داد: ارائه موارد تشویقی و عمل به درخواست های این شرکت ها و معادن را منوط به انتقال حساب های آنها به بانک های استان کرده ایم و اگر این مهم اجرایی شود قدرت مانور بانک های استان در اعطای تسهیلات به بخش تولید 1.5 برابر خواهد شد.
بازرس کل کردستان یادآور شد: بانک های استان باید تسهیل گر باشند و هیچ واحد تولیدی فعالی نباید به دلیل مشکل بانکی تعطیل شود و بانک ها هم حق تعطیل کردن این واحدها را ندارند.
استان‌ها کردستان 0 نفر برچسب‌ها تسهیلات بانکی سازمان بازرسی کل کشور کردستان سنندج

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/899618/نقش‌آفرینی-بیش-از-50-درصد-منابع-مالی-کردستان-در-استان‌های-دیگر
بستن   چاپ