عصر کرد
رئیس جهاد دانشگاهی بوشهر: از 10 درصد ظرفیت دریا استفاده می شود
سه شنبه 17 مهر 1403 - 13:07:57
عصر کرد - به گزارش ایرتا، روز سه شنبه در نشست توسعه اقتصاد دریامحور با حضور صاحب نظران و دانشگاهیان استان تهران، هرمزگان ، مازندران ، گیلان ، سیستان و بلوچستان و بوشهر اظهار کرد: سیاست های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد دریا محور در آبان ماه سال گذشته ابلاغ شد ولی کارگروه ملی برنامه مدون را در استانهای ساحلی ابلاغ نکرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: این شرایط باعث شده موازی کاری و عدم استفاده از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در استان های ساحلی را شاهد باشیم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر تصریخ کرد: کشور ما با موقعیت استراتژیک و قرارگیری بین دو دریای و برخورداری سواحل به مساحت حدود پنج هزار و 800 کیلومتر است که چهار هزار و 900 کیلومتر از آن در جنوب کشور و 900 کیلومتر آن در شمال واقع شده است .
احمدی زاده ادامه داد: کشور از این موهبت الهی بازمانده و فقط حدود پنج درصد از ظرفیت های ساحلی و دریایی استفاده شده است.
وی بیان کرد: اقتصاد دریامحور که در ادبیات جهانی تحت عنوان اقتصاد آبی خطاب می شود به معنای استفاده پایدار از ظرفیت های منابع ، گستره های آبی برای رشد اقتصادی ، بهبود وضعیت معیشت ، ایجاد اشتغال و در نهایت افزایش تولید ناخالص داخلی است.
وی یادآور شد: همانطور که در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری تاکید شده ، سیاستگزاران باید زمینه سازی لازم را جهت رشد علم و فناوری ، افزایش کار و ثروت ، تامین نیاز های حیاتی و تولید اقتدار و تمدن سازی را ایجاد کنند.
احمدی زاده بیان کرد : پیشتازان این عرصه مهم و استراتژیک ، امارات ، ترکیه ، کشورهای آسیای شرقی هستند که بیش از 50 درصد تولید ناخالص خود را به دریا گره زده اند، اما در کشور ما این ظرفیت حدود 10 درصد می باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: اقتصاد دریا محور در ایران بکر و تا کنون به آن با رویکرد اقتصادی نگاه نشده است.
وی ادامه داد: می توان با یک برنامه ریزی سهم بالایی در منابع اقتصادی، در بحث گردشگری ، صادرات ، محصولات دریایی و خدمات دریایی را ایجاد کنیم که نیازمند استفاده از نخبگان و دانشگاهیان و تشکیل کارگروه ها مبتنی بر آمایش سرزمین هر منطقه امری ضروری است.
احمدی زاده ادامه داد : باید از تجربیات کشورهایی که در توسعه اقتصاد دریامحور موفق بوده اند استفاده کنیم و با نوآوری جدید در حوزه گردشگری دریایی ، شیلات ، صنایع فراساحل ، بنادر ، کشتی سازی و حمل و نقل دریایی با یک چشم انداز و توصیف ماموریت ها به افق روشنی برسیم.
مدیر طرح ملی تکمیل زنجیره پرورش ماهی در قفس گفت: یکی ازمقفول مانده ها صنعت نوین آبزی پروری است و با توجه به خشکسالی مستمر، کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب شرب، تنها گزینه پایداری با رشد آبزی پروری کشور ، پرورش ماهی در قفس می باشد.
احمدی زاده افزود: سازمان شیلات ایران تولید 200 هزار تن انواع ماهی در قفس را در پایان برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده بود و محقق نگردید و در برنامه هفتم توسعه نیز پیش بینی به500 هزار تن رسیده است که با صنعت قدیمی و عدم بروز رسانی و عدم تولید فناوری یا انتقال تکنولوژی و سپردن کار به مجموعه های علمی و دانشگاهی محقق نخواهد شد.
استان‌ها بوشهر 0 نفر برچسب‌ها بوشهر اقتصاد دریامحور جهاد دانشگاهی

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/898972/رئیس-جهاد-دانشگاهی-بوشهر--از-10-درصد-ظرفیت-دریا-استفاده-می-شود
بستن   چاپ